Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Advertisements

Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Δημιουργία της πρώτης σας βάσης δεδομένων Access 2013 j και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου Ειδικό Μέρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κλάδοι ΠΕ60-70) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail της Google
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Δημιουργία Λογαριασμού
Μαρία Λαζαρίδου. Δωρεάν λογισμικό που βασίζεται στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει: επεξεργαστή κειμένου, λογιστικό φύλλο, παρουσίαση και φόρμες και το οποίο.
Google docs Google docs forms
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων αναζητήσεων
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Β΄Γυμνασίου Κουτζαγιώτη Αγγέλα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γνωστό και ως (electronic mail), είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ( )
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑ ΗΥ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Ομάδες στο Google. Τι είναι οι ομάδες στο Google; Είναι ακριβώς ότι λέει το όνομά τους, ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, που μπορούν επικοινωνούν.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και.
Εισαγωγή στο Blackboard
Οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας 3 Προθεσμία συμπλήρωσης μέχρι και 16 Ιουνίου.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων περιοδικών
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Εγγραφή στην πλατφόρμα του eclass. Πιστοποίηση μέσω UPnet Η είσοδός σας στην πλατφόρμα του eclass προϋποθέτει την ύπαρξη λογαριασμού της μορφής
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass Εργαλεία Οργάνωσης και Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Υλικού Εργαλείο «Έγγραφα»: Μεταφόρτωση/Ανέβασμα.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΕΦΟΥΣ Cloud Computing.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Μετονομασία Φακέλων και Αρχείων
Ομάδες στο Google.
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Ασφάλεια και συνεργασία στο Διαδίκτυο
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Electronic Mail )
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks
Google docs Google docs forms
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
στοWord 5 νέοι τρόποι εργασίας Συνεργασία με οποιονδήποτε, οπουδήποτε
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων Σενάριο διδασκαλίας

Στόχοι Να χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google και ειδικά την εφαρμογή Google Drive. Να μπορούν να δημιουργήσουν νέα αρχεία και να τα αποθηκεύουν στο Google cloud. Να κατανοήσουν την έννοια του Διαμοιρασμού αρχείων και της επεξεργασίας τους από πολλούς χρήστες σε πραγματικό χρόνο.

Προδιαγραφές Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες Υλικοτεχνική υποδομή και το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε Απαραίτητα σύνδεση στο Διαδίκτυο, εγκατεστημένος φυλλομετρητής και βιντεοπροβολέας. Η ύπαρξη λογαριασμού στη Google για κάθε ομάδα.

Περιγραφή Σεναρίου Εμφάνιση videos http://www.youtube.com/watch?v=wKJ9KzGQq0w) ,https://www.youtube.com/watch?v=l60n0PkJWhk ) οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα νέο έγγραφο κειμένου στο Google Drive, να το επεξεργαστούν και να το κοινοποιήσουν στις άλλες ομάδες της Τάξης, επιλέγοντας την κατάλληλη από τις διαθέσιμες επιλογές Κοινής Χρήσης. Φύλλο Αξιολόγησης με Hot Potatoes.

Φύλλο εργασίας Μεταβείτε στη διεύθυνση drive.google.com. Συνδεθείτε Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Δημιουργία (Create) για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο. Από το πτυσσόμενο μενού επιλέξτε Έγγραφο (Document). πληκτρολογήστε στο έγγραφο την παρακάτω φράση: «Το παρόν έγγραφο δημιουργήθηκε από την 1η (ή 2η, 3η κτλ) Ομάδα. Σκοπός μας είναι, εκτός των άλλων, να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το Google Drive ως εργαλείο συνεργασίας μεταξύ μας αλλά και με τον Καθηγητή μας για τις ανάγκες του μαθήματος.» Πατήστε το κουμπί «Κοινή Χρήση». Θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε το έγγραφό σας πριν προχωρήσετε. Αποθηκεύστε με Όνομα Drive 1 για την 1η Ομάδα, Drive 2 για την 2η Ομάδα κτλ. Στο κάτω μέρος, στο πεδίο Πρόσκληση Ατόμων, πληκτρολογήστε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) των υπολοίπων Ομάδων της Τάξης. (Αν ανήκετε στην 1η Ομάδα, πληκτρολογήστε τα emails της 2ης, 3ης, 4ης κτλ. Μην αμελήσετε να τσεκάρετε την επιλογή «Ειδοποίηση ατόμων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου»). Στη συνέχεια επιλέξτε «Δυνατή Επεξεργασία» από το πεδίο ακριβώς δίπλα στο πεδίο των e-mails και πατήστε το κουμπί «Κοινή Χρήση και Αποθήκευση» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. ελέγξτε το inbox του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Επιλέξτε να ανοίξετε ένα από τα νεοεισερχόμενα μηνύματα και προβείτε σε επεξεργασία του εγγράφου των συμμαθητών σας. Επίσης, μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές που επιφέρουν οι συμμαθητές σας στο δικό σας έγγραφο.

Φύλλο αξιολόγησης Ποια υπηρεσία της Google χρησιμοποιώ για να κοινοποιήσω σε τρίτους ένα δικό μου αρχείο;   Google Maps   Google Earth   Google Drive   Όλα τα παραπάνω Τι σημαίνει ο όρος "διαμοιρασμός αρχείου";   Μοίρασμα του αρχείου σε δυο κομμάτια   Διαίρεση ενός αρχείου σε περισσότερα   Κοινή χρήση ενός αρχείου με άλλους χρήστες Σε πόσους χρήστες συνολικά μπορώ να κοινοποιήσω ένα έγγραφο μέσω του Google Drive;   Μέχρι 5   Από 5 μέχρι 20   Σε 2-3 το πολύ   Σε όσους επιθυμώ Με την υπηρεσία Google Drive μπορώ να δημιουργήσω online...   Έγγραφα, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, φόρμες και σχέδια   Έγγραφα, βίντεο, σχέδια και λογιστικά φύλλα   Κάθε είδους αρχείου   Φόρμες, σχέδια, βίντεο, εικόνες και παρουσιάσεις Η υπηρεσία Google Drive παρέχεται σε...   όσους έχουν λογαριασμό στο Yahoo.com   όσους έχουν λογαριασμό στη Google   όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες του διαδικτύου   όλους τους χρήστες του διαδικτύου στην πόλη που κατοικώ

Φύλλο αξιολόγησης Η Google με κάθε νέο λογαριασμό μου παρέχει αποθηκευτικό χώρο στο cloud;   Nαι, ίσο με 15GB   Ναι, όσο θέλω   Όχι. Αυτό ισχύει για ορισμένες κατηγορίες χρηστών   Όχι. Δεν δίδεται αποθηκευτικός χώρος σε κανέναν. Αν είμαι κάτοχος λογαριαμού στη Google μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλες δωρεάν online εφαρμογές όπως:   Google Maps   Google Calendar   Gmail (Google Mail)   Όλα τα παραπάνω Μπορώ να αποθηκεύσω ένα έγγραφο που δημιούργησα στο Google Drive στον υπολογιστή μου;   Ναι, μπορώ   Όχι, είναι αδύνατο. Για τη δημιουργία λογαριασμού στη Google πρέπει να είμαι άνω των 18 ετών.   Όχι   Ναι Με το Google Drive μπορώ να βλέπω τις αλλαγές που επιφέρει κάποιος σε έγγραφο που του έχω κοινοποιήσει σε πραγματικό χρόνο (real time)   Όχι, αυτό δεν γίνεται   Μόνο αν πρόκειται για έγγραφο με όνομα "Κοινή Χρήση"

Παρατηρήσεις Διαμοιρασμός αρχείων σε αντίθεση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο