ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ. ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Άσκηση 1η Επιλογή μιας φωτογραφίας Περιγραφή της οργάνωσης του θέματος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαιδευτικά υλικά.
Advertisements

μακέτα: ομοίωμα ενός τεχνολογικού αντικειμένου σε μικρότερο μέγεθος.
4-3 ΡΟΠΗ ΔΥΝΑΜΗΣ.
Χάραξη του μεσημβρινού και εύρεση του αληθή βορρά
Κεφάλαιο 9: Περιστροφή Στερεού Σώματος
Δημιουργία Παρουσιάσεων με τη βοήθεια του PowerPoint
Η Μαντόνα με το γαρύφαλλο
Πίνακες.
Διάθλαση σε 2 διαστάσεις
Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες
Ένταξη Προοπτικού σε Φωτογραφία Ε.Μ.Π. Γεωμετρικές Απεικονίσεις και Πληροφορική Κουρνιάτης Ν.
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 1 ο ΒΗΜΑ: ΧΑΡΤΗΣ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 1 ο ΒΗΜΑ: ΧΑΡΤΗΣ SOS!!!! ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΟΔΩΝ SOS!!!! ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΟΔΩΝ SOS!!!! ΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ.
Εισαγωγή στη Μηχανική των Ρευστών
1.Προσέξτε πού πατάτε και πώς περπατάτε, όταν ο καιρός είναι άσχημος. Όταν βρέχει ή χιονίζει, το δάπεδο γλιστράει. 2. Μην τρέχετε στους χώρους του.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (EXCEL)
Εργασία στο μάθημα «Αυτόνομοι πράκτορες»
Τι ξέρετε για την ΟΡΑΣΗ;
Γ. Ματσαρίδης, Γλωσσολόγος, M.Sc.
ΠΡΟΒΟΛΕΣ.
Δύναμη: αλληλεπίδραση μεταξύ δύο σωμάτων ή μεταξύ ενός σώματος και του περιβάλλοντός του (πεδίο δυνάμεων). Δυνάμεις επαφής Τριβή Τάσεις Βάρος Μέτρο και.
Εργασία του τμήματος Στ1 Σχολική χρονιά
Βασικοί μηχανισμοί όρασης
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΥΜΑΤΩΝ.
4.1 Σχέση μεταξύ φιγούρας και φόντου για τη τελική σύνθεση Να μπορείτε να εκτιμάτε και να σχολιάζετε τη σημασία που έχει η σύνθεση τελικής παρουσίασης.
03 ΠΡΟΒΟΛΕΣ.
ΕΠΙΣΩΤΡΑ Ή ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΕΛΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΠΑΙΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
Εργασία με παράθυρα.
ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΑ Χατζηιερεμία Μαρία Κλωστοϋφαντουργός Τμήμα Α’
3D Space Invader Πετράκης Γιάννης. Περιγραφή παιχνιδιού Αποτελείται από Ένα όχημα που βρίσκεται στο έδαφος, κινείται στις δύο διαστάσεις και πυροβολεί.
Διανυσματική παράσταση εναλλασσόμενων μεγεθών
Φυσική κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου Επιμέλεια –παρουσίαση χ. τζόκας
Η Αίγυπτος είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε η μεγάλη καινοτομία στην εξέλιξη της ελληνικής πλαστικής. J. Boardman: Greek Sculpture, The archaic period,
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Προοπτική
Microsoft Excel 4.6 Γραφήματα
ΠΡΟΒΟΛΕΣ.
Απεικόνιση αντιπροσωπευτικών φύλλων από δουλειές μαθητών στο Revelation Natural Art σχετικά με την συμμετρία στη ζωγραφική (Έχει προηγηθεί επίδειξη από.
ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Είναι το σύστημα στο οποίο παρουσιάζονται οι όψεις του αντικειμένου με όλες τις πραγματικές τους διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος).
Κεντρομόλος επιτάχυνση
Διδάσκοντες: Β.Καρβουντζή, Κ. Σερράος Nexus World Fukuoka Ιαπωνία Σπουδάστριες: Μητρατζά Χριστίνα, Μίχαλου Μαρία Μαργαρίτα Steven Holl.
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταθερή μηδενική ταχύτητα Περιγραφή της κίνησης: Το σώμα είναι ακίνητο, μπορεί να έχει οποιαδήποτε θέση.
Κινήσεις στερεών σωμάτων
1Κεφάλαιο 4 Κανόνες Σύνταξης HTML Όλες οι ετικέτες εσωκλείονται μεταξύ των χαρακτήρων “ “. Κάθε τι που βρίσκεται μεταξύ των χαρακτήρων “ ”, αποτελεί σχόλιο.
Πολυμέσα – Εφαρμογές Πολυμέσων
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Πόση είναι η μετατόπιση του καθενός;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
PowerPoint. Σκοπός  Δημιουργία Ταινίας Κινούμενων Σχεδίων στο Power Point.  Εικόνες  Διάλογοι  Κινήσεις.
1 η Ενότητα 2 η Ενότητα 3 η Ενότητα.  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος.
Διαστάσεις Εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Επ. Καθηγητής Μπότσαρης Παντελεήμων Lesson 3 1 Γραμμές διαστάσεων.
Γ ι ά ν ν η ς Μ ό ρ α λ η ς « Π Α Ν Σ Ε Λ Η Ν Ο Σ »
Your Subtitle ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Νίκος Κ. Μπάρκας Οι.
DYNAMIC IDENTITY Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έγγραφο αυτό αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο του συγγραφέα,
Αλληλοεπιδράσεις οπτικών στοιχείων
ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ
Δυναμικός Κατακερματισμός
Μια εισαγωγή του φαινόμενου της διάθλασης για το γυμνάσιο
- Πειραματικές Ασκήσεις –
Διαδικασία σχεδίασης τομών
Μετασχηματισμοί 3Δ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Ονοματεπώνυμο : ………………………. Τμήμα : Β…. α ή β

Ονοματεπώνυμο : Χρυσούλα Αγγελοπούλου Καθηγήτρια Πληροφορικής
Πρόγραμμα Καινοτόμων Σχολείων και Εκπαιδευτικών Πυρήνων για την Ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη Σχολική Μονάδα Δημοτικό Σχολείο Καρμιώτισσας Εκπαιδευτικοί πυρήνες.
Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας H/Y
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Γεώργιος Τζούμας (ΑΕΜ:45)  
Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη
Δυναμικός Κατακερματισμός
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Άσκηση 1η Επιλογή μιας φωτογραφίας Περιγραφή της οργάνωσης του θέματος Πρόταση ανακαδραρίσματος

ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Οργάνωση σε 2 ζώνες: διαφήμιση και ουρά Συνύπαρξη εικονογραφικών και κειμενικών στοιχείων

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Κοινωνικές αντιθέσεις στην αμερικανική κοινωνία ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Μια ουρά ανέργων ή φτωχών μπροστά σε μια γιγαντοαφίσσα που προπαγανδίζει τον αμερικανικό τρόπο ζωής. Το μήνυμα υπογραμμίζεται με την παρουσία ενός τίτλου (αντικειμενική διαπίστωση του υψηλότερου βιοτικού επίπεδου) και ενός συνθήματος.

ΘΕΜΑ Η σιλουέτα ενός κοριτσιού, διασχίζει μια αποβάθρα σε μια παραλιακή πόλη. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ Κάθετη ζώνη παραλίας με τις φιγούρες των περαστικών Μέτωπο κτηρίων που «κλείνει» τον ορίζοντα της φωτογραφίας στο επάνω μέρος. Κάθετο στοιχείο μέσα στο δεξί τμήμα (δέστρες για βάρκες) Οριζόντια στοιχεία (μικρές αποβάθρες)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ Κυρίαρχα στοιχεία: Ο μοναχικός περαστικός, που μπαίνει από αριστερά και διαγράφεται επάνω στον τυφλό τοίχο ενός κτηρίου. Η στρογγυλή κολώνα του κτηρίου αριστερά, που φαίνεται να αποτελεί τον άξονα περιστροφής του δρόμου και του θέματος Το πολυόροφο κτήριο που καταλαμβάνει τα 2/3 της φωτογραφίας και ορίζει την προοπτική του δρόμου. Το ισόγειο του κτηρίου έχει καμάρες. Το μέγεθος των ανοιγμάτων του κτηρίου μειώνεται από το ισόγειο προς του επάνω ορόφους. ΘΕΜΑ Ένα άδειο τοπίο πόλης με έναν μοναχικό περαστικό Ατμόσφαιρα που θυμίζει πίνακα του Ντε Κίρικο

Όταν η τοποθέτηση των κυρίαρχων γραμμών είναι υπό γωνία ως προς την οριζόντια ή την κάθετη πλευρά του κάδρου, τότε το θέμα παρουσιάζει ένα δυναμισμό, μια κίνηση, μια τάση για ανατροπή. Alexander Rodchenko, Το κορίτσι με τη Λάϊκα

Θέμα: Εσωτερικός χώρος ενός κτηρίου, πιθανόν μουσείου, Σε πρώτο επίπεδο υπάρχει ένα άγαλμα γυναικείας μορφής. Στο βάθος υπάρχει μια μνημειακή σκάλα κυκλικής μορφής, μπροστά από μια τζαμαρία. Στροφή σώματος αγάλματος Και στροφή σκάλας

Ανακαδράρισμα Η αλλαγή του κάδρου τοποθετεί στο κέντρο της εικόνας την συστοιχία των δέντρων στο βάθος και επιτείνει τη συμμετρική οργάνωση.

Ανακαδράρισμα Η αλλαγή κάδρου μεταφέρει την προσοχή στην φιγούρα που τρέχει επάνω στη γέφυρα

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Άσκηση 2η Προσέγγιση ενός κτηρίου Τρεις φωτογραφίες διαφορετικής κλίμακας

ΕΦΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΑΡΙΛΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΛΑΤΗΣ Κινούμενος παρατηρητής

ΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Ο βράχος «Άλτσος» και ο Άϊ Γιώργης Μετέωρα

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Άσκηση 3η Περιγραφή ενός χώρου στην πόλη ή μιας λειτουργίας με μια σειρά 5-6 φωτογραφιών

Νικολέττα Πουλημένη, 12/2003

Γιώργος Τζώτζης 12/2003

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Άσκηση 3η Παρουσίαση ενός χώρου στην πόλη ή μιας λειτουργίας σε μια επιφάνεια Α3 χρησιμοποιώντας φωτογραφίες, σκίτσα, κείμενο

Μάρκος Μαζαράκης-Αινιάν

Αναστασία Λιανού

Παναγιώτης Νικολάκης

Κυριάκος Ολύμπιος

Βασιλική Ροδίτη

Ανδρέας Πλατής