Μετρήσεις Αντανακλαστικά

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αναλύοντας το Άνω και Κάτω Άκρο
Advertisements

Ανδρέας Στρατηγάκης Έλενα Συλλαίου Χρήστος Σπηλιόπουλος
Εκμάθηση διεπαφής MS Kodu. Δημιουργώ τον Κόσμο Το πρώτο πράγμα που θα φτιάξουμε είναι ο κόσμος. Λογικό, αφού χωρίς κόσμο, πού θα τοποθετούσαμε μετά τα.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΑΧΗΛΟΥ / ΑΥΧΕΝΑ
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
Γιώργος Τζήκας Στ’2 Τάξη Είναι ένα χάλκινο άγαλμα που βρέθηκε στην θαλασσιά του Μαραθώνα το Το άγαλμα, μεγέθους μικρότερο από το φυσιολογικού,
ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ
Παραδοσιακά παιχνίδια
Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free.
MCQ’s FPP Επανάληψη week 5
Ανάκλαση και διάδοση σε ένα όριο.
Φώκια Monachus Monachus
Μέτρηση μήκους.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ 10η Διάλεξη.
Αν θέλουμε να περιγράψουμε με ακρίβεια τις κινήσεις χρειαζόμαστε και άλλα μεγέθη. Κατά τη διάρκεια κάθε κίνησης ένα άλλο μέγεθος που αλλάζει συνεχώς.
Καταγραφή θνησιμότητας το έτος 2008 δεν καταγράφηκαν νεκρά ζώα στην περιοχή μελέτης ένα από τα νεογέννητα,παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια 2 επισκέψεων στην.
Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια.
Καμηλοπάρδαλη από το Μιχάλη Αλεξανίδη
Φυσιολογική Κίνηση: Εισαγωγή
ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΘΕΣΗ ΑΝΑΝΗΨΗΣ
Δειγματική διδασκαλία
ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ-ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΜΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΘΩΡΑΚΙΚΗ-ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Κάποια μέρα το Πεντάγωνο αποφάσισε να θέσει σε εθελουσία έξοδο τρεις στρατηγούς που ήδη είχαν τα χρονάκια τους προτείνοντάς τους, ως αντιστάθμισμα,
Επιμέλεια: Δούρου Μαρίνα ΠΕ04-04
ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΑ Χατζηιερεμία Μαρία Κλωστοϋφαντουργός Τμήμα Α’
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ;
Χρυσό τσακάλι Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται , είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην.
Αυτόνομοι Πράκτορες Ακολουθία κινήσεων για τον ΝΑΟ Στόχος είναι ο ΝΑΟ να ρίχνει την μπάλα σε ένα καλάθι του basket και να βάζει «καλαθιά»
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ EYE – LINER ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ ΤΥΠΟΙ ΦΡΥΔΙΩΝ
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Προοπτική
Ένα τυχαίο μη ειδικευμένο άτομο έχει την πιθανότητα να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΑ) περισσότερες από 6 φορές στη ζωή του και υπάρχει πιθανότητα.
ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
Αύξηση-Ανάπτυξη των παιδιών
Το εικονογραφημένο βιβλίο στην προσχολική εκπαίδευση ΣΥΝ-αισθηματα 6 Μαρτίου 2014 Μαρία-Πηγή Ευταξιοπούλου Μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις... κι εσύ κεφάλι.
Στάδια ανάπτυξης του ανθρώπου
Νευρολογικές παθήσεις Γρίβα Ευαγγελία Παιδίατρος – Νεογνολόγος Καθηγήτρια ΤΕΙ Ηπείρου.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Ειρήνη – Σπυριδούλα Παπαγεωργοπούλου. ΕΤΟΣ:
Το παιδί θα είναι σε κάθε περίπτωση από τους πρώτους που θα απολαμβάνουν προστασία και περίθαλψη. ΑΡΧΗ ΟΓΔΟΗ Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του παιδιού 1959.
Ακαδημαϊκό έτος Κωδ. Μαθήματος 057 Υπεύθυνος μαθήματος: Αμούτζας Κ. Επίκουρος Καθηγητής.
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/ Αναπτυξιακών.
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Φ.Α Ροδόπης επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μαυρίδης Γεώργιος Χατζόπουλος Γεώργιος Κομοτηνή – Μάρτιος 2015.
« Ερευνώ και ανακαλύπτω » Ε΄ δημοτικού Κουκούλης Πάρης
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Παναγή Εύη Βρεφοκομία – Παιδοκομία װ Κεφάλαιο 1- Το Νεογέννητο.
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας Ηλεκτρισμός Διαφάνειες και κείμενα από: P Davidovic: Physics in Biology and Medicine Χ. Τσέρτος (Πανεπ. Κύπρου)
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ Κ. Ασωνίτου.
ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ.
ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΜΑΤΩΝ Εργαστηριακή Άσκηση 9 από τον Εργαστηριακό Οδηγό Φυσικής Γ′ Γυμνασίου και το αντίστοιχο Τετράδιο Εργασιών των Ν. Αντωνίου, Π. Δημητριάδη,
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Ελεγχοσ ζωτικων σημειων
Οι νευρώνες Αποτελούν τα βασικά κύτταρα του νευρικού συστήματος Έχουν κυτταρικό σώμα που περιλαμβάνει τον πυρήνα Επικοινωνούν με τα άλλα κύτταρα.
Εργο W Σταθερή δύναμη F που μετακινεί σώμα για διάστημα s (χωρίς περιστροφή). Όπου φ η γωνία που σχηματίζει η δύναμη με την μετατόπιση. Μονάδα μέτρησης.
Διατροφή και Ειδικές Δίαιτες
Το φυσιολογικό νεογέννητο βρέφος
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ο ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ – ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ. Παρατηρώντας εικόνες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα …… Βλέπουμε ότι κάποια ¨πράγματα¨
ΜΥΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ Μυϊκή διάταση έχουμε όταν με κάποιες ειδικές ασκήσεις διατείνουμε συγκεκριμένους μύες για να αυξήσουμε το μήκος τους.
ΝΕΟΓΝΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Ακόντιο Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Μυρτώ Παπαδοπούλου Φανή Παπαχρήστου
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΒΟΟΕΙΔΩΝ
ΠΑΡΗσ ΛΑΚΟΡΔΕ ΚΩΝ/Νοσ ΝΙΚΑσ ΝΙΚΟσ ΦΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗσ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟσ
15 «χρυσοί κανόνες» στο τραπέζι
Περιφερικό Νευρικό Σύστημα
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Ληψη ιστορικου και κλινικη εξεταση νεογνου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μετρήσεις Αντανακλαστικά Το νεογέννητο Μετρήσεις Αντανακλαστικά

Βασικές έννοιες: Βάρος νεογνού Μήκος νεογνού Περίμετρος κεφαλής νεογνού Αντανακλαστικό της σύλληψης Αντανακλαστικό της βάδισης Αντανακλαστικό του Moro Αντανακλαστικό της αναζήτησης Αντανακλαστικές κινήσεις φυγής

Στο τέλος του πρώτου έτους το βάρος του βρέφους θα έχει τριπλασιαστεί. Μέτρηση βάρους …- 2.500 γρ. Λιποβαρές 2.500 - 4.000 γρ. Κανονικό 4.000 - … γρ. Υπέρβαρο Στο τέλος του πρώτου έτους το βάρος του βρέφους θα έχει τριπλασιαστεί.

Μέτρηση μήκους Κατά μέσο όρο, το μήκος ενός νεογέννητου φθάνει τα 50 εκ. Η μέτρηση γίνεται από το ψηλότερο μέρος του κεφαλιού ως τις φτέρνες. Στο τέλος του πρώτου έτους θα αρχίσουμε να μιλάμε για ύψος του βρέφους και θα έχει φτάσει τα 75 εκ.

Μέτρηση της περιμέτρου κεφαλής Κατά μέσο όρο η περίμετρος κεφαλής ενός βρέφους είναι 35 εκ. Η μεζούρα θα πρέπει να περνάει από το ινιακό οστό και το μέτωπο του βρέφους Στο τέλος του πρώτου έτους η περίμετρος κεφαλής του βρέφους θα έχει αυξηθεί κατά 10εκ.

Υπάρχουν από την ώρα της γέννησης ως τον τρίτο μήνα ζωής. Αντανακλαστικά Ακούσιες, αυτόματες συσπάσεις του νευρικού συστήματος σε εξωτερικά ερεθίσματα.  Υπάρχουν από την ώρα της γέννησης ως τον τρίτο μήνα ζωής.

Αντανακλαστικό της σύλληψης Αν βάλουμε το δάκτυλο μας ή άλλο αντικείμενο (παρόμοιου μεγέθους) στην παλάμη του βρέφους, αυτομάτως, κλείνουν τόσο δυνατά τα δάκτυλά του που μπορεί να κρατήσει το βάρος του για μερικά λεπτά.

Αντανακλαστικό της βάδισης Όταν κάτι αγγίζει το πέλμα του τεντώνει το συγκεκριμένο πόδι και συγχρόνως κάμπτει το άλλο

Αντανακλαστικό του Moro Αν αφήσουμε το βρέφος απότομα θα απλώσει τα χέρια σαν να θέλει να πιαστεί από κάπου.

Αντανακλαστικό της αναζήτησης Αν χαϊδέψουμε το μάγουλό του, το βρέφος, θα στρέψει το πρόσωπό του έτοιμο να αρχίσει θηλαστικές κινήσεις

Αντανακλαστικές κινήσεις φυγής Σε πρηνή θέση τεντώνει εναλλάξ τα πόδια του. Αν φέρουμε αντίσταση στα πέλματα θα μετακινηθεί προς τα εμπρός.

τέλος