Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Διατροφή και Υγεία.
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
ΣΟΥΠΕΣ.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Schultüte Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Oktoberfest.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΕΙΔΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Σαλάμι αέρος Λευκάδας Εργασία μαθητή Α’ Λυκείου Σούρδη Ευάγγελου Σχολ. Έτος
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ.
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
Κοστολόγηση.
ΙΤΑΛΙΑ.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Σάντουιτς.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Στην κουζινα της Γερμανιασ υπαρχει η φημη ότι πρωταγωνιστεσ είναι το κρεασ τα λουκανικα και η μπιρεσ.Η αληθεια όμως είναι ότι στη Γερμανια δεν υπαρχει.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία και ονομάζεται “ Oktoberfest|”.

Είναι ένα φεστιβάλ 16 ημερών που ξεκίνησε από το 1810 στο Μόναχο της Γερμανίας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο και εκεί αλλά και σε άλλες χώρες. Διαρκεί από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Είναι ένα από τα πιο γνωστά γεγονότα στη Γερμανία και συμμετέχουν πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Εκεί καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες μπύ- ρας, μάλιστα σερβίρονται σχεδόν 7 εκατομμύρια λίτρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών τροφίμων, π.χ. κοτόπουλο, ψητό χοιρινό, ψητό ψάρι, λουκάνικα, πατάτες, χυλοπίτες με τυρί, κόκκινο λάχανο κ.α.

Στη δικιά μας τη γιορτή μπορεί να έλειπαν οι μπύρες αλλά δεν έλειπε η ποικιλία άλλων τροφίμων, καθώς είχαμε διάφορες μορφές πατατοσαλάτας, λουκάνικα και pretzel …

Για τις Πατατοσαλάτες τα παιδιά χρησιμοποίησαν διάφορες συνταγές. Μία από αυτές είναι και η ακόλουθη: Υλικά 3 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια χυμό από μισό λεμόνι 2 φρέσκα κρεμμύδια (το άσπρο μέρος ) 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές λάδι 2-3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα αλάτι, πιπέρι λευκό Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ, εκτός από τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά. Στολίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Επιπλέ ο ν όμως αυτοί που συμμετείχαν στη γιορτή, αλλά και όσοι άλλοι ήθελαν, είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα μπλουζάκι που μπροστά έγραφε το όνομα του σχολείου και τη λέξη «Oktoberfest» και πίσω το όνομά τους!

Κάτι που δεν μπορούμε να παραλείψουμε είναι η μουσική που υπήρχε! Είχαν επιλεχθεί τραγούδια από γερμανικά συγκροτήματα καθώς και αγγλικά τραγούδια που τα εκτελούσαν στα γερμανικά γερμανοί τραγουδιστές.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΞΕΧΑΣΤΑ!