Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910-1989) O Πειραιώτης ζωγράφος εμπνέεται από την πόλη του και το λιμάνι της. Οι πίνακές του απεικονίζουν ναύτες, χορευτές ζεϊμπέκικου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910-1989) O Πειραιώτης ζωγράφος εμπνέεται από την πόλη του και το λιμάνι της. Οι πίνακές του απεικονίζουν ναύτες, χορευτές ζεϊμπέκικου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ( ) O Πειραιώτης ζωγράφος εμπνέεται από την πόλη του και το λιμάνι της. Οι πίνακές του απεικονίζουν ναύτες, χορευτές ζεϊμπέκικου και αντρικά γυμνά. Θα συμβιβάσει Ανατολή και Δύση καταλήγοντας σε ένα μοντέρνο «ελληνικό» αποτέλεσμα. Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της «Γενιάς του ’30».

2 Ο ίδιος ως Δεκέμβρης

3 Ναυτόπαις

4 Ο Έρως

5 Ντομινίκ

6 Οι 4 εποχές

7 Το καφενείο «ΝΕΟΝ» τη νύχτα

8 Νέος με άσπρα λινά

9 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΡΟΖ ΝΑΥΤΗΣ

10 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ (1916 - …) Ανθρωποκεντρικό έργο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ ( …) Ανθρωποκεντρικό έργο. Ο Έρωτας και ο Θάνατος αποτελούν τα 2 βασικά θέματα των έργων του. Εμπνέεται από την παράδοση του Φαγιούμ, της Αναγέννησης και της Αρχαιότητας. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις επιτύμβιες στήλες. Από το 1970, οι πίνακές του γίνονται ολοένα και πιο αφαιρετικοί.

11 ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ

12 Επιτύμβιο 1950

13 Επιτύμβια σύνθεση

14 Δυτικό δωμάτιο

15 Σύνθεση

16 Νέα γυναίκα

17 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΤΑΡΑΣ ( ) Σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Κινησιακό σχέδιο. Χρωματική διαύγεια. Εξπρεσιονιστική ατμόσφαιρα. Έντονη κριτική διάθεση.

18 Γυμνό

19 Ευρίωνος τάφος

20 Χελιδόνια

21 Μορφές

22 ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ ( ) Σπουδάζει καλές τέχνες στο Παρίσι όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα. Από το 1960, αναπτύσσει ένα δικό του εντελώς προσωπικό ύφος. Τα βασικά του θέματα είναι η φύση και ο άνθρωπος Ασχολήθηκε επίσης με την σκηνογραφία και την εικονογράφηση βιβλίων.

23 Χρυσός άνδρας με λευκό μαντήλι

24 Ο δράκος του Έρωτα

25 Αδάμ και Εύα

26 Ροζ γυναίκα

27 Ο κόκκινος ποδηλάτης


Κατέβασμα ppt "ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910-1989) O Πειραιώτης ζωγράφος εμπνέεται από την πόλη του και το λιμάνι της. Οι πίνακές του απεικονίζουν ναύτες, χορευτές ζεϊμπέκικου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google