ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
Advertisements

Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
Τα έτη και οι εποχές.
ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ….Ο ΕΠΑΛ
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Οι πιο μοδάτες στολές αλλά και τι είναι οι απόκριες
Απόκριες Γιώτα.
Απόκριες !!! Σοφία.
Πώς ξεκίνησαν όλα... Το καρναβάλι δεν είναι κάτι καινούριο. Έχει τις ρίζες του στη νεολιθική εποχή και είναι κατάλοιπο μιας πανάρχαιας γιορτής .
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Σήμερα, όμως Αποκριά ονομάζεται ιδιαίτερα η Κυριακή της πρώτης.
Εργασία για τον μήνα Ιούνιο
Όνομα: Νικολέττα Μασιά Ειδικότητα: Δασκάλα Κωδικός Ομάδας: ΔΛΕΥ0028 Θέμα εργασίας: Οι εποχές του χρόνου Ημερομηνία Υποβολής.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
Γιασλακιώτη Σίλια Γιάννη Τζωρτζίνα
ΜΑΙΟΣ ΠΛΗΒΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΡΙΓΚΛΕΑ ΜΕΛΙΝΑ. Εισαγωγή  Αρχικά ήταν ο τρίτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου (Majus) και το όνομά του προέρχεται από.
Φεβρουάριος Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική.
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.  Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις.
Δημιουργία Ετήσιου Ημερολογίου
Απόκριες Στολές ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ Πένυ.
Απόκριες !! Ιφιγένεια!! Μάσκα.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ
Σακκά Νικολέτα Μελιώ Πολίτη
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
Γιάννης Θοδωρής Δ1 ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Βασίλης Αυγέρης Κώστας Γωνιωτάκης Ηρακλής Βασίλη.
Νοεμβριοσ Καραπλιός Βαγγέλης.
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Ολίβια Σοβίνσκα Μαρία-Ελένη Χωριανοπούλου Οδυσσέας Ψαρράς Μάρτιος.
 Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου και διαρκούν.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- Ε1. Το σπήλαιο Αγγίτη ανήκει στον Νομό Δράμας και έχει μήκος άνω των μέτρων. Έχει αξιοποιηθεί και είναι.
Κάστανα Ερωτήσεις Θεοδώρα Μπάφα Ε Ερώτηση- Απάντηση Πόσο χρονιά ζει μία καστανιά; Ζει από χρόνια.
Έλλη Ψαριανού Μαρία Ειρήνη Σωφρονίου Νίκος Τσιμπλιάρης Καγιάρας
ΜΑΡΤΙΟΣ. Ο Μάρτιος ή Μάρτης, είναι ο τρίτος μήνας του πολιτικού έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Πήρε το όνομά του από το Ρωμαίο.
Τα έθιμα του Τριωδίου.
Τζέισον Ρετζάι ΙΟΥΝΙΟΣ. Εισαγωγή  Ο Ιούνιος, ή Ιούνης, ή Κερασινόν είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριάνο Ημερολόγιο κι έχει.
Ουμέρα Γιασμίν Πάπαρη Μαριάνθη
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Χριστούγεννα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο Εργασία στο μάθημα της πληροφορικής Φάνης Βλάχος ΣΤ’ Τάξη.
Έ ΘΙΜΑ Χ ΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ Από τη μαθήτρια Ξανθοπλά Χριστίνα!
Καλό Μήνα ! Καλό Μάρτιο και καλή άνοιξη με υγεία και χαρά από την Αρετή και την Ευθυμία.
Τσικνοπέμπτη. Τοπικά έθιμα Σύμφωνα με τη λαογραφία την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στη Θήβα αρχίζει ο "βλάχικος γάμος" που ξεκινά με το προξενιό δύο νέων,
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οδυσσέας Πέτρος. ΙΟΥΝΙΟΣ Ο Ιούνιος στην αρχαιότητα Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν.
Πάσχα Ήθη και έθιμα. Σαρακοστή Η τελευταία ημέρα της αποκριάς είναι η Καθαρή Δευτέρα. Την ημέρα αυτή όλος ο κόσμος πετάει το χαρταετό και τρώει νηστίσιμα.
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
Archimedean Academy Mr. Panagiotis Tsakalis 3rd/4th Grade Greek Language Days/Months/Seasons Pronunciation & Spelling Review Study Packet *Click anywhere.
Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής.
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Γιορτή Χόλι στην Ινδία Φεστιβάλ Χρωμάτων.
Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
4 ΕΠΟΧΕΣ.
Ελενη νασοπουλου Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
2010 Μηνιαίο ημερολόγιο Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε αυτό το πρότυπο για να το χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο τοίχου είτε να αντιγράψετε τη σελίδα ενός μήνα.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Το Καλοκαίρι είναι μία από τις αγαπημένες μας εποχές γιατί τελειώνουν τα σχολεία, πάμε στις παραλίες, τρώμε παγωτά και κάνουμε διακοπές.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος
Περιβαλλοντολόγοι : Εργασία 1
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
נושא 5: מגנטים ומגנטיות.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο ,είναι ο δεύτερος μήνας του έτους. Στα κοινά έτη ,έχει 28 μέρες ,τα δίσεκτα όμως έτη έχει 29. Συχνά λέγεται Κουτσός Φλεβάρης ή Κουτσοφλέβαρος.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ Επειδή τελούνταν πολλές θρησκευτικές εορτές εξαγνισμού τον Φεβρουάριο στην Ρώμη, ονομάστηκε Φεβρουάριος από το ρήμα februum ,το οποίο στα λατινικά σημαίνει εξαγνίζω. Ονομάζεται επίσης Φλεβάρης από τις φλέβες δηλαδή τα υπόγεια νερά που προκαλούνται από τις πολλές βροχές κατά την διάρκειά του.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ Ο Φεβρουάριος θεωρείται προπομπός της άνοιξης ,καθώς είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα και κατά την διάρκειά του φυτρώνουν πολλά δέντρα που παραμένουν και την άνοιξη (π.χ. αμυγδαλιά). Επιπλέον, είναι μήνας σχετικά αγαπητός στον λαό γιατί κατά τη διάρκειά του συχνά χιονίζει.

ΕΟΡΤΕΣ Απόκριες: Αποτελούνται από τρεις εβδομάδες μέσα στον Φεβρουάριο .Στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο έθιμο να μεταμφιέζονται τα παιδιά. Τσικνοπέμπτη:Πέφτει την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών.Κατά τη διάρκειά της,(και ειδικά το βράδυ)οι άνθρωποι ψήνουν και τρώνε πολλά κρεατικά ( δημιουργώντας τσίκνα , εξ’ου και η ονομασία).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ Επομένως,ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας 28(συνήθως) ημερών και το όνομά του έχει λατινικές ρίζες.Περιλαμβάνει εορτές αγαπητές στον λαό,και μας αρέσουν και εμάς πολύ.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ el.wikipedia.org