Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος
Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

2 ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Α Σ ε έκθεση ηπατίτιδας Α συνιστάται η παθητική ανοσοποίηση με ανοσοσφαιρίνη 0.02mi/Kg εντός 2 εβδομάδων. Εμβολιασμός με εμβόλιο από αδρανοποιημένο ιό σε δύο δόσεις (0-6μήνες)

3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β…
Εμβολιασμός με το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β σε τρις 3 δόσεις (0-1-6μήνες) Για την ανοσοπροφύλαξη νεογνών μητέρων φορέων HBsAg με HBsAg+ χορηγούμε: Υπεράνοση γ-σφαιρίνη αμέσως μετά τον τοκετό Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β σε 4 δόσεις ( μήνες) Άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με οξεία ηπατίτιδα Β Το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β σε 3 δόσεις ( μήνες) Σε περίπτωση χρόνιας ηπατίτιδας Β : Υποβάλλονται σε εμβολιασμό τα άτομα στο οικογενειακό περιβάλλον ( σύζυγος-παιδιά) Άλλα μέτρα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της μόλυνσης είναι: Ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης της ηπατίτιδας Β Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής (ατομική χρήση οδοντόβουρτσας, ξυριστικών μηχανών και χρήση προφυλακτικών κατά τη σεξουαλική επαφή)

4 ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C Δεν υπάρχει εμβόλιο ή άλλο μέσο προφύλαξης.
Η χορήγηση αυτών των φαρμάκων θα πρέπει να γίνεται κάτω από στενή ιατρική παρακολούθηση. Το ποσοστό ανταπόκρισης κυμαίνεται από 40-80%.

5 ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ…
Πλένουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό μετά την επαφή μας με αίμα άλλου ανθρώπου. Εμβόλιο Όχι άμεση επαφή με αίμα άλλου ατόμου. Δεν μοιραζόμαστε ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες ή σκουλαρίκια. Ασφαλείς σεξουαλικές επαφές. Αποστειρωμένες βελόνες για τατουάζ ή βελονισμό.


Κατέβασμα ppt "ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google