ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ PERIOD04 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΠΑΛΣΗΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ Αλέξιος Λιάκος, M.Sc.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

Δημιουργία της πρώτης σας βάσης δεδομένων Access 2013 j και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Εκμάθηση διεπαφής MS Kodu. Δημιουργώ τον Κόσμο Το πρώτο πράγμα που θα φτιάξουμε είναι ο κόσμος. Λογικό, αφού χωρίς κόσμο, πού θα τοποθετούσαμε μετά τα.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τη δημιουργία τοπικής συλλογής.
Applied Econometrics Second edition
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Support.ebsco.com Χρήση της Λειτουργίας ιστορικού αναζήτησης Εκπαιδευτικό μάθημα.
Το φόρουμ κάθε Τριγλιανού Απόγονου
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (EXCEL)
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
4o Μάθημα.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Στο λειτουργικό σύστημα Windows, υπάρχουν εικονίδια (icons) τα οποία αναπαριστούν τις διάφορες οντότητες (φυλαγμένες πληροφορίες, προγράμματα που κάνουν.
Εισαγωγή στο Excel Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Ομάδα Γ. Επεξεργασία πειραματικών δεδομένων
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
Εργασία με παράθυρα.
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Εισαγωγή στο Blackboard
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Microsoft Excel 4.3 Διαχείριση Φύλλων Εργασίας Κίκα Χρυσοστόμου.
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Πως μπορεί κανείς να λύσει προβλήματα με τη βοήθεια της Mathematica Πρόβλημα 10 α : Κλίση καμπύλης Πρόβλημα 10 β : Εμβαδόν καμπύλης Ομάδα Δ. Λύνοντας Προβλήματα.
Μερικές φορές το αποτέλεσμα εμφανίζεται αμέσως από κάτω.
ΣΚΟΠΟΣ Η απευθείας εισαγωγή δεδομένων στο SAS χωρίς να χρειάζεται η πληκτρολόγησή τους Τα δεδομένα πρέπει να είναι κυρίως Excel, Access, Lotus, dbase.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Για μτ από ατ μέχρι ττ [με_βήμα β] εντολές Τέλος_επανάληψης : περιοχή εντολών μτ : η μεταβλητή της οποίας η τιμή θα περάσει από την αρχική.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ι 7 η Διάλεξη Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΡΙΖΩΝ  Ορισμός του γεωμετρικού τόπου ριζών Αποτελεί μια συγκεκριμένη καμπύλη,
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: WINDOWS XP ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ BOX- JENKINS ΣΤΟ SPSS.
ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ II Καθ. Πέτρος Π. Γρουμπός Διάλεξη 3η Μετασχηματισμός Fourier.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
«Συστήματα συγχρονικής λήψης και απεικόνισης (MBL‐Microcomputer Based Laboratories) στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών» Επιμέλεια: Βασίλης Τζιώτης, Φυσικός.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΣΚΗΣΗ 4: Θεμελιώδης Νόμος της Μηχανικής
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης MIS
ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ II
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Μετονομασία Φακέλων και Αρχείων
Ώθηση δύναμης – Μεταβολή Ορμής
Praat Βασικές οδηγίες.
Οδηγίες εγκατάστασης Windows XP
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ BODE ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΗΣ
Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους. 1 Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους! 1. Ο πρώτος συνίσταται.
Οργάνωση αρχείων & φακέλων
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΤΟ ΦΩΝΗΕΝ Ο ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ :
Επεξεργασία Εικόνας.
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης
1)Αφού ακολουθήσουμε τον σύνδεσμο βρισκόμαστε εδώ
DataStudio ένα πρόγραμμα
ΦΑΣΗ φ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ
Γραφικές Μέθοδοι Σχεδιασμού με Η-Υ Εκπαιδευτικό Παράδειγμα 2
Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας H/Y
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΕ03
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ PERIOD04 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΠΑΛΣΗΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ Αλέξιος Λιάκος, M.Sc.

ΣΥΝΟΨΗ Βήμα 1 ο – Εισαγωγή δεδομένων Βήμα 2 ο – ΠΡΩΤΗ προσαρμογή συνάρτησης Fourier και αποθήκευση εικόνων Βήμα 3 ο – Περαιτέρω προσαρμογές συναρτήσεων Fourier και αποθήκευση εικόνων Βήμα 4 ο - Αποθήκευση διαγραμμάτων της συνολικής αθροιστικής συνάρτησης Fourier επάνω στα πειραματικά σημεία Βήμα 5 ο – Αποθήκευση τιμών των παραμέτρων f (συχνότητες), Α (πλάτη συχνοτήτων), Φ (φάσεις) και των σφαλμάτων τους. Στο τέλος πρέπει να έχετε αποθηκευμένα τα εξής: Α) Ν αριθμό εικόνων φασμάτων Fourier όσες και οι ζητούμενες συχνότητες Ν. Β) Μ αριθμό εικόνων με τα διαγράμματα προσαρμογής θεωρητικών καμπύλων επάνω στα πειραματικά σημεία, όπου Μ ο αριθμός των διαθέσιμων νυκτών παρατηρησιακών δεδομένων Γ) Τις τιμές των Ν συχνοτήτων (f), και το Πλάτος (A) και τη Φάση (Φ) που αντιστοιχούν σε καθεμία από αυτές καθώς και τα σφάλματά τους.

1 ο Βήμα – Εισαγωγή Δεδομένων Τα δεδομένα μας είναι στη μορφή JHD – Δmag και σε txt format, και βρίσκονται στον υπολογιστή μας Αρχικό παράθυρο 1.2. Πατώντας το tab “Time string” και “import time string” 1.3. Εμφανίζεται το παράθυρο, μέσω του οποίου επιλέγουμε το αρχείο txt στο οποίο έχουμε τα δεδομένα μας (εδώ ονομάζεται “data”) 1.4. Αφού επιλέξουμε το αρχείο, πατάμε “open”

1.5. Ύστερα εμφανίζεται το διπλανό παράθυρο μου μας λέει πόσες στήλες έχει το txt αρχείο που δώσαμε, και τι μεγέθη αναπαριστούν οι κολόνες. Εδώ, δεν χρειάζεται να επιλέξετε τίποτα, αν όλα είναι όπως στη διπλανή εικόνα. Πατάμε απλά “OK”.

2 ο Βήμα – Πρώτη προσαρμογή συνάρτησης Fourier στα πειραματικά σημεία 2.1. Επιλέγουμε το tab “Fourier” 2.2. Αν επιθυμούμε βάζουμε τίτλο, αλλιώς τίποτα 2.3. Οι υπόλοιπες επιλογές δεν χρειάζονται αλλαγές. Αφήνουμε τις προεπιλεγμένες Επιλέγουμε να γίνει η προσαρμογή στα πειραματικά δεδομένα, με την επιλογή “Original Data”. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή η επιλογή είναι ΜΟΝΟ για τη πρώτη προσαρμογή, για εύρεση παραπάνω συχνοτήτων ακολουθούμε άλλη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω Πατάμε “calculate”

2.6. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, το πρόγραμμα υπολογίζει τη σταθερά z της σχέσης 2.3, και ουσιαστικά μετατοπίζει τα δεδομένα κατά z, ώστε να βρίσκονται συμμετρικά της ευθείας ψ=0. Πατάμε “Yes”

2.7. Το πρόγραμμα υπολόγισε τη πρώτη συχνότητα. Πατάμε “Yes”

2.8. Με την επιλογή “Display Graph” εμφανίζεται το φάσμα Fourier Από το “Graph” / “Export Graph as”, μπορούμε να αποθηκεύσουμε την εικόνα στον υπολογιστή μας. (συνήθως ως jpg)

2.10. Επιλέγουμε το tab “Fit” H συχνότητα που υπολογίστηκε πριν, εμφανίζεται στη πρώτη γραμμή Τσεκάρουμε το κουτάκι της συχνότητας Πατάμε πρώτα “Calculate” και κατόπιν “Improve all”. Επαναλαμβάνουμε συνεχώς τη διαδικασία, έως ότου δεν μεταβάλλονται οι τιμές της συχνότητας, πλάτους και φάσης.

3 ο Βήμα – Περαιτέρω προσαρμογές συναρτήσεων Fourier στα πειραματικά σημεία Το πρόγραμμα έχει υπολογίσει έως τώρα την πρώτη συνάρτηση Fourier και έχει κατασκευάσει τη θεωρητική καμπύλη Επιλέγουμε και πάλι το tab “Fourier” 3.2. Σε αντίθεση με το βήμα 2.4, τώρα επιλέγουμε “Residuals at Original”. Με αυτό τον τρόπο, το πρόγραμμα, αφαιρεί τη προηγούμενη λύση από τα πειραματικά σημεία, και εφαρμόζει νέα συνάρτηση Fourier στα υπόλοιπα της λύσης (residuals), ώστε να βρει παραπάνω συχνότητες. 3.3 Ακολουθούμε τα βήματα , και στο tab “fit” και τσεκάρουμε κάθε φορά τις νέες συχνότητες στο βήμα Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες συχνότητες μας έχουν ζητηθεί να ευρεθούν.

4 ο Βήμα – Αποθήκευση των εικόνων των προσαρμογών Εφόσον, έχουμε τελειώσει με την εύρεση των ζητούμενων συχνοτήτων, το πρόγραμμα έχει κατασκευάσει μία θεωρητική καμπύλη που είναι άθροισμα όλων των ημιτόνων των συχνοτήτων που βρήκε, και την έχει προσαρμόσει επάνω στα θεωρητικά σημεία Επιστρέφουμε στο tab “Time string” 4.2. Επιλέγουμε “Display Graph”

Ανοίγει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο απεικονίζονται τα πειραματικά μας δεδομένα (κόκκινα σημεία), και η θεωρητική καμπύλη (δεν φαίνεται λόγω κλίμακας προς το παρόν)

4.3. Η εικόνα είναι αλληλεπιδραστική, δηλαδή κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού μπορούμε να επιλέξουμε περιοχή απεικόνισης

4.4. Εμφανίζεται λοιπό η περιοχή που επιλέξαμε. Μπορούμε πλέον να αποθηκεύσουμε την εικόνα, όπως στο βήμα Από την επιλογή “Zoom” / “Display all”, μπορούμε να επιστρέψουμε στην αρχική εικόνα με όλα τα δεδομένα, να επιλέξουμε άλλη περιοχή, να αποθηκεύσουμε εκ νέου κ.ο.κ.

5 ο Βήμα – Αποθήκευση των τιμών των παραμέτρων Το πρόγραμμα έχει υπολογίσει όλες τις θεωρητικές συναρτήσεις Fourier Επιλέγουμε το tab “log” Επιλέγουμε το “Export log”, και το πρόγραμμα σώζει όλες τις τιμές σε ένα αρχείο txt στον υπολογιστή μας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το αρχείο txt να ανοίγεται με το WORDPAD, και όχι με το notepad.

5.3. Επιλέγουμε το tab “Special” Κατόπιν, επιλέγουμε “Show analytical uncertainties”

5.5. Ύστερα, εμφανίζεται το παράθυρο που μας δίνει τα ΣΦΑΛΜΑΤΑ (Sigma) σε όλες τις παραμέτρους: Frequency Amplitude Phase 5.6. Με την επιλογή “export”, αποθηκεύουμε τις τιμές σε txt αρχείο στον υπολογιστή μας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το αρχείο txt να ανοίγεται με το WORDPAD, και όχι με το notepad.

Αν μας έχουν δώσει δεδομένα που έχουν ληφθεί σε διαφορετικά φίλτρα παρατήρησης, η διαδικασία είναι η ίδια και επαναλαμβάνεται για τις παρατηρήσεις του κάθε φίλτρου.