Θ. Ε 4: Μαρτυρία και προσφορά της πίστης στον σύγχρονο κόσμο Φώτης Έξαρχος Γ΄ 1 2014-2015.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Advertisements

Πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας;
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η 21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της εξάλειψης των φυλετικών.
“…ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ”
Ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο και κάτι ξε-στραβώνει Διεθνής Αμνηστία Φιλικό Σχολείο Ένα διεθνές σχέδιο δράσης.
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ.
ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ.
ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ.
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑ. ΑΡΓΥΡΩ Π.. ΘΕΜΑΤΑ • Το βιογραφικό του • Η ζωή του • Η δίωξη του • Το πολιτικό του έργο • Ο λόγος του Ζούμα • Σκέψεις για τον θάνατο του.
Nέλσον Μαντέλα.
Ο άνθρωπος ως εικόνα θεού
ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, όταν σου λείπει κάποιος Τόσο πολύ, που θέλεις μόνο να τον πάρεις Απ’ τα όνειρά σου και να τον αγκαλιάσεις στην.
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Αυτός : "θα παραγγείλω πίτσα Θέλεις και εσύ κάτι να σου παραγγείλω;"
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Απαρχάιντ Εργασία στο μάθημα της Ιστορίας του μαθητή Κεραμίδη Παναγιώτη.
Οι συγγραφείς της Π. Διαθήκης τι είδους άνθρωποι ήταν;
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΥΘΣΜΩΝ ΣΤΟΝ 20ο και 21ο αιώνα
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗΝ 5 ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ! ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΛΟΥΣΙΜΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ
Το αγαπημένο μου μάθημα
♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΛΑΙΝΤΣ.
ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
25. « Και είδεν ο Θεός ότι καλόν»: η δημιουργία του κόσμου
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
...ελπίζουμε να το απολαύσετε..! ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΩΡΑ! Κατερίνα Τσαντάνη Μαύρης Χρήστος Ειρήνη Μουστάκα Εσείς δεν κλικάρετε για την αλλαγή των slides...
Νέλσον Μαντέλα.
Δημήτρης Καραγιάννης Γιάννης Πρέντζας Γιάννης Ρόδης
Κομφουκιανισμοσ Θ.Ε 1: Η Χριστιανοσύνη στον σύγχρονο κόσμο Σοφία Βασιλειάδου Γ΄
Κυριακή της Τυρινής «Είπε ο Κύριος· αν συγχωρείτε στους ανθρώπους τα παραπτώματα τους, θα συγχωρήσει και σε σας ο πατέρας σας ο ουράνιος· και αν δε συγχωρείτε.
Νέλσον Μαντέλα. Ο Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στην Τράνσκεϊ της Νότιας Αφρικής και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου Ήταν επαναστάτης.
Ντεσμοντ Τουτου Κυριάκος Κυριακίδης.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Το πρωί, πολύ πριν φέξει, ο Ιησούς βγήκε έξω και πήγε σ΄ένα ερημικό μέρος, και εκεί προσευχόταν.
Ντέσμοντ Τούτου Ο Ντέσμοντ Τούτου γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1931 στο Κλέρκσντορπ του Τρανσβάαλ της Νότιας Αφρικής, μια πόλη με χρυσωρυχεία δυτικά του.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Παρασκευή-Ανδριάννα Μαρούτσου Α΄ Θρησκευτικά ΘΕ5: Η ιστορία του Αβραάμ: η μεγάλη κλίση,
Αξίες Κομφουκιανισμού
ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σεμερτζόγλου Γιώργος 10/12/2014 Γ3.
ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ Η κοινωνία προσπαθεί να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία παιδιών και ενηλίκων με διάφορους τρόπους.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : 4 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΟΝΟΜΑ : ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΟΥΤΗ ΤΑΞΗ : Γ 3.
Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός
« Και είδεν ο Θεός ότι καλόν»: η δημιουργία του κόσμου
Η ζωή του o Γεννήθηκε στο Τρασκέι, στη Ν.Αφρική και είναι γιος ενός φυλάρχου. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, τη Νομική Σχολή. Το 1944, έγινε μέλος του.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Τώρα, τώρα Στίχοι:  Πάνος Φαλάρας Μουσική:  Lluis Llach Όπως και να ’ναι ο κόσμος, όσα κι αν έχει στραβά, έστω κι αν μείνω πια μόνος, πάντα θα φεύγω.
ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ-ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΤΖΙΑΓΚΑΛΟΥ ΒΑΛΙΑ ΦΩΤΚΑΤΖΙΚ ΑΓΓΕΛΟΣ.
Ομάδα Διαμεσολάβησης Συνομηλίκων 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Παραβίαση δικαιωμάτων του παιδιού - παιδική εργασία.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ « ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» ΤΑΞΗ : Γ3.
Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Χρυσή Αλαμάνη- Ε’ τάξη- ΕΤΟΣ
Ενθαρρύνοντας την ανταπόκριση στη Βιβλική Αλήθεια
Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο
Ο Απόστολος Παύλος στην Ελλάδα
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2009
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved
Τα Βασικά δόγματα Γιώργος Λεπίδας Γ΄2.
1.Βλέπω στα μάτια σου τη θλίψη. Νοιώθω την τελευταία σου χαρά.
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Σηκώνω χεράκι μιλάω Μάθημα: Θρησκευτικά
Ο Απόστολος Παύλος.
ΕΓΩ – ΕΣΥ- ΕΜΕΙΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Εργασία Φοιτητή ΠΕΣΥΠ 2017: Καγιαμπάκης Μάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θ. Ε 4: Μαρτυρία και προσφορά της πίστης στον σύγχρονο κόσμο Φώτης Έξαρχος Γ΄

 Ο Ντέσμοντ Τούτου είναι ένας από τους πιο γνωστούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Νοτίου Αφρικής, κερδίζοντας το 1984 το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του στην επίλυση και τερματισμό του απαρτχάιντ. Γεννημένος το 1931 στο Κλέρκσντορπ, Τρανσβαάλ, της Νότιας Αφρικής, έγινε ο πρώτος μαύρος Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος τόσο του Κέιπ Τάουν όσο και του Γιοχάνεσμπουργκ. Μέσα από τις διαλέξεις και τα γραπτά με τα οποία επέκρινε σφοδρά το καθεστώς του απαρτχάιντ, έγινε γνωστός ως η « φωνή » των άφωνων μαύρων της Νότιας Αφρικής. Μετά την εξέγερση των φοιτητών στο Σοβέτο και την κλιμάκωση των ταραχών, ο Τούτου υποστήριξε τον οικονομικό αποκλεισμό της χώρας του, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε συνεχώς τη συμφιλίωση μεταξύ των διαφόρων φατριών που σχετίζονταν με το απαρτχάιντ.

 Όταν έγιναν οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές της Νοτίου Αφρικής το 1994 – στις οποίες εξελέγη ο Νέλσον Μαντέλα ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας – ο Μαντέλα διόρισε τον Τούτου ως Πρόεδρο της Αλήθειας και Συμφιλίωσης (TRC).  Στο έργο του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Τούτου διατύπωσε το στόχο του ως « μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία χωρίς φυλετικές διακρίσεις », και διατύπωσε αιτήματα για την ολοκλήρωσή του, συμπεριλαμβανομένων της ισότητας των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους, ενός κοινού συστήματος εκπαίδευσης και της παύσης της αναγκαστικής απέλασης.

 Εκτός από το βραβείο Νόμπελ, ο Τούτου έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Pacem in Terris, το βραβείο Διακεκριμένης Ανθρωπιστικής Υπηρεσίας του Επίσκοπου John T. Walker, το Βραβείο Ηγεσίας Λίνκολν και το Βραβείο Γκάντι για την ειρήνη.  Ο Ντέσμοντ Τούτου συνεχίζει να ταξιδεύει εκτενώς, υπερμαχόμενος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας όλων των ανθρώπων, τόσο στη Νότια Αφρική, όσο και διεθνώς.

 « Δεν διαλέγεις εσύ την οικογενειά σου. Είναι δώρο Θεού για σένα όπως είσαι εσύ για αυτούς »  « Ελπίδα είναι η ικανότητα να βλέπεις φώς ακόμα και αν υπάρχει παντού σκοτάδι »  « Εάν θέλεις ειρήνη δεν μιλάς στους φίλους σου, μιλάς στους εχθρούς σου.»  « Συγχόρεση σημαίνει ότι σου δίνεται μία ακόμα ευκαιρία να κάνεις μια καινούργια αρχή »  « Όταν οι ιεραπόστολοι ήρθαν στην Αφρική είχαμε τη γή και είχαν τη Βίβλο. Μας είπαν « Αφήστε μας να προσευχηθούμε ». Κλέισαμε τα μάτια μας. Όταν τα ανοίξαμε εμείς είχαμε τη Βίβλο και εκείνοι είχαν τη γή »

 for-human-rights/desmond-tutu.html for-human-rights/desmond-tutu.html  hors/d/desmond_tutu.html hors/d/desmond_tutu.html