Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τζέισον Ρετζάι ΙΟΥΝΙΟΣ. Εισαγωγή  Ο Ιούνιος, ή Ιούνης, ή Κερασινόν είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριάνο Ημερολόγιο κι έχει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τζέισον Ρετζάι ΙΟΥΝΙΟΣ. Εισαγωγή  Ο Ιούνιος, ή Ιούνης, ή Κερασινόν είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριάνο Ημερολόγιο κι έχει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τζέισον Ρετζάι ΙΟΥΝΙΟΣ

2 Εισαγωγή  Ο Ιούνιος, ή Ιούνης, ή Κερασινόν είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριάνο Ημερολόγιο κι έχει 30 ημέρες.

3 Προέλευση ονομασίας του Ιούνιου  Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν Juno.  Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο δωδέκατος μήνας και ονομάζονταν Σκιροφοριών.  Σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος ο Ιούνιος έχει την δική του ξεχωριστή ονομασία. Στα Γρεβενά αναφέρεται ως Κερασάρης και στον Πόντο Κερασινός, Ορνιάστης στην Άνδρο, Ρινιστής στην Πάρο και Απαρνι αστής σε διάφορα άλλα μέρη.

4 Ο Ιούνιος στην Λαογραφία  Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου συμβαίνει το θερινό ηλιοστάσιο ή η θερινή τροπή του Ήλιου, το επονομαζόμενο «λιοτρόπι» από τον λαό μας, εξ ου και η ονομασία του Ιουνίου ως «Λιοτρόπης».  Στις 24 του μήνα έχουμε την γενέθλια εορτή του Αϊ-Γιάννη του Πρόδρομου, εξ ου και το όνομα που δίνεται στον Ιούνιο «Αϊγιαννίτης» ή «Αγιογιαννίτης ».

5 Ευχαριστώ για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Τζέισον Ρετζάι ΙΟΥΝΙΟΣ. Εισαγωγή  Ο Ιούνιος, ή Ιούνης, ή Κερασινόν είναι ο έκτος μήνας του έτους κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριάνο Ημερολόγιο κι έχει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google