Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας;
Ο ΧΡΟΝΟΣ Πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας;

2 Ο Θεός δημιούργησε τον χρόνο
Εβρ. 1:1 Ο ΘΕΟΣ, τον παλιό καιρό, αφού[, πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, μίλησε στους πατέρες ]μας διαμέσου των προφητών, σ' αυτές τις έσχατες ημέρες μίλησε σε μας διαμέσου τού Υιού, Εβρ. 1:2 τον οποίο έθεσε κληρονόμο [των] πάντων, διαμέσου τού οποίου έκανε και τους αιώνες· Εβρ. 11:3 Διαμέσου τής πίστης νοούμε ότι κτίστηκαν οι αιώνες με τον λόγο τού Θεού, ώστε αυτά που βλέπονται δεν έγιναν από εκείνα που φαίνονται. Ψαλ. 55:19 Ο Θεός, που υπάρχει πριν από τους αιώνες, θα εισακούσει, και θα τους ταπεινώσει· (Διάψαλμα)· επειδή, δεν αλλάζουν τρόπο ούτε φοβούνται τον Θεό.

3 Ο χρόνος είναι δώρο του Θεού
2Πέτ. 3:8 Όμως, αυτό το ένα ας μη σας διαφεύγει, αγαπητοί, ότι στον Κύριο μία ημέρα [είναι] σαν χρόνια, και χρόνια σαν μία ημέρα. 2Πέτ. 3:9 Δεν βραδύνει ο Κύριος την υπόσχεσή [του], όπως μερικοί [το] θεωρούν [αυτό] βραδύτητα· αλλά μακροθυμεί σε μας, μη θέλοντας μερικοί να απολεστούν, αλλά όλοι νάρθουν σε μετάνοια.

4 Πόσο χρόνο έχουμε; Ψαλ. 90:9 Επειδή, όλες οι ημέρες μας παρέρχονται στην οργή σου· διατρέχουμε τα χρόνια μας σαν διανόημα. Ψαλ. 90:10 Οι ημέρες τής ζωής μας είναι ουσιαστικά 70 χρόνια, και αν [είμαστε] σε ευρωστία, 80 χρόνια, όμως, και το καλύτερο [μέρος] τους [είναι] κόπος και πόνος, επειδή γρήγορα παρέρχεται, και εμείς πετάμε.

5 Μερικοί θέλουν να μεγαλώσουν...

6 Άλλοι να μικρύνουν...

7 Το σίγουρο όμως είναι ότι η ζωή είναι δύσκολη...

8 ...και ότι για όλους όμως κάποια στιγμή τελειώνει.

9 Οι σωστές προτεραιότητες
Λουκ. 10:41 Και απαντώντας ο Ιησούς είπε σ' αυτήν: Μάρθα, Μάρθα, μεριμνάς και αγωνίζεσαι για πολλά· Λουκ. 10:42 εντούτοις, για ένα υπάρχει ανάγκη· η Μαρία, όμως, διάλεξε την αγαθή μερίδα, η οποία δεν θα αφαιρεθεί απ' αυτήν.

10 Με τι απασχολούμαστε;

11 Ποιο είναι ποιο σημαντικό;
Διασκέδαση Μελέτη Δουλειά Εκκλησία Κομπιούτερ Προσευχή Παιχνίδι Συναναστροφή

12 Πως σπαταλάμε τον Χρόνο μας;
1Πέτ. 4:3 Επειδή, αρκετός [είναι] σε μας ο περασμένος καιρός τού βίου, όταν πράξαμε το θέλημα των εθνών, καθώς περπατήσαμε σε ασέλγειες, επιθυμίες, οινοποσίες, γλεντοκόπια, συμπόσια και αθέμιτες ειδωλολατρείες·

13 Η σπατάλη του χρόνου όταν είσαι νέος
Εκκλ. 11:7 Γλυκό, βέβαια, [είναι] το φως, και ευάρεστο στα μάτια να βλέπουν τον ήλιο· Εκκλ. 11:8 αλλά, κι αν ο άνθρωπος ζήσει πολλά χρόνια, και σε όλα αυτά ευφραίνεται, ας θυμηθεί όμως τις ημέρες τού σκοταδιού, ότι θα είναι πολλές. Όλα όσα συμβαίνουν είναι ματαιότητα. Εκκλ. 11:9 Να ευφραίνεσαι νέε, στη νιότη σου· και η καρδιά σου ας σε χαροποιεί στις ημέρες τής νιότης σου· και περπάτα σύμφωνα με τις επιθυμίες τής καρδιάς σου, και σύμφωνα με την όραση των ματιών σου· εντούτοις, να ξέρεις, ότι για όλα αυτά ο Θεός θα σε φέρει σε κρίση. Εκκλ. 11:10 Και αφαίρεσε τον θυμό από την καρδιά σου, και απομάκρυνε την πονηρία από τη σάρκα σου· επειδή, η νιότη και η παιδική ηλικία [είναι] ματαιότητα.

14 Πως θα έπρεπε να σκεπτόμαστε...;
Εκκλ. 12:1 Και να θυμάσαι τον Πλάστη σου στις ημέρες τής νιότης σου· πριν έρθουν οι κακές ημέρες, και φτάσουν τα χρόνια στα οποία θα πεις: Δεν έχω ευχαρίστηση σ' αυτά· Εκκλ. 12:2 πριν σκοτιστεί ο ήλιος, και το φως, και το φεγγάρι, και τα αστέρια, και ξαναγυρίσουν τα σύννεφα ύστερα από τη βροχή·

15 Πως πρέπει να χρησιμοποιούμε τον Χρόνο μας;
Ιωάν. 6:27 Εργάζεστε όχι για την τροφή που φθείρεται, αλλά για την τροφή που μένει σε αιώνια ζωή, την οποία ο Υιός τού ανθρώπου θα σας δώσει· επειδή, τούτον σφράγισε ο Πατέρας, ο Θεός. Αποκ. 1:3 Μακάριος αυτός που διαβάζει, κι αυτοί που ακούν τα λόγια τής προφητείας, και τηρούν τα γραμμένα μέσα σ' αυτή· επειδή, ο καιρός είναι κοντά.

16 Τι θα γίνει στο τέλος του Χρόνου μας;
Εκκλ. 12:13 Ας ακούσουμε το τέλος τής όλης υπόθεσης: Να φοβάσαι τον Θεό, και να τηρείς τις εντολές του, δεδομένου ότι αυτό [είναι] το παν τού ανθρώπου. Εκκλ. 12:14 Επειδή, ο Θεός θα φέρει σε κρίση κάθε έργο, και κάθε κρυφό [πράγμα], είτε αγαθό είτε πονηρό.

17 Ευχαριστώ για τον Χρόνο σας... 


Κατέβασμα ppt "Πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google