ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΝΕΡΟ.
Advertisements

Οργανική χημεία Γ΄ Λυκείου
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Χημεία Α΄ Λυκείου ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Κατασκευή Απλών Πυροτεχνημάτων
Το Κάπνισμα.
Το Κρασί και οι Ευεργετικές του Ιδιότητες στην Υγεία του Ανθρώπου.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
ΤΟ ΑΙΜΑ Το αίμα είναι υγρός ιστός που αποτελείται από : 1. το πλάσμα
ΤΟ ΚΡΑΣΙ.
Ομαδα Ά Οι Καταγωγή και οι Βασικότερες ποικιλίες της Αμπέλου
2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Μπορούν τα μικρόβια να μας φανούν χρήσιμα?!?
ΤΟ ΚΡΑΣΙ : ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
ΛΕΥΚΑ ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ ΜΑΚΡΥ ΛΙΘΑΡΙ ( σαββατιανό – ροδίτης )
Οξέα οξύ (ετυμολογικά): οτιδήποτε είναι μυτερό, αιχμηρό
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
Εργασία Οικιακής Οικονομίας με θέμα: ΥΠΕΡΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ&ΥΠΟΒΙΤΑΜΙΝΩΣΗ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία
Oι βάσεις.
καρβοξυλικών οξέων, υδατανθράκων,
Ενότητα 6.1 ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ.
ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης
ΑΙΜΑ Σύσταση του αίματος Το αίμα αποτελείται από: Κύτταρα Πλάσμα
Εισαγωγή στην Οργανική Χημεία
Ενότητα 1.1 Νερό.
1.1 Ιδιότητες των οξέων 1.2 Οξέα κατά Arrhenius
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ζυμώσεις – Ένζυμα Αλκοολική ζύμωση Αλκοολούχα ποτά
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
Χημεία Α΄Λυκείου 4ο κεφάλαιο Περιεκτικότητες διαλυμάτων Αραίωση
Αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη) οινόπνευμα ή C2H5OH.
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
ΑΛΚΟΛ ΚΙ ΥΓΕΙΑ Τι θα δούμε σε αυτή την παρουσίαση :
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Ποια από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστή;
Χημική αντίδραση.
Οινοτουρισμός.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΚΡΑΣΙ»
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Επιμέλεια : Πουλιόπουλος Πούλιος - Χημικός
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
5 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΝΟΣ από το σταφύλι στο γλεύκος ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ. Νίκη Ταβερναράκη.
Επιτραπέζιο σταφύλι ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ: ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ.
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
6ο ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΝΟΣ από το σταφύλι στο γλεύκος
Οινολογία Εργαστήριο 1 ο. Οίνος ή κρασί το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά από την αλκοολική ζύμωση μερική ή ολική των νωπών σταφυλιών σπασμένων ή όχι.
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ. Κρασί είναι το προϊόν της αλκοολικής ζύμωσης του χυμού των σταφυλιών δηλ. της μετατροπής της ζάχαρης του μούστου σε οινόπνευμα. Αυτό.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΓΕΛ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ Περιβαλλοντική Ομάδα Β΄τάξης Σχολ. Έτος: Θέμα: ‘Τοπικά προϊόντα της περιοχής μας: σίτος, οίνος, έλαιον – τα τρία αγαθά της γης’ Υπεύθυνη.
ΑΣΚΗΣΗ Προσδιορισμός τέφρας στο κρασί
ΤΟ ΑΙΜΑ Το αίμα είναι υγρός ιστός που αποτελείται από : 1. το πλάσμα
Διαχωρισμός μειγμάτων
Ασθένειες του Οίνου Με τον όρο «Ασθένειες του οίνου » ονομάζουμε διάφορες προσβολές του κρασιού από παθογόνους μικροοργανισμούς από τους οποίους άλλοι.
Χ΄΄Χαραλάμπους Ευανθία και μαθητές του προγράμματος erasmous
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
2.2.2 Διαλύματα Το θαλασσινό νερό, το νερό της βρύσης
Μείγματα Μείγματα λέγονται τα υλικά που προέρχονται από την ανάμειξη δύο ή περισσοτέρων ουσιών, που δεν αντιδρούν μεταξύ τους. Οι ουσίες που αναμείχθηκαν.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Πειράματα Χημείας για το Λύκειο Σχολ. έτος
Ομάδες τροφίμων.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πριν το Β Παγκόσμιο Πόλεμο: στρέμματα Σήμερα: στρέμματα

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΟ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

1.ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ Ασύρτικο

Μανδυλαριά

Ροδίτης

Σαββατιανό(κοντούρα άσπρη)

Μονεμβασίτικο Μπατίκι Σιδερίτης

2.ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ Ασπρούδα Χαλκίδας Βραδυανό Καραμπραίμης Καρυστινό Κατσακούλιας λευκόςΜαρδίτσα Μαύρο Κύμης Μοσχάτο μαύρο Παριανό Πετροκόριθο Ρητινό Ρουσαϊτης (κόκκινο& λευκό) Συκιώτης

3.Ξενικής προέλευσης ποικιλίες Chardonnay-λευκό Cabernet Sauvignon-ερυθρό Grenache-ερυθρό Merlot-ερυθρό

ΞΑΚΟΥΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ Ρετσίνα Αχαΐας Κρασί Αγίου Όρους Μαυροδάφνη Αχαΐας Κρασί Ζίτσας Κρασί Νεμέας Κρασιά Σύρου & Σάμου

ΟΝΟΜΑΣΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ Κουμανταριά –Κύπρος Lacrima Christi –Ιταλία Μπορντώ-Γαλλία

Η ΧΗΜΕΙΑ & Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ Νερό 85-90% Οινόπνευμα 5-14% Τρυγικό οξύ 1-5% 0 Γαλακτικό οξύ 1-5% 0 Γλυκερίνη 4-12% 0 Τανίνη λευκών 0,2-1,5% 0 Τανίνη κόκκινων 1,5-3% 0 Ίχνη αλάτων καλίου, νατρίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου Αρωματικές ουσίες Βιταμίνες Διοξείδιο του άνθρακα

ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΜΕ… Η αιθυλική αλκοόλη περιέχεται σε μεγάλο ποσοστό στο κρασί και στα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά. Επειδή το κρασί είναι ένα υδατικό διάλυμα και η αλκοόλη ένα από τα πιο πτητικά συστατικά του μπορούμε να την διαχωρίσουμε με κλασματική απόσταξη.

Αλκοολομετρία Μετρήσαμε την %vol περιεκτικότητα Η δική μας μέτρηση για το δείγμα κρασιού που χρησιμοποιήσαμε είναι περίπου 12%vol σε οινόπνευμα

Ασχοληθήκαμε επίσης με τη μέτρηση της οξύτητας του λευκού κρασιού

ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Προστασία από τις καρδιαγγειακές παθήσεις &ορισμένους καρκίνους Εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος Βακτηριοκτόνο, αντιαλλεργικό,άριστο διουρητικό

ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Τα σάκχαρα- άριστα διαιτητικά Τα μεταλλικά άλατα- υγεία στα κύτταρα Οι βιταμίνες –ισορροπία στον ανθρώπινο οργανισμό Οι φλούδες & τα κουκούτσια του-καλή λειτουργία του εντερικού σωλήνα Τρυγικά άλατα - διουρητικά

ΚΡΑΣΙ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ «Αν δεν υπήρχε το κρασί δεν θα υπήρχαν οι φίλοι»

Ποσότητα ασφαλείας 28gr οινοπνεύματος ανά γεύμα Στη Γαλλία θάνατοι ετησίως, τρίτη αιτία θανάτου ο αλκοολισμός Προσοχή στις καταχρήσεις!

Σας θυμίζουμε ότι για το κρασί λέγεται….