Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ.
Advertisements

Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σαλατες - Salads.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που φουσκώνει μόνο του], 5 αυγά ,3 κουταλιές κακάο, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, Για τις τρούφες ¾ φλιτζανιού κονιάκ, ½ φλιτζάνι μέλι, 200γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη, φιστίκια Αιγίνης Καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο) Φωτογραφία Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπούμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το κακάο . Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα . Το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 30΄ σε φούρνο 180οC. Το αφήνουμε να κρυώσει και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ . Προσθέτουμε το κονιάκ, το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα . Πλάθουμε τις τρούφες και τις τυλίγουμε σε φιστίκι ή σε ινδοκάρυδο . Χαράλαμπος Νικολάου Στ΄2

Χταπόδι σχάρας σουβλάκι         Υλικά 1 μεγάλο φρέσκο χταπόδι 1 ποτήρι άσπρο κρασί Λαδολέμονο Κόλιαντρος φρέσκος ψιλοκομμένος, Ξυλάκια για σουβλάκια Φωτογραφία Εκτέλεση: Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί να ψηθεί. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Όταν μείνει με λίγα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε έτσι και 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε κόβουμε τα πόδια του το κάθε ένα ξεχωριστά και τα περνούμε σε ξύλινο καλαμάκι. Ψήνουμε στη σχάρα του γκριλ σας για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζουμε το λαδωμένο και προσθέτουμε τον κόλιαντρο. Μόλις βγάλουμε τα σουβλάκια με το χταπόδι από το φούρνο τα βουτάμε στο λαδωμένο κι τα σερβίρουμε με πιλάφι πλιγούρι ή ρύζι. Αναστάσης Φλουρή και Γιώργος Χρυσάνθου Στ΄2

Φακές πιλάφι Φωτογραφία Εκτέλεση: Γιώργος Μιχαήλ Στ΄2         Υλικά: 1/2 κιλό φακές 2/3 ποτηριού Ρύζι Ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια Ελιές μαύρες Φωτογραφία Εκτέλεση: Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε μέχρι να μισοψηθούν και λίγο παραπάνω. Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά οι φακές και το ρύζι. Όταν ψηθούν, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε Την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα για να τραβήξουμε τους ατμούς και να μείνει ζεστό το φαγητό. Στη συνέχεια Βάζουμε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι στη φωτιά με 2/3 του ποτηριού ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια που τα κόψαμε σε ροδέλες για να τηγανιστούν. Όταν μελώσουν Τα κρεμμύδια προσθέτουμε τις ελιές να πάρουν μια βράση. Σερβίρονται σε δοχείο ξεχωριστά για να βάλει ο καθένας στο Πιάτο του όσο και ό, τι του αρέσει. Επίσης στις φακές πάει πολύ το λεμόνι ή το κιτρόμηλο [χυμός]. , Γιώργος Μιχαήλ Στ΄2

Κοτόπουλο κοκκινιστό και ντομάτες         Υλικά: Κοτόπουλο ή κρέας, Αλάτι, Μπόλικες ντομάτες, Μακαρόνια κατά προτίμηση χοντρά. Φωτογραφία Εκτέλεση: Κοκκινίζουμε το κοτόπουλο ή το κρέας, ακολούθως ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και αφού είναι έτοιμο , ρίχνουμε μπόλικες ντομάτες μέχρι να καταστηθούν. Μετά αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στη σάλτσα νερό . Αφού κοχλάσει , βάζουμε τα μακαρόνια κατά προτίμηση χοντρά και στην ίδια σάλτσα μπορούμε να ρίξουμε πατάτες. Μαρία Χρυσάνθου Στ΄2

Πράσινη Σαλάτα με Αχλάδια και Καρύδια         Υλικά 2 μαρούλια (τα τρυφερά φύλλα) 1 ρόκα 1 γλιστιρίδα 5 αχλάδια για μαγείρεμα 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια χοντροκομμένα Για τη σάλτσα ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κουταλιές μέλι , βαλσαμικό ξίδι , αλάτι , πιπέρι Φωτογραφία Εκτέλεση Χοντροκόβουμε τα πράσινα χόρτα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ . Κόβουμε τα αχλάδια σε πολύ λεπτές φέτες και τα αναμιγνύουμε στη σαλάτα μαζί με τα καρύδια. Χτυπούμε τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ, και όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα το περιχύνουμε στη σαλάτα , ανακατεύουμε και σερβίρουμε . Μαρίνα Αργυροπούλου και Αγάπη Κουμή Στ΄2

Κολοκάσι καππαμάς Φωτογραφία Εκτέλεση Υλικά: 1 κιλό κολοκάσι Κολοκάσι καππαμάς         Φωτογραφία Υλικά: 1 κιλό κολοκάσι 1κιλό κρεάς αρνίσιο Κόκκινο κρασί ξηρό Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε το κρέας σε μια κόυπα που περιέχει κρασί κόκκινο ξηρό. Παράλληλα καθαρίζουμε καλά το κολοκάσι και στη συνέχεια το κόβουμε σε χοντρές ροδέλες .Έπειτα αφού ζεσταθεί το λάδι , τσιγαρίζουμε το κρέας και στη συνέχεια παίρνουμε μια – μια τις ροδέλες από το κολοκάσι και αφού βουτήξουμε στο κρασί , τις τηγανίζουμε μία προς μια . Όταν πλέον τηγανιστούν καλά όλα , τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι και από πάνω περιχύνουμε όσο κρασί έχει απομείνει. Μάριος Παναγή Στ΄2

Τονοσαλάτα με μαγιονέζα 2 κονσέρβες τόνου αλάτι-πιπέρι,         Υλικά: 2 μεγάλες πατάτες 2 κονσέρβες τόνου αλάτι-πιπέρι, μαγιονέζα Βράζουμε 2 μεγάλες πατάτες, όταν ψηθούν, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Ανοίγουμε 2 κονσέρβες τόνου και τον λιώνουμε. Μετά ανακατεύουμε καλά και Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε μέσα περίπου μισό βαζάκι μαγιονέζα ανακατεύοντας καλά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στο τέλος απλώνουμε το μίγμα σε άβαθη πιατέλα οβάλ, στρώνουμε καλά και γαρνίρουμε με αβγό σφιχτό, μαϊντανό, παντζάρι, καρότο τριμμένο και ό,τι άλλο θέλουμε. Βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Νίκος Χρυσοστόμου και Άλεξ Στεφάνου Στ΄2

Λουκουμάδες Υλικά: 4 φλιτζάνια αλεύρι Φωτογραφία         Υλικά: 4 φλιτζάνια αλεύρι 2 πατάτες βρασμένες ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 κουταλιές λάδι 2 κουταλάκια μαγιά Λίγο αλάτι 1 φλιτζάνι μέλι Φωτογραφία Εκτέλεση: Βάζουμε σε λεκάνη 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τις πατάτες λιωμένες και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και λίγο ακόμα νερό για να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Αφήνουμε το χυλό σε ζεστό μέρος να φουσκώσει . Βάζουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά το χυλό . Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες τους Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αραδιάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Τους σερβίρουμε με μέλι, καρυδόψιχα και κανέλα. Πέτρος Αντρέου Στ΄2

ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ Υλικα 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές 1 χαλλούμι,καπάρι άνθρακα ελαιόλαδο βαλσάμικο ξύδι αλάτι , πιπέρι , δυόσμος φρέσκος Σε ένα πυρίμαχο τοποθετούμε τις πιπεριές κομμένες στη μέση και καθαρισμένες. Γεμίζουμε με μία φέτα χαλούμι την καθεμιά και με ανθάκια από καπάρη . Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο . Ψήνουμε τις πιπεριές σε φούρνο 200ο C για 20 λεπτά και στο τέλος τις κοκκι- νίζουμε για λίγα λεπτά στη σχάρα του φούρνου , μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το χαλ- λούμι. Σερβίρουμε στα πιάτα και τις γαρνίρουμε με τον ζωμό ψησίματος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!! ΒΑΛΕΡΙΑ,ΔΗΜΗΤΡΑ Βαλέρια Λοϊζου και Δήμητρα Νικολάου Στ΄2