ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά
Ιστολόγιο (Blog)  σε τι διαφέρει από μια ιστοσελίδα;  γιατί να αποκτήσω;  είναι δωρεάν;  είναι εύκολο; 1.
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
WEB PAGE VIA WEEBLY. Α’ ΦΑΣΗ •Ενημέρωση Β’ ΦΑΣΗ •Συντονισμός Γ’ ΦΑΣΗ •Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών Δ’ ΦΑΣΗ •Υλοποίηση.
Δημιουργία Ιστολόγιου στο Blogger
ΟΙ > ΤΩΝ MULTUMEDIA ΣΤΟ BLOG MAΣ. Περιγραφή των Multimedia  Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον.
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Παρουσίαση Για Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
1 Δημιουργία blog. 2   Κατευθυνθείτε στη διεύθυνση:   Επιλέξτε στο πάνω δεξιά πλαίσιο την Ελληνική Γλώσσα.
Οι ιστοσελίδες ως πηγές πληροφόρησης και η αξιοπιστία τους
ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ Ενότητα 3.7 – Β’ Μέρος.
Μηχανική Μάθηση και Εξόρυξη Γνώσης
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. OI “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Τι είναι τα πολυμέσα? Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας.
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/18 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος.
E X a M p L e Αξιοποιώντας την τεχνολογία XML στη διαχείριση της πληροφορίας Λίνα Μπουντούρη Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Εργασίες των μαθητών του Ε1 στο μάθημα Τ.Π.Ε. με θέμα τα «Σύννεφα λέξεων» Μάθημα Τ.Π.Ε. Σχ. έτος: Χάιδω Δράκου ΠΕ19.
Η λέξη Wiki ερμηνεύεται μερικές φορές ως ακρώνυμο για το "What I know is" δηλαδή "Αυτό που εγώ ξέρω είναι"
Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα 5 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Υπεύθυνη Δασκάλα: ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗ.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Γραφήματα και Παρουσιάσεις Λέξεις Κλειδιά: Γραφήματα, Λογισμικό Παρουσίασης Β΄ τάξη Παρουσίαση των δεδομένων με γραφικό τρόπο Εικόνα.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 7: Υπηρεσίες Αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό Λέξεις Κλειδιά: Διεύθυνση Ιστοσελίδας (URL), Θεματικοί Κατάλογοι, Λέξεις Κλειδιά (Key.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λογισμικό Εκπαίδευσης M- Pedia Ελευθέριος Μιχαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος, M-Data
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Μπόλαρη Αγγελικη(1451) Επιβλέπων Βολογιαννίδης Σταύρος ΑΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σέρρες 2013.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Ελευθερία στα σχολεία Οδηγός εγκατάστασης Ubuntu Ltsp + Εκπαιδευτικό υλικό.
Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Εργαστήρια Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα και Εφαρμογές Διαδικτύου και Εφαρμογές.
Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο Κατασκευή Ιστοσελίδων 3 ο Κεφάλαιο Βελώνης Γεώργιος – Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20.
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SCRATCH Χρήστος Μανώλης, Πληροφορικός ΠΕ 19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Ομάδα ανάπτυξης 6 ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
A’ ΕΠΑ.Λ. Εφαρμογές Πληροφορικής Γεωργιλά Χιονία 1.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Από το Web1.0 στον Web X.0 Καλτιριμτζής Ελ. Ιωάννης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Ιστοεξερευνήσεις Εργαστήριο
Web, Web 2.0, Web 3.0 και Web X.0 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9.
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Το συννεφόλεξο (word cloud) είναι μια μικροεφαρμογή των εργαλείων Web 2.o, που οπτικοποιεί με πολύ απλό τρόπο τόσο τις λέξεις ενός κειμένου όσο και τη.
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Αυτοματισμού Γραφείου
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Κάνε διπλό κλικ πάνω στην εικόνα και ανοίγει το power point
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
~ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Π.Α~ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Ψηφιακη διαφημιση Παρουσιαση μαθηματοσ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παρουσίαση των δεδομένων με γραφικό τρόπο
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
2Ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ
Καλές πρακτικές πληροφορικής
Το διαδίκτυο που θέλουμε !
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Της Β΄ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και Της Β΄ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ του 1ου ΕΠΑΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Εκμάθηση εργαλείων Web 2 αξιοποιώντας κυρίως ελεύθερα λογισμικά με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο Η τάξη μας αποτελούνταν από μαθητές του τομέα Πληροφορικής και Νοσηλευτικής. Έτσι χρησιμοποιώντας τα λογισμικά αναπτύξαμε θέματα σχετικά με τον διαδικτυακό εθισμό.

Το πρώτο εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε Photoshop CS3 Εκμάθηση των βασικών εργαλείων της εργαλειοθήκης Κατασκευή banner , κουμπιών. Επεξεργασία εικόνων

Μάθαμε να φτιάχνουμε κόμικς με εύκολο και κυρίως διασκεδαστικό τρόπο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΝΕΦΟ ΛΕΞΕΩΝ To σύννεφο ετικετών (tag cloud) ή σύννεφο λέξεων είναι οπτική αναπαράσταση ετικετών που είναι συνήθως απλές λέξεις και κατηγοριοποιούνται αλφαβητικά. Οι ετικέτες είναι συνήθως υπερσύνδεσμοι που οδηγούν σε συλλογές θεμάτων σχετικών με την ετικέτα. Το μέγεθος, το χρώμα και η θέση της κάθε ετικέτας μέσα στο σύννεφο προσδιορίζεται σύμφωνα με κάποιο αλγόριθμο. Οι ετικέτες είναι λέξεις-κλειδιά που μπορούν εύκολα να προσδιορίσουν το είδος ή το περιεχόμενο της εργασίας. Οι εικόνες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις εργασίες των μαθητών.

ΣΥΝΝΕΦΟ ΛΕΞΕΩΝ Στην πορεία του μαθήματος δημιούργησαν οι μαθητές τις δικές τους συννεφολέξεις χρησιμοποιώντας το εργαλείο TAGXEDO.

ΣΥΝΝΕΦΟ ΛΕΞΕΩΝ Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούν διαδικτυακό εθισμό, εκφοβισμό, διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια,  διαδικτυακή αποπλάνηση και ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα που απορρέουν από τα παραπάνω.

Microsoft Power Point Εκμάθηση του Power Point και εκπόνηση παρουσιάσεων Σχετικά με σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που εμφανίζονται με την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ BLOG Η παρουσία των ιστολογίων στον Παγκόσμιο Ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας . Οι δημοσιογράφοι εδώ δεν είναι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του Διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την Τέταρτη Εξουσία, για αυτό και δεν υπάγονται σε έλεγχο από κρατικές Αρχές. Χρησιμοποιήσαμε το blogspot και κατασκευάσαμε το ιστολόγιο www.ethismosstodiadiktio.blogspot.com Τα θέματα που ασχολείται αφορούν τον Διαδικτυακό εθισμό.

Στην εποχή της εικόνας, τα γραφήματα, που αστικοποιούν τις ειδήσεις παρέχοντας γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση στους αναγνώστες, διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, τόσο στον Τύπο όσο και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας – από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τη σήμανση στα μουσεία. Παρουσιάστηκε η φιλοσοφία σχεδίασης των infographics, καθώς έχουν εξελιχθεί σε απαραίτητα εργαλεία στη μετάδοση της πληροφορίας Χρησιμοποιήσαμε έτοιμα Infographics και τα επεξεργαστήκαμε με το PhotoShop.

Χρησιμοποιήσαμε το web 2 εργαλείο Weebly για να κατασκευάσουν οι μαθητές τον δικό τους ιστότοπο. Ένα εύχρηστο, απλό και κατανοητό εργαλείο, ακόμα και από κάποιον που δεν έχει καμία εμπειρία στη δημιουργία ιστοσελίδων και στην HTML.  Έχει εκατοντάδες πρότυπα θέματα για όλα τα γούστα. Παρέχει όλα τα βασικά εργαλεία για την δημιουργία μιας βασικής ιστοσελίδας. Η φιλοξενία του είναι αρκετά αξιόπιστη.

Ο ιστότοπος μας

Ο ιστότοπος μιας μαθήτριας