Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ
Advertisements

Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
Κώστας Χατζησταματίου,
ΜΑΚΡΙ ΜΑΚΡΗ ΜΠΕΤΤΥ ΤΣΕΛΑ Γ4.
ΚΑΝΝΕΣ.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ-ΣΤΕΛΛΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤ’2
Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη
Αλεξανδρούπολη.
ΕΠΑΛ Θήρας. Ήταν ένας ισχυρός, οργανωμένος οικισμός με 200 περίπου σπίτια, όπου έμεναν Λατίνοι άρχοντες και προφυλάσσονταν από τις ληστρικές επιδρομές.
Τα Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός.
Τα εξωκλήσια.
T α «Χίλια Νησιά είναι ένα σύμπλεγμα απο νησάκια που απλώνεται στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ στις εκβολές του ποταμού Αγ.Λαυρέντιος βόρεια της λίμνης Οντάριο.
ΕΛΒΕΤΙΑ Η Ελβετία είναι μια μικρή, ορεινή χώρα. Επίσης είναι φημισμένη για τα γαλακτοκομικά της και τα πανέμορφα ποτάμια της. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι.
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων Πρόγραμμα Π. Ε
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Ποιον χάρτη να διαλέξω;
Το νησί μου. Η Κως είναι νησί του Αιγαίου. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό.
Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.
ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΙΡΟΥ
Y Τα βουνά της Ελλάδας.
Λίμνες της Ελλάδος Κερκίνη, Βιστωνίδα και Βόλβη
Σιδηρόκαστρο Είκοσι πέντε χιλιόμετρα από τις Σέρρες, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, και άλλα τόσα από τον Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βρίσκεται.
Παγκόσμιος Χάρτης.
ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
1ο ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ Περιβαλλοντική
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο ΠΟΡΟΣ Ε’ 1 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Συκαμιά ανήκει στο Δήμο Μηθύμνης και βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μήθυμνα, χτισμένη στις κατάφυτες από πεύκα και πλατάνια πλαγιές του Λεπέτυμνου.
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Η Πάρος.  Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται δυτικά της Νάξου, ενώ από τον Πειραιά απέχει 90 ναυτικά μίλια. Έχει έκταση.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Μια μικρη παρουσιαση για την Σύμη στα πλαισια του μαθήματος των
Λεσχη αναγνωσης Υπατια ελενα στροπωνιατη
ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΗ
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Οι μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων στην Αλόννησο ζουν χάρη στην αλιεία. Επίσης πολλοί αλοννησιώτες από πολύ μικρή ηλικία δουλεύουν σε.
Ε1 Ανδριάνα Ελεάνα Ηλιάνα Νεφέλη
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου-Αλικαρνασσού
Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ζωή-Αντώνης Δ 1 τάξη 1 0 πειραματικό σχολείο Ρόδου Πληροφορική.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής Βόρεια Αφρική Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η Δικτύωση αποτελεί ένα σύστημα αρχών και ενεργειών που βασίζεται σε νέες μορφές συλλογικής δράσης και παρέμβασης. Διαμορφώνει μια ευρύτερη δυναμική για.
ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ. Θεοδώρα Ηρακλέους Στ΄
Η λίμνη ,το λιμάνι και η Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους Κ. Α. Ρ. Ε3
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Κεφάλαιο 8 Ωκεανοί και θάλασσες.
Λίμνες της Πελοποννήσου
Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους
ΕΡΠΕΤΑ 3η Ομάδα Άννα Διαμαντοπούλου Ειρήνη Μίμμη Γιάννης Μπαξεβανίδης
The Thousand Islands Tα «Χίλια Νησιά» είναι ένα σύμπλεγμα από νησάκια που απλώνεται στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ στις εκβολές του ποταμού Αγ.Λαυρέντιος βόρεια.
Υπέροχοι κρατήρες ηφαιστείων.
το μεγαλύτερο και ομορφότερο φαράγγι στην Ευρώπη
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΜΑΘΗΜΑ 14 Η Μεσόγειος θάλασσα
Δωδεκάνησα Κωνσταντίνα !!! Βιολέτα !!! Ιωάννα !!! Ε1.
25. Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Το Πάπιγκο και το Φαράγγι του Βίκου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ Κύριο χαρακτηριστικό της Αλοννήσου είναι ότι η βορειοανατολική πλευρά της περιβάλλεται από μικρά νησάκια άλλα βραχώδη κι άλλα με πυκνή βλάστηση. Στις θαλάσσιες Σπηλιές τους βρίσκουν καταφύγιο οι μεσογειακές φώκιες και άλλα σπάνια είδη ζώων και πουλιών. Τα περισσότερα από αυτά τα νησιά μπορείτε να τα επισκεφθείτε με καΐκι.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ Είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί, μετά την Κυρά – Παναγιά και το κοντινότερο στην Αλόννησο. Έχει δυο φυσικά λιμάνια, το Περιστέρι και το Βασιλικό, στα οποία αράζουν τα εκδρομικά καράβια. Οι παραλίες του νησιού, φημίζονται για το φυσικό τους κάλλος και την καθαρότητα των νερών τους.

ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΑ Στο στενό που σχηματίζεται ανάμεσα στην Αλόννησο και τη νήσο Περιστέρα στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκεται η απόκοσμης ομορφιάς Μπλε Σπηλιά. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα, με πλοιάριο, στη διαδρομή που πηγαίνει προς Κυρά Παναγιά. Γύρω από τη Μπλε σπηλιά το θαλασσινό νερό έχει μια καταπληκτική πρασινογάλαζη διαύγεια, ενώ το γαλάζιο γίνεται πιο έντονο γύρω και μέσα στη σπηλιά.

ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ Βρίσκονται νότια της Αλοννήσου, σε απόσταση περίπου 6 ναυτικών μιλιών από το λιμάνι του Πατητηρίου, και χωρίζονται μεταξύ τους με μια στενή λωρίδα θάλασσας. Ο βυθός τους παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία, και γι' αυτό το λόγο οι καταδυτικές σχολές της Αλοννήσου χρησιμοποιούν την περιοχή για εκπαιδευτικές καταδύσεις.

ΣΚΑΤΖΟΥΡΑ Το νησί αυτό βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Αλοννήσου και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ψαράδες και τους ψαροντουφε- κάδες. Περιβάλλεται από πανέμορφες αμμουδιές.

ΚΥΡΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ (ΠΕΛΑΓΟΝΗΣΙ) Είναι το μεγαλύτερο από τα νησάκια που περιβάλλουν την Αλόννησο και το μοναδικό που κατοικείται. Ο λιγοστοί κάτοικοι του νησιού ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Σύμφωνα με μια εκδοχή πάνω σ’ αυτό το νησί ήταν κτισμένη η αρχαία Αλόννησος. Στα ανατολικά του νησιού δεσπόζει η μονή της Παναγιάς που κτίστηκε τον 16ο αιώνα στο οποίο ανήκουν οι παραλίες του Αγίου Πέτρου και του Πλανήτη που σχηματίζουν οι δυο ομώνυμοι όρμοι του νησιού.

ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΠΑΠΠΟΥΣ Η Βραχονησίδα Παππούς Αλονήσσου βρίσκεται κοντά στο νησί Κυρά Παναγιά. Στο κέντρο της βραχονησίδας είναι κτισμένο το μικρό εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας.

ΓΙΟΥΡΑ Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Αλοννήσου και ανάμεσα στο νησί της Κυρά – Παναγιάς και της Ψαθούρας. Είναι ένα ορεινό και δύσβατο νησάκι, το οποίο είναι γνωστό για την περίφημη σπηλιά του Κύκλωπα που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του. Πρόκειται για ένα σπήλαιο με πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο. Στο νησί ζει κι ένα σπάνιο είδος αίγαγρου που μοιάζει με το φημισμένο Κρι – Κρι της Κρήτης.

ΨΑΘΟΥΡΑ Είναι το βορειότερο νησάκι της Αλοννήσου. Είναι τόσο επίπεδο που από μακριά δύσκολα το ξεχωρίζει κανείς από την επιφάνεια της θάλασσας. Ίσως γι’ αυτό επέλεξαν να εγκαταστήσουν εδώ το φάρο του νησιού. Για να δείχνει το δρόμο στα καράβια και να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Αιγαίο. Στη νότια πλευρά του συναντάμε άλλο ένα λιλιπούτειο νησάκι, τη Ψαθουροπούλα. Στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα δυο αυτά νησιά έχουν εντοπιστεί τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, που εικάζεται ότι είναι η αρχαία Αλόννησος.

ΠΙΠΕΡΙ Είναι το πιο απομακρυσμένο νησί από την Αλόννησο. Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος στη μέση του Αιγαίου, στον οποίο βρήκαν καταφύγιο οι φώκιες monachus – monachus.