Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ > ΤΩΝ MULTUMEDIA ΣΤΟ BLOG MAΣ. Περιγραφή των Multimedia  Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ > ΤΩΝ MULTUMEDIA ΣΤΟ BLOG MAΣ. Περιγραφή των Multimedia  Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ > ΤΩΝ MULTUMEDIA ΣΤΟ BLOG MAΣ

2 Περιγραφή των Multimedia  Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ. κειμένου, γραφικών, εικόνας, κινούμενης εικόνας (animation), ήχου και βίντεο, για την αναπαράσταση, παρουσίαση, αποθήκευση, μετάδοση και επεξεργασία πληροφοριών.  Αυτού του είδους οι εφαρμογές αναφέρονται ως πολυμεσικές εφαρμογές, τίτλοι πολυμέσων ή πολυμέσα και αποτελούν σήμερα μια από τις πιο δυναμικά εξελισσόμενες τεχνολογίες στον χώρο της πληροφορικής, με πρακτικές εφαρμογές σε πολλούς διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, όπως εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, αγορά- διαφήμιση, παρουσιάσεις, ψυχαγωγία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, περίπτερα παροχής πληροφοριών (kiosks), τηλεδιάσκεψη, Internet κ.ά.

3 Ποιος ο ρόλος τους-τι εξυπηρετούν  Στην εκπαίδευση, όπου η τεχνολογία των πολυμέσων βρίσκει ευρύτατη εφαρμογή, συναντάμε εφαρμογές υποστήριξης της διδασκαλίας, αλληλεπιδραστικές εφαρμογές επιμόρφωσης και κατάρτισης, οδηγούς εκμάθησης, προσομοιωτές (simulators), εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.ά.  Στη μουσική, η τεχνολογία των πολυμέσων χρησιμοποιείται για την παραγωγή ήχων, τη δημιουργία συνθέσεων κ.ά., ενώ στιςεικαστικές τέχνες για τη δημιουργία και τη μελέτη έργων τέχνης.  τουρισμού, όπως σε περίπτερα πληροφόρησης που βρίσκονται σε ένα αεροδρόμιο, καθώς και σε εφαρμογές που διανέμονται σε οπτικούς δίσκους με σκοπό να μας πληροφορήσουν για κάποιο θέμα.  Η ψυχαγωγία αποτελεί ένα πεδίο όπου αναπτύχθηκαν αξιόλογες εφαρμογές πολυμέσων που απευθύνονται σε έναν ή πολλούς χρήστες, όπως είναι τα παιχνίδια.  Η ψυχαγωγία αποτελεί ένα πεδίο όπου αναπτύχθηκαν αξιόλογες εφαρμογές πολυμέσων που απευθύνονται σε έναν ή πολλούς χρήστες, όπως είναι τα παιχνίδια.

4 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ  2. Χρήστες της εφαρμογής των πολυμέσων  Μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθες κατηγορίες χρηστών των υπηρεσιών ενημέρωσης και εκπαίδευσης με την εφαρμογή των πολυμέσων:  Ιατροί (έρευνα, ιατρικές βιβλιοθήκες)  Ασθενείς (χρόνια προβλήματα)  Πολίτες (πρόληψη, δημόσιο υγεία, επιδημιολογία, παιδιατρική, κ. ά.)5

5 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ  Movie makerΠρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, επιτρέπει την εισαγωγή αρχείων βίντεο, εικόνων και ήχου. ULEAD_PROΕφαρμογή για τη δημιουργία ταινιών βίντεο και εφέ Panorama MakerΕφαρμογή για τη δημιουργία πανοραμικών εικόνων ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Media PlayerΠρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και ήχου Quick TimeΠρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και ήχου Power DVDΠρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και ήχου Morph_ManΠρόγραμμα μεταμορφώσεων εικόνων ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Shockwave & Flash playerΠρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών τύπου Flash και Shockwave ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Morph_ManΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Morph_ManΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

6 ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

7 ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ  Ιατρικά επαγγέλματα  Εκπαίδευση  Διαφήμιση  Ψυχαγωγία


Κατέβασμα ppt "ΟΙ > ΤΩΝ MULTUMEDIA ΣΤΟ BLOG MAΣ. Περιγραφή των Multimedia  Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google