Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

2

3 ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. 1.ΑΔΡΗ ΚΑΙ ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2.ΑΚΟΗ 3.ΟΡΑΣΗ 4.ΚΟΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

4 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
1 ΜΗΝΟΣ • ΣΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΘΕΣΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΣΕ ΠΛΕΥΡΑ. ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ . • ΣΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ. • ΚΟΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ • ΚΛΩΤΣΑ ΡΥΘΜΙΚΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ 2-3 ΚΥΚΛΟΥΣ

5 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ. ‘’ΓΡΑΠΩΝΕΙ ‘’ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ. ΣΠΑΝΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.

6 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΩ ΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ. ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ.ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.

7 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
2 ΜΗΝΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΛΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΣΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΘΕΣΗ. ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑЇ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΘΕΣΗ.

8 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ • ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΧΝΙΔΙ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 180⁰ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΤΙΑ. • ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ. • ΚΟΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. • ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. • ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ

9 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
3 ΜΗΝΩΝ • ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ. • ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩ ΚΟΡΜΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΡΑΧΙΑ. • ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ.

10 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΤΑΝ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΘΕΣΗ.

11 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΚΡΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Ή ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΒΓΑΖΕΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΑΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.

12 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
4 ΜΗΝΩΝ ΡΟΛΛΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ. ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ. ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΘΕΣΗ. ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ.

13 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ. ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ. ΠΛΕΚΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

14 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
5 ΜΗΝΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3sec. ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΛΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΥΠΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΘΕΣΗ. ΕΚΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΘΕΣΗ.

15 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.
ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. ΜΑΖΕΥΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ. ΠΕΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. ΚΡΑΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ. ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΞΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ.

16 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
6 ΜΗΝΩΝ ΡΟΛΛΑΡΕΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. ΚΑΘΕΤΑΙ ΓΙΑ 5-10sec. ΕΝΩ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ. ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΝΩ ΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΗΝΗ ΘΕΣΗ.

17 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ. ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΟIΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

18 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΘΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ. ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΗΣ ΚΕΡΚΙΔΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ. ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ .

19 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
9 ΜΗΝΩΝ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΟΔΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ. ΕΡΠΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ. ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΗ ΜΕΣΩ ΠΛΑΓΙΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ.

20 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΚΑΘΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1sec. ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΝΩ ΚΡΑΤΑ Σ ΈΝΑ ΕΠΙΠΛΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

21 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΤΥΠΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΟΥΣΙΑ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ. ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ. ΄΄ΤΡΩΕΙ΄΄ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ.

22 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Ή ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΚΡΑΤΑ ΚΟΥΤΑΛΙ.

23 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
12 ΜΗΝΩΝ ΤΡΑΒΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ. ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ 3-5sec. ΒΑΔΙΖΕΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΓΙΑ 4 ΒΗΜΑΤΑ.

24 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΕΚΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ. ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΔΙΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ .

25 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
15 ΜΗΝΩΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΕΡΠΕΙ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ (3). ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ. ΣΚΥΒΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΙΑ ΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ.

26 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΒΑΔΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ.

27 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΑΒΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.
ΚΡΑΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ. ΑΝΟΙΓΕΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙ. ΤΡΩΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ.

28 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
18 ΜΗΝΩΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΙΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ. ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ. ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΩ ΒΑΔΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ.

29 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΕΝΩ ΤΡΑΒΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΟΙΝΙ.

30 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔOΝΙΑ. ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΦΟΡA ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙ.

31 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 21 ΜΗΝΩΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ. ΚΛΩΤΣΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.

32 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 21 MΗΝΩΝ
Α.ΚΡΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. Β.ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

33 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΡΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ. ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΚΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑ. ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ ΧΟΡΟΠΗΔΑ

34 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΑΛΛΙΔΙ
ΚΡΑΤΑ ΤO ΜΟΛΥΒΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ. ΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

35 ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
3 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΠΙΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣ.

36 ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΖΛ. ΚΟΒΕΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ.
ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ. ΒΟΥΡΤΣΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ. ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΞΩ. ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΑ.


Κατέβασμα ppt "ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google