Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Nέλσον Μαντέλα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Nέλσον Μαντέλα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Nέλσον Μαντέλα

2 Η ζωή του Η διωξή του Το πολιτικό του έργο Ο θανατός του

3 Η γεννησή του Ο Νέλσον Μαντέλα , γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής[1] και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2013ήταν επαναστάτης ενάντια στο καθεστώς του Άπαρτχαϊντ της Νότιας Αφρικής και στη συνέχεια πολιτικός και ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής ( ).

4 Η δίωξή του Φυλακίστηκε για 27 χρόνια από το καθεστώς των λευκών. Ο Νέλσον Μαντέλα αποφυλακίστηκε το Φεβρουάριο του 1990, αφού ο πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ αναγνώρισε το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο και ανέστειλε τις εκτελέσεις.

5 Το πολιτικό του εργο Ο Νέλσον Μαντέλα αμέσως παρότρυνε τις ξένες δυνάμεις να μην ελαττώσουν την πίεση που ασκούσαν στη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση για συνταγματική μεταρρύθμιση. Η απελευθέρωσή του το 1990 σημάδεψε την απαρχή θεμελιακών αλλαγών στο αφρικανικό κράτος, που οδήγησαν στην πτώση του ρατσιστικού του καθεστώτος. Έγινε ο πρώτος πρόεδρος του αφρικάνικου λαού το Κατέκτησε το Νόμπελ Ειρήνης που το μοιράστηκε με τον Φρεντερίκ Ντε Κλερκ.

6 Ο θάνατος του γιού του Ο θανάτός του
Ο Νέλσον Μαντέλα πέθανε σε ηλικία 95 χρονών τον Δεκέμβριο του 2013 Ο θάνατος του γιού του Έχασε τον ένα γιο του από AIDS και τον άλλο σε τροχαίο ατύχημα, το 1969 (σε τροχαίο έχασε και τη δισέγγονή του, το 2010). Από τότε ο Νέλσον Μαντέλα έγινε εξαιρετικά δραστήριος κατά του AIDS

7

8 Πηγές

9 Γεράσιμος Γιώργος και Γιώργος


Κατέβασμα ppt "Nέλσον Μαντέλα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google