ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΜΠΑΓΙΑΝ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΚΑΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΑΖΑ, ΚΙΚΗ ΦΑΡΑΖΑ,ΙΩΣΗΦ ΜΑΛΛΙΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αίτια, συμπτώματα και διάγνωση της ιλαράς
Advertisements

Μαθαίνω για την νέα μορφή γρίπης Α (H1N1)
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Όνομα: Σαμουρέλη Σωτηρία Μάθημα: Βιολογία
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
Όνομα μαθητή: Λασκαρίδου Πασχαλίνα Ζαχαριάδου Αναστασία
KINΔΥΝΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ Φ/Θ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΛΥΣΣΑ - ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
Ηπατιτιδα C: διάγνωση και αντιμετώπιση μιας σιωπηλής νόσου
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
Γρίπη.
Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας 28 Ιουλίου Ετήσια εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού.
Πιτσικάλης Μιχαήλ Μηνιγγίτιδα.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα-Σ.Μ.Ν.
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
MINIONS.
 Στις μέρες μας όλο και περισσότερα άτομα πάσχουν από κάποιες ασθένειες που μεταδίδονται σεξουαλικώς. Αυτές οι ασθένειες πολλές φορές προκαλούν προβλήματα.
ΠΑΛΑΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)
ΤΥΦΟΣ Ο τύφος είναι μια ασθένεια που προκαλείται από βακτηρίδια. Υπάρχουν δύο τύποι βακτηριδίων που προκαλούν τύφο, οι Ricketsia typhi και Ricketsia prowazewkii.Υπάρχουν.
Ηπατιτιδα H ηπατίτιδα είναι ένας γενικός όρος για ασθένειες που οφείλονται σε φλεγμονή του ήπατος από διάφορες αιτιολογίες -η λέξη προέρχεται από την αρχαία.
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
δΙΟΝΥΣΗς ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ ΣΟΛΟΝΑς ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙς βασιλης σοφικιτης
ΤΥΦΟΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Συγγενής λοίμωξη από τον CMV
Μορφές ιογενούς ηπατίτιδας
Κυρίτση Βαϊα Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Μετάδοση και αντιμετώπιση των παθογόνων μικροοργανισμών
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΑΣΣΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΡΟΜΠΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
1. Άνθρωπος & υγεία (1.3.4) Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας.
Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες: Γώτη Διονυσία Κράλη Πόπη Μοναστιρλή Μαρία Μπουχορίκου Αναστασία Μπουχορίκου Μαρκέλλα Νόικου Ιωάννα Ντόνκα Ανδριάννα.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΟΥΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ.
Ίκτερος - Χολόσταση Ίκτερος = αύξηση της χολερυθρίνης Κίτρινη χροιά των ιστών.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Σύνοψη κεφαλαίου: Υγεία παιδιών. Υγεία γυναικών. Υγεία ανδρών. Υγεία ηλικιωμένων ενηλίκων.
Ηπατίτιδα Αθ.Καραμούντζος Ειδικός Γαστρεντερόλογος/ Ηπατολόγος.
ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. * Η αποτρίχωση δεν τελειώνει με την αφαίρεση των τριχών. Επειδή αυτή η διαδικασία επιφέρει ερεθισμούς πρέπει να εφαρμόζονται.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Πεπτικό Σύστημα Γαστρεντερικός σωλήνας-αδένες
ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος
Ενημέρωση για το AIDS Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες:
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΥΜΒΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΩΝ
Γαστρίτιδα Η γαστρίτιδα είναι μια φλεγμονή, ερεθισμός ή διάβρωση του βλεννογόνου του στομάχου, που είτε μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, η λεγόμενη οξεία.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Βασιλική Χ. Πιτυρίγκα Επ. Καθ. Μικροβιολογίας Ε.Κ.Π.Α.
Συγγενής λοίμωξη από τον CMV
Καλοήθεις Παθήσεις χοληφόρων
Καλοήθεις Παθήσεις χοληφόρων
ΕΛΟΝΟΣΙΑ.
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (ΑΙDS)
AIDS Acquried Immune Deficiency syndrome
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΜΠΑΓΙΑΝ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΚΑΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΑΖΑ, ΚΙΚΗ ΦΑΡΑΖΑ,ΙΩΣΗΦ ΜΑΛΛΙΟΣ

Τι είναι η Ηπατίτιδα Β; Το ήπαρ (συκώτι)είναι ένα ζωτικό όργανο που βρίσκεται στο δεξιό άνω τμήμα της κοιλιακής χώρας. Εάν το ήπαρ προσβληθεί από ιούς ή υποστεί βλάβη από άλλα αίτια όπως τοξίνες ,φάρμακα ,αλκοόλ ,αναπτύσσεται φλεγμονή(ερεθισμός)και νέκρωση κατάσταση ονομάζεται ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ.

Πώς αναπτύσσεται η οξεία ηπατίτιδα;  ναυτία, έ μετοι, διάρροιες  μυαλγίες ενώ κάποιοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν: Τα της ηπατίτιδας στο ανθρώπινο σώμα.       σκοτεινόχρωμα ούρα (σαν κονιάκ) ανορεξία αποχρωματισμό κοπράνων (σα σ έντονη αδυναμία, καταβολή αποστροφή στο κάπνισμα ίκτερο (κιτρινίζουν) , Η οξεία ηπατίτιδα εμφανίζεται λίγες εβδομάδες έως μή κύρια συμπτώματα είναι: τόκος) νες μετά την είσοδο του ιού Πώς αναπτύσσεται η οξεία ηπατίτιδα; Η οξεία ηπατίτιδα εμφανίζεται λίγες εβδομάδες έως μήνες μετά την είσοδο του ιού της ηπατίτιδας στο ανθρώπινο σώμα. Τα κύρια συμπτώματα είναι: έντονη αδυναμία, καταβολή, ανορεξία, ναυτία, εμετοί, διάρροιες ,μυαλγίες ,αίσθημα βάρους στο δεξιό άνω τμήμα της κοιλιάς, αρθραλγίες, πονοκέφαλος,πυρετός,αποστροφή στο κάπνισμα ενώ κάποιοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν: ίκτερο (κιτρινίζουν) ,σκοτεινόχρωμα ούρα (σαν κονιάκ) αποχρωματισμό κοπράνων (σα στόκος)  αίσθημα βάρους στο δεξιό άνω τμήμα της κοιλιάς  αρθραλγίες, πονοκέφαλος  πυρετός

Τι είναι η χρόνια ιογενής ηπατίτιδα Χρόνια ιογενής ηπατίτιδα προκαλείται από τους ιούς της ηπατίτιδας B, C και D. Αποτέλεσμα η ανάπτυξη ινώδους ιστού (ουλή) μέσα στο ήπαρ που θα οδηγήσει στην κίρωση του ήπατος.

Υπάρχει θεραπεία για την ιογενή ηπατίτιδα; Στην περίπτωση της οξείας ηπατίτιδας δεν υπάρχει ανάγκη ειδικής θεραπείας, παρά μόνο υποστηρικτική αγωγή και παρακολούθηση για την περίπτωση εμφάνισης επιπλοκών. Εξαίρεση αποτελεί η οξεία ηπατίτιδα C, όπου η μετάπτωση σε χρονιότητα μειώνεται με τη βοήθεια ειδικής θεραπείας. Αντίθετα, ανάγκη από ειδική φαρμακευτική θεραπεία έχει σημαντικό ποσοστό ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα. Η θεραπεία έχει σα στόχο την εκρίζωση του ιού της ηπατίτιδας και/ή την πρόληψη της ανάπτυξης κίρρωσης και καρκίνου του ήπατος

Η ηπατίτιδα Β δεν μεταδίδεται από Κοινή χρήση μαχαιροπίρουνων και άλλων σκευών τραπεζιού και κουζίνας Θηλασμό Αγκάλιασμα Φιλί Κράτημα χεριού, χειραψία Βήχα Φτάρνισμα

Πρόληψη Εμβολιασμός για Β ηπατίτιδα Χρήση προφυλακτικού Όχι στην κοινή χρήση οδοντόβουρτσας, νυχοκόπτη, κλπ Κίνδυνοι από οιονδήποτε τρόπο μετάγγισης αίματος

Πως μεταδίδεται Ο ιός της ηπατίτιδας Β μεταδίδεται: α) με τη σεξουαλική επαφή με πάσχοντες από οξεία ηπατίτιδα Β ή με φορείς ηπατίτιδας Β β) από την έγκυο μητέρα στο νεογνό (είτε αυτή είναι φορέας, είτε πάσχει από οξεία ηπατίτιδα Β) γ) μέσω του αίματος ή παραγώγων αίματος φορέων ή πασχόντων δ) μέσω βελονών ή συριγγών που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί (χρήστες ΕΦ ναρκωτικών) ή με αιχμηρά αντικείμενα (ξυραφάκια, βελόνες για τρύπημα αυτιών, ψαλιδάκια για μανικιούρ κ.λπ.) αν χρησιμοποιούνται χωρίς να έχουν αποστειρωθεί και διαπεράσουν το δέρμα ή με οδοντόβουρτσα ε) με μετάγγιση. Αυτός ο τρόπος όμως μετάδοσης σήμερα, δεν είναι ουσιαστικός, αφού όλοι οι αιμοδότες ελέγχονται για την παρουσία του ιού Β με ευαίσθητες

ΤΕΛΟΣ