1. 2 Τι είναι αλγόριθμος; 1. 3 Ιδιότητες ενός αλγορίθμου 1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βασικές έννοιες αλγορίθμων
Advertisements

Πληροφορικη Γ’ Γυμνασιου
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
7.3.8 Μεταφραστές Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
Η Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO
3ο Γυμνάσιο Καστοριάς Πληροφορική Γ’ Γυμνασίου Ντινολάζος Χρήστος
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Εισαγωγή στους Αλγορίθμους
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ.
7.5.2 Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κ. Χαλάτσης, Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Αθηνών 1 ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.
H διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Tι θα γνωρίσουμε •Τις φάσεις ανάπτυξης του λογισμικού. •Γιατί χρειάζεται να γίνει ανάλυση του προβλήματος. •Τι θα πρέπει.
Εισαγωγή στους Αλγορίθμους
Ενότητα 1: Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό
Εκτέλεση Αλγορίθμων σε ψευδογλώσσα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου και τον Προγραμματισμό 1.1 Τι είναι ‘πρόβλημα’ 1.2 Τι είναι ‘Αλγόριθμος’
Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία Η Θερμική Ισορροπία
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Π. Σοφράς.
ΑΕΠΠ 2ο Κεφάλαιο: Βασικές Έννοιες Αλγορίθμων
Κατηγορίες προβλημάτων:
Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό 1.4 Υλοποίηση Αλγορίθμου με υπολογιστή - Προγραμματισμός 1 Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα.
Κεφάλαιο 2 : Βασικές Έννοιες Αλγορίθμων 2.1 Τι είναι αλγόριθμος
Διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού με το Scratch για τις Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού Η παρούσα σειρά μαθημάτων ΤΠΕ υλοποιήθηκε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Υλικά.
Κεφάλαιο 2. Τι είναι αλγόριθμος  Η λέξη αλγόριθμος προέρχεται από μελέτη του Πέρση μαθηματικού Abu Ja’far Mohammed ibn al Khowarizmi  Στα λατινικά ξεκινούσε.
Η αλληλουχία των ενεργειών δεν είναι πάντα μία και μοναδική!!!
ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕ20.
Η αλληλουχία των ενεργειών δεν είναι πάντα μία και μοναδική!!!
Κεφ.1 Εισαγωγη στην εννοια του Αλγοριθμου και στον Προγραμματισμο
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Ο Προγραμματισμός στην πράξη Το περιβάλλον προγραμματισμού MicroWorlds Pro Μενού επιλογών Γραμμή εργαλείων Κέντρο εντολών Καρτέλες.
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κ. Χαλάτσης, Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Αθηνών 1 ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
Ενότητα Α.4. Δομημένος Προγραμματισμός
Η αλληλουχία των ενεργειών δεν είναι πάντα μία και μοναδική!!!
Το Scratch και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Διδακτική της Πληροφορικής ΗΥ302 Εργασία :Παρουσίαση σχολικού βιβλίου Γ’ Λυκείου Τεχνολογικής Κατεύθυνσης «Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον»
Αλγόριθμο ονομάζουμε τη σαφή και ακριβή περιγραφή Μιας σειράς ξεχωριστών οδηγιών –βημάτων, με σκοπό την επίλυση ενός προβλήματος Η έννοια του αλγορίθμου.
Computers: Information Technology in Perspective By Long and Long Copyright 2002 Prentice Hall, Inc. Προγραμματισμός Η / Υ 6 η Διάλεξη.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Μηχανή που μπορεί να φέρει σε πέρας πνευματικές εργασίες ρουτίνας με μεγάλη ταχύτητα.
Το Scratch και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τι είναι αλγόριθμος
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ Αλγόριθμος Η έννοια του αλγορίθμου δεν συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με προβλήματα της Πληροφορικής. Πχ συνταγή.
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Βασικές Έννοιες Αλγορίθμων.
Αλγόριθμοι
1.1 Η έννοια του προβλήματος
1.3 Ιδιότητες ενός Αλγορίθμου
Κεφάλαιο 1ο: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
Επιλέγοντας… Αν θέλουμε να γράψουμε έναν αλγόριθμο που να τον εκτελεί ένα μικρό παιδί, ώστε να διασχίσει με ασφάλεια το δρόμο, πρέπει να συμπεριλάβουμε.
Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και τον Προγραμματισμό.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το πρόβλημα του Βαρκάρη
ΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η έννοια του προβλήματος
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ.
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ - ΤΑΞΗ Γ'
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ.
Βασικές έννοιες αλγορίθμων
Αναπαράσταση Αλγορίθμου
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ
Εικόνα 2.1: Το περιβάλλον της MicroWorlds Pro.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Τρίμηνο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1. 2 Τι είναι αλγόριθμος; 1. 3 Ιδιότητες ενός αλγορίθμου 1 1.2 Τι είναι αλγόριθμος; 1.3 Ιδιότητες ενός αλγορίθμου 1.4 Υλοποίηση αλγορίθμου με υπολογιστή- Προγραμματισμός Τι πρέπει να γνωρίζω; Τον ορισμό του αλγορίθμου Τις ιδιότητες του αλγορίθμου Τον ορισμό του προγράμματος Την έννοια του προγραμματισμού Ποιοι είναι οι προγραμματιστές

Παράδειγμα Αλγορίθμου Πως μπορώ να μαγειρέψω μια μακαρονάδα Άνοιξε το μάτι στο 9 Βάλε 3 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα 4 λίτρων Τοποθέτησε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας , που έχεις ήδη ανάψει Πρόσθεσε στην κατσαρόλα μια κουταλιά του καφέ αλάτι Περίμενε μέχρι να βράσει το νερό Βγάλε τα μακαρόνια από το πακέτο Βάλε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα Ανακάτευε τα μακαρόνια για 10 λεπτά Κλείσε το μάτι της κουζίνας που άνοιξες Βγάλε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια από το μάτι της κουζίνας Άδειασε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα σε ένα σουρωτήρι Ρίξε κρύο νερό από τη βρύση στα μακαρόνια για 20 δευτερόλεπτα Άφησε για 2 λεπτά τα μακαρόνια να στραγγίσουν Σερβίρισε τα μακαρόνια στα πιάτα Πρόσθεσε σε κάθε πιάτο 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί

1.2 Τι είναι ο Αλγόριθμος; Αλγόριθμο ονομάζουμε τη σαφή και ακριβή περιγραφή μιας σειράς ξεχωριστών οδηγιών – βημάτων , με σκοπό την επίλυση ενός προβλήματος .

Ιδιότητες ενός καλού Αλγορίθμου Κάποτε θα τελειώσει(Περατότητα) Ακρίβεια εντολών Σαφήνεια εντολών Εντολές εκφρασμένες με απλά λόγια

Τρόποι Παρουσίασης ενός Αλγορίθμου Τρόποι Παρουσίασης ενός Αλγορίθμου Σε φυσική Γλώσσα με βήματα Με διάγραμμα ροής (Χρήση γεωμετρικών σχημάτων) Κωδικοποίηση σε ψευδογλώσσα ή γλώσσα προγραμματισμού Ελεύθερο κείμενο Αρχή του αλγορίθμου Βάλε το πρόβατο στη βάρκα. Πήγαινε στην απέναντι όχθη. Άφησε το πρόβατο στην όχθη. Γύρνα πίσω στην αρχική όχθη. Φόρτωσε το καφάσι με τα χόρτα. Άφησε το καφάσι στην όχθη. Πήγαινε στην αρχική όχθη. Βάλε το λύκο στη βάρκα. Άφησε το λύκο στην όχθη. Τέλος του αλγορίθμου

Πρόγραμμα Πρόγραμμα είναι η αναπαράσταση ενός αλγορίθμου γραμμένη σε γλώσσα κατανοητή για ένα υπολογιστή. Αποτελείται από μια σειρά εντολών που δίνονται στον υπολογιστή με σκοπό να εκτελέσει κάποια συγκεκριμένη λειτουργία ή να υπολογίσει κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα

Προγραμματισμός- Προγραμματιστές Προγραμματισμός είναι η εργασία σύνταξης των προγραμμάτων Προγραμματιστές είναι τα άτομα που γράφουν και συντάσσουν ένα πρόγραμμα

για κυνήγι συνεχώς[ Ανδιαφορετικά αγγίζει για κυνήγι συνεχώς[ Ανδιαφορετικά αγγίζει? "γάτα "σκύλος [Ανακοίνωση [σ’ έπιασα] σταμάτησέμε] [γάτα, μπ 7 δε 3 περίμενε 1 σκύλος, κοίταπρος "γάτα μπ 8]] τέλος

για πέταλο στκ επανάλαβε 2[επανάλαβε 90[μπ 1 δε 1] δε 90] τέλος για λουλούδι επανάλαβε 10[πέταλο δε 36]