Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Advertisements

 XΡΗΣΤΟΣ Ο Χρήστος σπουδάζει μακριά απτο σπίτι του,στη Σύρο.Είναι ένας συνειδιτοποιημένος φοιτητής με οικολογικές αναζητήσεις.Παρά τη μέτρια οικονομική.
Όταν ο Θεός έφτιαξε τη γυναίκα εργαζόταν
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι.
Τζάκλιν Ουίλσον : Γεννήθηκε το 1945 στο Μπαθ. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο, δούλεψε ως δημ/φος προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΥΖΗΣ Ο Νικόλαος Γύζης (Σκλαβοχώρι Τήνου, 1 Μαρτίου 1842–Μόναχο, 22 Δεκεμβρίου 1900 ή 4 Ιανουαρίου 1901 ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
14ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Τάξη ΣΤ’
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα
Τα χομπι μου Γεια σας είμαι η Αποστολία είμαι 12 ετών και πάω 6η τάξη. Μου αρέσει η μουσική, ο χορός και το τραγούδι. Επίσης μου αρέσει να ζωγραφίζω να.
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή.
Ο ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ Ο «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΛΛΟΣ»
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού;
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα ?  Δεν έπαιξα στον υπολογιστή !  Δεν έπαιξα με το κινητό του μπαμπά.  Δεν τσακώθηκα με τα αδέλφια μου.
Εικαστικά:Νικηφόρος Λύτρας
Η ζωή στα χρόνια της μητέρας μου!!!!!!!
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
Πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων ζωγράφων με θέμα το παιδί Λίλιαν Λάμπρου Β2
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΣΜΠΑΔΕΣ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Ο Γύζης και η «ζουρλοκαντέρω» Άρθρο του Ζενάκου Αυγουστίνου στο «Τεχνηέντως» ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ, ΑΝΑΠΛ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Εργασία της ομάδας Εφήβων Συμβούλων Συνήγορου του Παιδιού Πρώτη περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το δικαίωμα έκφρασης.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
17/9/15 ΣΤ2. Το όνομα του συγγραφέα είναι Γουέντι Σμιθ.
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
( ) Επιφανής ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Τήνο, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Μετά την εγκατάσταση της οικογένειάς του στην Αθήνα (1850)
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Το όνομα του είναι Ρωμαίο. Είναι σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλά. Είναι μόνο 3 χρονών.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
που με δίδαξε η μαμά μου:
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ ΛΑΟΥΡΑ.
«Παιδική Συναυλία» Οι φωτισμοί και τα χρώματα του πίνακα "περιλούζουν" έξι παιδικές μορφές και μία νεαρή κοπέλα, που πιθανόν είναι η μητέρα του μικρότερου.
Όνομα δασκάλου – Επίπεδο Χ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Είναι καιρός να φανερώσω την τραγωδία μου
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
1/θεσιο Νηπιαγωγείο Ισώματος
Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο Κεφ. 12 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δ1Δ1

 Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου.  Για να βοηθήσει την οικογένειά του φτιάχνει επιγραφές.  Γνωρίζει τον πλούσιο φιλότεχνο Νικόλαο Νάζο.  Με την μεσολάβηση του έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα του Ναού της Ευαγγελιστρίας της Τήνου.  Το 1865 με την υποτροφία συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία του Μονάχου στη Γερμανία ….

 Σύντομα αποκτά αναγνώριση και επιτυχία στην Γερμανία.  Το 1873 φεύγει ταξίδι στην ανατολή με τον Νικηφόρο Λύτρα.  Η κοινή εμπειρία επηρέασε έντονα την καλλιτεχνική τους εξέλιξη.  Επιστρέφει στο Μόναχο όπου εργάζεται  Το 1877 έρχεται στην Αθήνα παντρεύεται την Άρτεμη Νάζου ( κόρη του ευεργέτη ) και επιστρέφει στο Μόναχο.

 Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου  Κέρδισε διεθνείς αναγνωρίσεις  Έκανε 4 κόρες ( Πηνελόπη, Μαργαρίτα - Πηνελόπη, Μαργαρίτα, Ιφιγένεια ) και ένα γιο ( Τηλέμαχος – Ονούφριος ).  Το 1895 ήρθε τελευταία φορά στην Ελλάδα  Το 1901 πέθανε στο Μόναχο (59 ετών ).  Τους περισσότερους πίνακες τους αγόρασε το ελληνικό κράτος και βρίσκονται στην Ελλάδα.

 Τα παιδιά χωρίς να τους δοθεί καμία απολύτως πληροφορία για τον πίνακα, απαντούν σε ερωτήσεις όπως « Τι βλέπετε ;», « Τι νομίζετε ότι συμβαίνει ;», « Τι σας κάνει εντύπωση ;» κ. λ. π.  Οι απαντήσεις των παιδιών καταγράφονται στις επόμενες διαφάνειες ….

 Μία μαμά που ταΐζει τα παιδιά της.  Ένα παλιό σπίτι με ένα σκύλο και μία γάτα.  « Το πρόσωπο της κοπέλας είναι πολύ φωτεινό. Μάλλον ο καλλιτέχνης θέλει να μας δείξει ότι είναι πολύ νέα. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι η μητέρα αλλά η μεγάλη αδερφή που τα φροντίζει ».  Νοιάζεται πολύ προσέχει και το μωρό.  Η αδερφή φοράει μαύρα ρούχα

 Συγκίνηση γιατί νοιάζεται πολύ.  Ετοιμάζει το πρωινό γιατί οι μαμά τους έχει φύγει και ο μπαμπάς είναι στη δουλειά.  Λύπη γιατί είναι πολύ φτωχοί.  Συγκίνηση και χαρά που φαίνονται τόσο αγαπημένοι αν και είναι φτωχοί.

 Ο τοίχος έχει μούχλα, είναι ετοιμόρροπος  Το κοριτσάκι κρατάει κουτάλι.  Τα ρούχα είναι από σακιά κομμένα και ραμμένα.  Μαγειρεύουν στο τζάκι.  Η μεγάλη αδερφή δεν πάει στο σχολείο για να φροντίζει τα μικρότερα.  Το παιδί περιμένει να φάει και κρατάει το πιάτο.  Ο μικρός αδελφός παρακολουθεί.

 Η μεγάλη αδερφή φοράει μαύρα ρούχα και τα αδέρφια έχουν θλιμμένα πρόσωπα άρα είναι ορφανά.  Το κουτάλι καθρεπτίζει και το παιδί ελπίζει να δει τους γονείς του.  Η αδερφή προσέχει τα παιδιά και έχει και κατοικίδια.  Αυτοί πεινάνε πως μπορούν να ταΐζουν και τα ζώα ;  Το τραπεζομάντηλο είναι πλεκτό. Πρέπει να το έφτιαξε η μεγάλη αδερφή.

 Τα παιδιά μοιάζουν να έχουν συνηθίσει, άρα θα πρέπει να είναι ορφανά καιρό.  Η αδελφή πήρε το ρόλο της μητέρας. Δίνει έμφαση γιατί είναι υπεύθυνη.  Το σκύλο και τη γάτα πρέπει να τα είχαν από πριν που ζούσαν οι γονείς και για αυτό τα κρατούν  Τα ζώα είναι σαν ενθύμιο που αναπληρώνει την αγάπη των γονιών.  Ο ζωγράφος ήθελε να δείξει πως ζούσαν τα παλιά χρόνια. Τα δικά του χρόνια.  Το μωρό κλαίει γιατί τρομάζει που η αδερφή του φοράει μαύρα.  Όχι. Το μωρό είναι χαρούμενο και παιχνιδιάρικο γιατί είναι πολύ μικρό και δεν καταλαβαίνει.

 Όλες οι ομάδες έφτιαξαν στον υπολογιστή με το Η otpotatoes ένα σταυρόλεξο με ερωτήσεις για τον Νικόλαο Γύζη.  Σε επόμενο μάθημα άλλαξαν υπολογιστές και η κάθε ομάδα έλυνε το σταυρόλεξο που είχε φτιάξει μία άλλη ομάδα συμμαθητών τους.

 Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σημαντικούς πίνακες του Γύζη τους οποίους είχαν αναλύσει στα πλαίσια του προγράμματος.  Με τη βοήθεια της ξεναγού συζήτησαν και για άλλα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της σχολής του Μονάχου όπως το Λύτρα και τον Ιακωβίδη, εστιάζοντας στη κοινή καταγωγή και τις επιρροές τους.  Ξεναγήθηκαν σε όλη την Εθνική Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη συζητώντας για την τέχνη, από κλασσική έως σύγχρονη αφηρημένη και την ελευθερία έκφρασης του καλλιτέχνη.

 Η πρώτη εντύπωση μου ήταν ότι πρόκειται για μια μαμά γιατί είχε πολλά παιδιά. Δεν φαντάστηκα με τόσα παιδιά ότι θα ήταν η αδερφή που τα πρόσεχε.  Όταν από τη συζήτηση κατάλαβα ότι ήταν ορφανά παιδιά στενοχωρήθηκα γιατί δεν είχαν μαμά και ούτε χρήματα. Η μεγάλη αδελφή δε θα μπορούσε να πάει σχολείο για να δουλεύει και να έχει να ταΐσει τα μικρότερα.