ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΥΤΡΑΣ (1883-1927) Σε αντίθεση με τον πατέρα του, είναι ανοιχτός στα νέα ρεύματα. Συνδετικός κρίκος μεταξύ ακαδημαϊσμού και μοντερνισμού. Φωτεινά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΛΥΤΡΑΣ Ο Νικηφόρος Λύτρας (Πύργος Τήνου 1832 – Αθήνα 13 Ιουνίου 1904) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους και δασκάλους της ζωγραφικής.
Advertisements

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΥΖΗΣ Ο Νικόλαος Γύζης (Σκλαβοχώρι Τήνου, 1 Μαρτίου 1842–Μόναχο, 22 Δεκεμβρίου 1900 ή 4 Ιανουαρίου 1901 ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες.
ΜΟΔΑ ΚΑΙ 60’s.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ( ) O Πειραιώτης ζωγράφος εμπνέεται από την πόλη του και το λιμάνι της. Οι πίνακές του απεικονίζουν ναύτες, χορευτές ζεϊμπέκικου.
Ο Goya, ο Beethoven και ο Ρομαντισμοσ. .
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Μαργαρίτα Λυμπεράκη
Οι Γέφυρες του Κόσμου Μια διαθεματική ματιά πάνω στο ρόλο των γεφυριών στη ζωή και την ιστορία.
“Ένας φτωχός φουστανελάς” από τον Γ. Σεφέρη
Όργωμα - σπορά Αιμιλία Αριστείδου.
Το ΝΕΡΟ στη ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Θαλασσογραφίες.
Κεντρική ιδέα Μετά από κοινή απόφαση της ΕΛΙΜΕ και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το clustering των.
Ο θάνατος του Μαρά.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.
Νέα Αθηναϊκή Σχολή
Συνάντηση 3 κόσμων: Ελληνορωμαϊκού Ανατολικού & Χριστιανικού
Η Ιταλία, που δεν έκρυβε την επιδίωξη της να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο, είχε αρχίσει εχθρικές ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας. Η σοβαρότερη ήταν ο τορπιλισμός.
Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΌΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.
20/2/12 Μάριος Eυρυγένης Γιάννης Ελίζογλου Γ1
Οδυσσέας Ελύτης, «Πίνοντας ήλιο κορινθιακό», Ποίηση, Ίκαρος.
 Με τον όρο θέατρο εννοούμε την παραγωγή απεικονίσεων και συμβάντων, παραδοσιακών ή φανταστικών, ανάμεσα σε ανθρώπους με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Αντλεί τα θέματα του από την παιδική ηλικία. Απεικονίζει τις ακραίες ηλικίες μικρά παιδιά και γέροντες.
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ (1873 – 1934)
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ.
ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ.
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Πρόσκληση Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ο Πρόεδρος του Eθνομουσικολογικού Ιδρύματος.
Πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων ζωγράφων με θέμα το παιδί Λίλιαν Λάμπρου Β2
Οδυσσέας Ελύτης 2 Νοεμβρίου Μαρτίου 1996.
Μέση βυζαντινή περίοδος ( )
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Χριστούγεννα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο Εργασία στο μάθημα της πληροφορικής Φάνης Βλάχος ΣΤ’ Τάξη.
ΤΟΠΙΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου. Στα τελευταία μαθήματα της Έ τάξης γνωρίσαμε ποια ήταν τα προβλήματα που συγκλόνιζαν τη Βυζαντινή αυτοκρατορία.
17/09/2015 ΣΤ΄2. ΑΙΣΩΠΟΣ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιοντάρι που δεν ζούσε σε μια σπήλια όπως τα άλλα λιοντάρια αλλά σε ένα παλάτι, γιατί ήταν ο.
Παλαιολόγεια Αναγέννηση 14 ος αιώνας. ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Η παλαιολόγεια δυναστεία υπήρξε η μακροβιότερη που πέρασε από την Αυτοκρατορία,
ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΤΡΑΓΟΎΔΙ Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι ως λογοτεχνικό είδος αντλεί το υλικό του από την προφορική λογοτεχνική παράδοση, δηλαδή αυτήν που αναπτύσσεται.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ( ). Βιογραφία Ο Γιώργος Σεφέρης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιώργου Σεφεριάδη) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Είχε δύο μικρότερα αδέρφια.
Ιφιγένεια Ποντίκη Φιλόλογος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ 15 ος- αρχές 17 ου αι. Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
Η Σχολή της Μπαρμπιζόν (Barbizon)
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Ερευνητική Εργασία Θέμα: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΤΟ ΝΗΣΙ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Ορφεασ.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ.
To Κίνημα των Ναζαρηνών στην Ελλάδα
Κριεζής, Λάζαρος Κουντουριώτης, 1867
ΓΑΛΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ.
Πνευματική ζωή, Γράμματα και Τέχνες στην Ελλάδα τον 19 ο αιώνα 5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Προκοπίου Ελένη, ΠΕ2 Γ΄ Γυμνασίου, διάρκεια:2-3 διδ. ώρες.
Μονή Αγίου Νικολάου ΦιλανθρωπΗνών
Η οικογένεια - Η ελληνική οικογένεια
Η τέχνη στο νηπιαγωγείο
VINCENT VAN GOGH (ΒΙΝΤΣΕΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ Έτος γέννησης: 30 Μαρτίου 1853
Να βρείτε πληροφορίες για τον Τζιότο και για τον Ραφαήλ
Τζιότο και Ραφαήλ Δικαίος Κερκουλας.
ΜΟΥΣΙΚΗ.
5ο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντίνα Σελβίδου Χριστίνα Ποπονίδου Κιλκίς.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΥΤΡΑΣ (1883-1927) Σε αντίθεση με τον πατέρα του, είναι ανοιχτός στα νέα ρεύματα. Συνδετικός κρίκος μεταξύ ακαδημαϊσμού και μοντερνισμού. Φωτεινά τοπία. Εισάγει τον ιμπρεσιονισμό στην Ελλάδα.

Ακτές της Τήνου

Χωράφι με στάχυα

Γέφυρα στο δάσος

Το ψάθινο καπέλο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΕΑΣ (1879 – 1928) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΕΑΣ (1879 – 1928) Δεν θα γνωρίσει το ακαδημαϊκό πνεύμα που δέσποζε στην Αθήνα. Η παραμονή του στο Παρίσι θα τον φέρει σε επαφή με τις νέες τάσεις. Επηρεάζεται από τον Cezanne, τον Gauguin και τον Van Gogh καθώς και από τους συμβολιστές και τους Fauves. Με τα φωτεινά του χρώματα, φέρνει την επανάσταση.

Τοπίο της Αττικής

Δέντρα στο Κάιρο

Ελληνικό τοπίο

Τοπίο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ (1878-1967) Αναπτύσσει ένα προσωπικό στυλ που συνδυάζει την επιρροή του μετά-ιμπρεσιονισμού με την βυζαντινή παράδοση. Τα έργα του διακρίνονται για την ελληνικότητά τους. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους προδρόμους της «Γενιάς του ’30».

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ (1885-1959) Αποτελεί τον κορυφαίο έλληνα εξπρεσιονιστή. «Ο Μπουζιάνης δημιουργεί ένα ζωγραφικό σύμπαν που ενοικείται από τα πάθη του ανθρώπου.»

Μορφή γέρου

Αυτοπροσωπογραφία

Ξαπλωτή γυναίκα

Δένδρα στην όχθη του ρυακιού