Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιατρική του Ύπνου ΔΙΑΓΝΩΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιατρική του Ύπνου ΔΙΑΓΝΩΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιατρική του Ύπνου ΔΙΑΓΝΩΣΗ

2 ΛΗΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Σωστό ιστορικό για τη ληψη κατάλληλων πληροφοριών ώστε να απορρίψουμε τις πολλαπλές ασθένειες που πιθανότατα παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Διαχωρισμός των συμπτωμάτων σε αυτά που οφείλονται σε ψυχιατρικά προβλήματα και σε αυτά που προέρχονται από άλλη γενεσιουργό αιτία. Καταγραφή προηγούμενων θεραπευτικών αγωγών κατά τη διάρκεια προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως επίσης και αναθεώρησή τους. Διαπίστωση εάν πρόκειται για χρόνιες ή παροδικές διαταραχές για τον καθορισμό της κατεύθυνσης αξιολόγησης και επεξεργασίας κατάλληλου σχεδίου.

3 κλίμακα υπνηλίας Epworth(ESS)
Διαγνωστική μέθοδος:το ημερολόγιο ή περιοδικό ύπνου που κρατάει ο ασθενής στο σπίτι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες συμβολή σε καθορισμό φύσης της διαταραχής και επιπέδων αφύπνισης σε φυσιολογικό περιβάλλον. Χρησιμότητα παράλληλου περιοδικού από γονέα ή σύντροφος. Η καταγραφή ασθενή στην επίτευξη αυτοελέγχου και στη θεραπεία για τη συμπεριφορά.

4 Πολυυπνογραφία Πολυυπνογραφία: μέθοδος που διεξάγεται σε σχετικό εργαστήριο ενώ κοιμάται ο ασθενής και κατά προτίμηση τις ώρες που ο ασθενής κοιμάται σε καθημερινή βάση. Πολυυπνογράφος: το εξειδικευμένο μηχάνημα που χρησιμοποιείται και πραγματοποιεί τις ακόλουθες λειτουργίες: καταγραφή σταδίων ύπνου και αναπνευστικών επεισοδίων παρουσίαση ρινικής και στοματικής ροής αέρα κινήσεις κοιλιακής περιοχής,θώρακος και κάτω άκρων Η πολυυπνογραφία ωστόσο δεν χρησιμοποιείται τακτικά για εκτίμηση ασθενών με αϋπνία ή διαταραχές κιρκάδιων ρυθμών, εκτός και αν είναι απαραίτητο να αποκλειστούν άλλες διαταραχές. Συνήθως αποτελεί καθοριστική δοκιμασία για την άπνοια.

5 τεστ λανθάνουσας κατάστασης ύπνου
Το τέστ λανθάνουσας κατάστασης ύπνου πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας μετά την πολυυπνογραφία και ενώ τα ηλεκτρόδια και ο υπόλοιπος εξοπλισμός παραμένουν συνδεδεμένα. Κατά τη διάρκειά του δίνονται στον ασθενή ευκαιρίες για σύντομο ύπνο κάθε δύο ώρες. Το τέστ μετρά τον αριθμό των λεπτών που μεσολαβούν απ την αρχή ενός ύπνου κατα τη διάρκεια της ημέρας εως και τα πρώτα σημάδια ύπνου


Κατέβασμα ppt "Ιατρική του Ύπνου ΔΙΑΓΝΩΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google