Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. * Η αποτρίχωση δεν τελειώνει με την αφαίρεση των τριχών. Επειδή αυτή η διαδικασία επιφέρει ερεθισμούς πρέπει να εφαρμόζονται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. * Η αποτρίχωση δεν τελειώνει με την αφαίρεση των τριχών. Επειδή αυτή η διαδικασία επιφέρει ερεθισμούς πρέπει να εφαρμόζονται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

2 * Η αποτρίχωση δεν τελειώνει με την αφαίρεση των τριχών. Επειδή αυτή η διαδικασία επιφέρει ερεθισμούς πρέπει να εφαρμόζονται στην περιοχή προϊόντα με αντιφλογιστικές ιδιότητες. Αυτά καταπραΰνουν από την έξαψη που νιώθει το άτομο στην αποτριχωμένη περιοχή και βοηθάει στην γρήγορη εξαφάνιση των ερεθισμών και της χαρακτηριστικής όψης χήνειου δέρματος που εμφανίζεται αμέσως μετά. Στα προϊόντα αυτά περιέχονται ουσίες όπως: * αλαντοΐνη * καμφορά * αζουλένιο * χαμομήλι

3 * Στο εμπόριο κυκλοφορούν κρέμες αντισηπτικές και μικροβιοκτόνες ουσίες και διατίθενται από τα φαρμακεία. Δεν είναι αρκετό να ξέρουμε απλά πιο προϊόν θα εφαρμόσουμε μετά την αποτρίχωση αλλά και τις αντιδράσεις που μπορεί να προκα­λέσουν αυτά και αν έχει κάποιες αντενδείξεις για το συγκεκριμένο άτομο και τη συγκεκριμένη εργασία που έχει προηγηθεί. * Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η παράλειψη της χρήσης των αντισηπτι­κών προϊόντων, γιατί το δέρμα μετά την αποτρίχωση είναι εκτεθειμένο για αρκετές ώρες ίσως και μέρες στις μολύνσεις από την επαφή με τα ρούχα, το περιβάλλον.

4 * Για να απομακρυνθούν από το δέρμα ή από τις επιφάνειες εργασίας τα κεριά αποτρίχωσης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και το κατάλληλο υγρό διαφορετικά θα ταλαιπωρηθούμε. Τα κεριά χωρίζονται σε υδατοδιαλυτά και το υγρό απομάκρυνσης θα είναι ένα υδατικό διάλυμα, και σε λιποδιαλυτά και το υγρό απομάκρυνσης θα είναι το λάδι.

5 * Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να ονομαστεί βιολογική όταν σε πρόσφατα απο­τριχωμένο θύλακα εφαρμόσουμε προϊόντα τα οποία έχουν τις εξής ιδιότητες: * επιδρούν στην ρίζα της τρίχας εμποδίζοντας την ανάπτυξη της * περιορίζουν τα χρονικά διαστήματα επανεμφάνισης * προκαλούν εξασθένιση της τρίχας και μετατροπή της σε χνούδι * Τέτοια προϊόντα είναι συνήθως πρωτεολυτικά ένζυμα θρυψίνη, χυμοθρυψίνη, τα οποία παράγονται ως προένζυμα από την εξωτερική μοίρα του παγκρέατος, και η παπαϊνη η οποία λαμβάνεται από το χυμό των φρούτων της Corina papagia. Εφαρμόζονται είτε επαλείφοντας με το χέρι είτε με τη βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος (γαλβανικό) για καλύτερη αποτελεσματικότητα που οφείλεται στην εισαγωγή αυτών σε βαθύτερα στρώματα (ρίζα της τρίχας) μέσω της ιοντοφόρεσης.

6 * α. Σταφυλόκοκκοι * Παθογόνοι σταφυλόκοκκοι: κύριος εκπρόσωπος είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος ή πυογόνος. * Πηγές – εστίες μόλυνσης: Βρίσκονται στον αέρα, το νερό, το έδαφος, τις ρινικές κοιλότητες, τα χέρια, το σάλιο, τις μασχάλες, το δέρμα του ανθρώπου (ιδιαίτερα στους θυλάκους των τριχών και τους σμηγματογόνους αδένες) και σε άλλες περιοχές του ανθρώπινου σώματος. * Αντοχή: Αντέχουν και διατηρούνται στην ξηρασία επί μέρες και εβδομάδες, στην σκόνη και τα υφάσματα επί μήνες και στα μολυσμένα αντικείμενα. * Παθογόνος δράση: Οι σταφυλόκοκκοι με την παθογόνο δράση τους μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες όπως π.χ. δερματικές σταφυλοκοκκιάσεις (ακμή, επιμολύνσεις τραυμάτων)

7 * β. Στρεπτόκοκκοι * γ. Ιός ηπατίτιδας B ΚΑΙ C. * δ. Ιός του AIDS * Πηγές – Εστίες Μόλυνσης: Ο ιός του AIDS βρίσκεται στο αίμα, το σπέρμα του άνδρα και στα κολπικά υγρά της γυναίκας. * Τρόποι μετάδοσης: Ο ιός μεταδίδεται με το αίμα και την σεξουαλική επαφή. Μεταδίδεται επίσης από την μητέρα στο έμβρυο. * Παθογόνος δράση: Μόλυνση από τον ιό του AIDS οδηγεί σε βαθμιαία καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος του ατόμου και επειδή θεραπεία ακόμη δεν έχει βρεθεί οδηγεί σε θάνατο. * Το επάγγελμα του αισθητικού είναι από τα επαγγέλματα υψηλού κινδύνου αφού η αισθητικός έρχεται πολλές φορές σ’ επαφή με το αίμα του πελάτη. Γι’ αυτό και βασική μέριμνα κάθε αισθητικού είναι η αποστείρωση κάθε εργαλείου – σκεύους όπως και η χρήση χειρουργικών γαντιών για την δική της προστασία και για την προστασία του πελάτη.

8 * ε. Μύκητες * Πηγές-εστίες μόλυνσης: Βρίσκονται στον αέρα, το χώμα, το νερό, τις ειδικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας (π.χ. υπερβολική εφίδρωση μεταβολές του PH), τις τρίχες * Παθογόνος δράση: Οι μύκητες εγκαθίστανται στην κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας και στους βλεννογόνους του σώματος και προκαλούν ασθένειες τις λεγόμενες μυκητιάσεις όπως είναι η στοματίτιδα, η κολπίτιδα, η κατινίαση του δέρματος και των νυχιών κ.ά. * Ο ιός της ηπατίτιδς Β μπορεί να μεταδοθεί με τον ορό, το πλάσμα και το πλήρες αίμα των πασχόντων καθώς και από μολυσμένα αντικείμενα (βελόνες, σύριγγες, οδοντόβουρτσες, έμμηνος ρύση). Δεν έχει βρεθεί ο ιός στα κόπρανα αλλά είναι πιθανόν ότι υπάρχει στα ούρα. Ο ιός της ηπατίτιδας C μεταδίδεται με την μετάγγιση αίματος και παραγώγων του και, με την παρεντερική λήψη ναρκωτικών άρα στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν οι πολυμεταγγιζόμενοι, οι αιμορροφιλικοί, οι ασθενείς των μονάδων τεχνητού νεφρού, οι μεταμοσχευμένοι, οι χρήστες ναρκωτικών και οι σεξουαλικοί σύντροφοι φορείς του ιού C.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. * Η αποτρίχωση δεν τελειώνει με την αφαίρεση των τριχών. Επειδή αυτή η διαδικασία επιφέρει ερεθισμούς πρέπει να εφαρμόζονται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google