2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2006-07 ΤΑΞΗ Β5 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 23.11.06 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Βιβλιογραφία: σχολικό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Advertisements

Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
 Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι.
• ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ • ΣΤΟΧΟΙ • ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Από Βίνα Τριγκάκη. «Π ΟΛΥΜΕΣΑ » Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κεφάλαιο 2: Οι μεταβολές ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνολογίας Εισηγήτρια: Αναστασία Κατρανίδου.
Oι μικροϋπολογιστές στις σχολικές τάξεις Οι εκπαιδευτικές ταινίεςΟπτικοί δίσκοι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»
Οι “multi-Διαστασεις” Των Multimedia
Γιάννης Ιωαννίδης Πανεπιστήμιο Αθηνών Διαχείριση Δεδομένων: Τα Επόμενα Βήματα.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ.Ε. http// Η Ελλάδα στη χρήση και αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας σε Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια.
Φωτεινή Σοφία Κατερίνα Γιώργος
Ερωτήσεις και απαντήσεις σχολικού
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Επιλογή Μέσου Μετάδοσης
10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης
«Το κολλάζ της επικοινωνίας»
Είμαστε οι μαθητές του 10 ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ( ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και η επίδρασή τους στη ζωή μας
Οι Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση, εκπαιδευτική πολιτική και επιστημονική θεμελίωση Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου.
Εικονική πραγματικότητα ένας τρισδιάστατος κόσμος!!!
Η Πληροφορική στην εκπαίδευση στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό
Επικοινωνία.
ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, αναμένεται να παρουσιάσουν ζήτηση μέχρι το 2020 Πηγή:
ΟΙ “ΜULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Τι είναι εικονική πραγματικότητα Η απάντηση στο “τι είναι εικονική πραγματικότητα" από τεχνική άποψη είναι απλή. Η εικονική πραγματικότητα είναι ο όρος.
Έλενα Βλαχογιάννη Φιλόλογος – Επιμορφώτρια ΤΠΕ
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Ο τομέας της Πληροφορικής
ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΓΕΛ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων Σαΐτης Θανάσης, δάσκαλος.
Έλενα Λεβιδιώτη Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
Κατάρτιση Στελεχών ΟΤΑ σε θέματα ΤΠΕ: Ηλεκτρονική Μάθηση Λάζαρος Μεράκος Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αδάμ Κ. Αγγελής Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
Η επιστήμη του Web.
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ο υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης
Εφαρμογές Πληροφορικής Β’ & Γ’ Λυκείου
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»
Μια διαγραμματική παρουσίαση ΤΠΕ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Διάρθρωση της παρουσίασης 1 Ορισμοί εννοιών 2 Οφέλη του διαδικτύου & των ΤΠΕ 3 Κίνδυνοι από τη χρήση του.
Τα πολυμέσα είναι: τεχνολογία λογισμικού και υλικού που συνδυάζει Κείμενο Ήχο Φωτογραφία Κινούμενο σχέδιο Σχέδιο Κινούμενη εικόνα Πολυμέσα.
Ιδρυματικό Αποθετήριο Τμήμα Εκδόσεων & Βιβλιοθήκης Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας 2015.
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ
Ορισμός και Αρχιτεκτονική Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων.
ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΕΣΑ.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Ο υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Τεχνολογία Πολυμέσων Ενότητα # 2: Εφαρμογές πολυμέσων
Παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών»
ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Πληροφορίες στον Παγκόσμιος Ιστός
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
B' ΤΑΞΗ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 2 Κωδικοποίηση 9/12/2018 B' ΤΑΞΗ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 2.
Τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο. Τα σπουδαιότερα ΜΜΕ της εποχής μας Τύπος Εφημερίδες Περιοδικά Ραδιόφωνο Διαδίκτυο Τηλεόραση.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΑΞΗ Β5 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Βιβλιογραφία: σχολικό βιβλίο πληροφορικής σελ

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Ψυχαγωγία : Αξιοποιεί την τεχνολογία της πληροφορικής. Παιχνίδια : Αξιοποιούν την εικονική πραγματικότητα. Ψηφιακή τεχνολογία: επιτρέπει το βίντεο κατά παραγγελία.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μέσα μαζικής επικοινωνίας:Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση έκαναν εφικτή την επικοινωνία μεταξύ των λαών, ενώ το διαδίκτυο βοήθησε στην επιτάχυνσή της. Διαφορές τηλεόρασης, ραδιοφώνου με διαδίκτυο: Στο διαδίκτυο η δυνατότητα παραγωγής και διάθεσης της πληροφορίας υπάρχει για πολύ περισσότερους απ’ ό,τι στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί, ενώ στο διαδίκτυο όχι.

ΓΛΩΣΣΑ Χρειάζεται προσοχή για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αλλοτρίωσης των άλλων γλωσσών καθώς στο διαδίκτυο χρησιμοποιείται κατά βάση η αγγλική. Μία πιθανή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η αυτόματη μετάφραση.

ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Αν και η πληροφορική έχει το δικό της μερίδιο στην εγκληματικότητα, δεν έχει καθοριστεί τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, καθώς η σχετική νομοθεσία παραμένει ακόμα ελλιπής.

ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Αν και η πληροφορική έχει το δικό της μερίδιο στην εγκληματικότητα, δεν έχει καθοριστεί τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, καθώς η σχετική νομοθεσία παραμένει ακόμα ελλιπής.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΔΕΚΤΗ- ΠΟΜΠΟΥ Στα παραδοσιακά ΜΜΕ υπάρχει μια μονόπλευρη σχέση μεταξύ πομπού και δέκτη. Το διαδίκτυο όμως προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξει αυτή η σχέση μέχρι του σημείου η εκπομπή να έχει μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό εξατομίκευσης.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο συνδυασμός εικονικής πραγματικότητας και διαδικτύου είναι ένας πολλά υποσχόμενος τομέας. Επίσης, αν και οι εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας προς το παρόν έχουν μεγάλο κόστος, στο μέλλον αναμένεται να μειωθεί.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χρήστης του διαδικτύου σήμερα, είναι ο μεγάλος όγκος της διαθέσιμης πληροφορίας και η αξιολόγησή της. Γι ‘αυτό το λόγο έχουν κατασκευαστεί ειδικά προγράμματα, τα λεγόμενα bots.

BIT ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ Κατά τον Νίκολα Νεγροπόντη αυτό που θα χαρακτηρίζει τον κόσμο στο μέλλον θα είναι η αυξανόμενη αξία για ό,τι βρίσκεται σε ψηφιακή μορφή.

ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ? Η πληροφορική θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο μέλλον. Οι γνώσεις που άλλοτε ήταν το μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου τείνουν να γίνουν απαραίτητες ακόμα και για την απλή επιβίωση.-