ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ KOYRAMPIEDES. 1 κιλό αλεύρι /1 kilo flour Υλικά /Ingredients.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μια φορά και έναν καιρό κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων ένας ζαχαροπλάστης έφτιαχνε τα γιορτινά γλυκά.
Advertisements

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
CRAZY CARNΙVAL PARTY FROM Γ2 ΤΡΕΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟ ΤΟ Γ2.
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
11 PRIMARY SCHOOL OF THESSALONIKI GREECE COMENIUS THE IMPORTANCE OF GAMES IN GREEK SOCIETY.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Παρασκευές επιδορπίων
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Λάβα - Κέικ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μια σύντομη περιήγηση στην Επιστήμη της Πληροφορικής Αφηγητής: Μάριος Δικ. Δικαιάκος Πανεπιστήμιο Κύπρου.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
8ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού Τμήμα Β’2
E-twinning Greece - Poland. E-twinning Δημοτικό Σχολείο Μονεμβάσιας 1 ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης 7 ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης Zespół.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
GASTRONOMY AS A CULTURAL ELEMENT
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
SCHOOL OF EUROPEAN EDUCATION - HERAKLION OPTIONS OF SUBJECTS FOR YEAR 3 (Γ’ ΤΑΞΗ)
ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ
Εύγευστη πίτα, νόστιμη και θρεπτική, με αγνά παραδοσιακά Κυπριακά υλικά. Delicious pitta bread, with traditional Cypriot products.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
OLIVE TREE & ITS PRODUCTS
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Πολλαπλασιασμός κλασμάτων ( Ενότητα 5 )
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
QUESTIONNAIRE RESULTS – ALL COUNTRIES
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Πετσιμέρη Ειρήνη
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία.
Κοστολόγηση.
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Η σκέψη και πράξη του εκπαιδευτικού
Σχεσιακεσ βασεισ δεδομενων
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
SILK 40 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ΤΑΞΗ Α’.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ KOYRAMPIEDES

1 κιλό αλεύρι /1 kilo flour Υλικά /Ingredients

2 φλιτζάνια βούτυρο /2 cups butter

¾ φλιτζανιού ζάχαρη / ¾ cup sugar

1 κουταλάκι baking powder/ 1 tsp. baking powder

250 γραμ. αμύγδαλα /250 gr. almonds

2 βανίλιες κι ανθόνερο /2 vanillas and rosewater

Ζάχαρη άχνη /icing sugar

Ανακατεύετε το βούτυρο και τη ζάχαρη /Mix the butter and sugar Εκτέλεση /Procedure

Προσθέστε το baking powder, το αλεύρι και τις βανίλιες /Add the baking powder,flour and vanillas

Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη / Knead the ingredients into a soft dough

Προσθέστε τα αμύγδαλα /Add the almonds

Πλάστε τους κουραμπιέδες / Cut out shapes with the dough

Βάλτε τους σε ένα ταψί /Put them on a tray

Ψήστε για 25 λεπτά στους °c/Bake for 25 mins °c

Τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη /Sprinkle them with Rosewater and icing sugar

2 Ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, Θεσσαλονίκη Ελλάδα /2 nd Primary School Peraia Thessaloniki Greece Ηλικία μαθητών : 7 χρονών / Pupils age: 7 years old Καλή επιτυχία !!!!!/Good luck!!!!!