Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

DYNAMIC IDENTITY Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έγγραφο αυτό αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο του συγγραφέα,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "DYNAMIC IDENTITY Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έγγραφο αυτό αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο του συγγραφέα,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 DYNAMIC IDENTITY Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έγγραφο αυτό αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο του συγγραφέα, και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση που μπορεί να γίνει των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

2 Στοιχεία της γραμματικής της κινηματογραφικής γλώσσας Εισαγωγή στο θέμα ΜΕΓΕΘΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΛΑΝΩΝ

3 ΜΕΓΕΘΗ ΠΛΑΝΟΥ ΚΑΔΡΟ

4 ΚΑΔΡΟ; ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ; ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ; ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?

5 ΣΥΝΘΕΣΗ– ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ Θα πρέπει να αποφασίσετε αν το πλαίσιο θα πρέπει να έχει ένα κομβικό σημείο [δηλαδή πρόσωπο ή αντικείμενο], θα πρέπει να είναι συμμετρικό ή ασύμμετρο, αρμονικό ή μη αρμονικό. Θα πρέπει να αιτιολογείται η παρουσία του κάθε στοιχείου στο πλαίσιο.

6 Πολύ γενικό πλάνο: παρουσιάζει την πλήρη τοπογραφία του περιβάλλοντος (πανόραμα). Η ανθρώπινη μορφή είναι μικρή βυθίζεται σε ένα τεράστιο υπόβαθρο ή απουσιάζει. Χρησιμοποιείται για τις γενικές περιγραφές ενός τόπου ή για την περιγραφή ενός ανοικτού χώρου.

7 Γενικό πλάνο: η πλήρης εικόνα του τόπου δράσης. Η ανθρώπινη σιλουέτα διακρίνεται. Πολύ καλά ορατό είναι το φόντο ή η διακόσμηση. Συνήθως χρησιμεύει για να σκιαγραφήσει τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων με το περιβάλλον τους ή για να δείξει γενικές πληροφορίες σχετικά με τον τόπο της δράσης.

8 Ευρύ πλάνο: παρουσιάζει μια περικοπή από το πολύ μεγάλο πλάνο. Στο κάδρο η ανθρώπινη σιλουέτα χωράει ολόκληρη. Μόνο ένα μέρος της διακόσμησης είναι ορατό. Δημοφιλές σε ταινίες του βωβού κινηματογράφου.

9 Αμερικάνικο πλάνο: παρουσιάζει μια περικοπή από το ευρύ πλάνο. Η ανθρώπινη φιγούρα φαίνεται από τα γόνατά και πάνω και κυριαρχεί στο πλάνο. Πιο συχνά χρησιμοποιείται σε σκηνές διαλόγου.

10 Μέτριο πλάνο: από τα μισά του στήθους και πάνω. Ο φιγούρα κυριαρχεί στο πλάνο. Παρουσιάζει μεγαλύτερη έμφαση στην έκφραση απ’ ό, τι κάνει το αμερικάνικο πλάνο.

11 Μέτριο κοντινό: βλέπουμε το στέρνο της ανθρώπινης μορφής, μπορούμε να δούμε τις εκφράσεις, χειρονομίες, τα συναισθήματα του ηθοποιού, το φόντο δεν είναι τόσο σημαντικό - είναι ελάχιστα ορατό.

12 Γκρο πλαν ή Κοντινό: το κεφάλι ή άλλο αντικείμενο γεμίζει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο του πλάνου. Επιτρέπει την ακριβή παρατήρηση των λεπτομερειών ή τις εκφράσεις του προσώπου

13 Τρε γκρο πλαν ή πολύ κοντινό: μια λεπτομερής μορφή μεγέθυνσης. Ένα πλάνο που γεμίζει από μια λεπτομέρεια του σώματος ή μια ουσιώδης λεπτομέρεια της δράσης. Είναι το μέγεθος του πλάνου που προσελκύει την περισσότερη προσοχή. Κατά κανόνα χρησιμεύει για να αυξήσει την συναισθηματική ένταση.

14 Σε ποιό είδος πλάνου νιώθεις πιο άνετα;


Κατέβασμα ppt "DYNAMIC IDENTITY Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έγγραφο αυτό αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο του συγγραφέα,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google