Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελενη νασοπουλου Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελενη νασοπουλου Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελενη νασοπουλου Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης
Σχολική χρονιά: Θέμα: άσκηση 2 σελίδα 55 Μάθημα: Θρησκευτικά Σχολειό: ΠΓΕΣΣ

2 Εθιμα τησ γιορτησ του πασχα των ισραηλιτων
Ραβίνος καλείται ο εβραίος ιερέας, που προΐσταται της ισραηλιτικής κοινότητας, και τέλει θρησκευτικές τελετές.

3 Το Πάσχα είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές των Ισραηλιτών και γιορτάζεται από τις 14 μέχρι τις 20 του μηνός Νισσάν. Η γιορτή αυτή, που ονομαζόταν και εορτή των άζυμων, καθιερώθηκε σε ανάμνηση της απελευθέρωσης και της εξόδου των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο.

4 Η διάρκεια της είναι δέκα ημέρες και ο αρχηγός της οικογένειας αγοράζει ένα αρνί 4 ημέρες νωρίτερα, δηλαδή την 10η του μηνός Νισσάν, το οποίο προσφέρεται ως θυσία το βράδυ της γιορτής. Η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και τρώνε το αρνί, που ψήνεται με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην σπάσει κανένα κόκαλό του. Το αρνί αυτό πρέπει να φαγωθεί μέχρι το πρωί και μόνο μέσα στο σπίτι. Οτιδήποτε τυχόν απομείνει πρέπει να καεί το πρωί. Στο τραπέζι επίσης υπάρχουν πικρά χόρτα, που συμβολίζουν τα πικρά χρόνια της σκλαβιάς στην Αίγυπτο, άζυμο ψωμί που συμβολίζει την πνευματική καθαρότητα με την οποία οφείλουν να ζουν και να αγωνίζονται σύμφωνα με τη διαθήκη του Θεού. Πριν από το φαγητό ο αρχηγός της οικογένειας διαβάζει τα γεγονότα της Εξόδου.

5 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΕΙΑ 1η εικόνα: E%BF%CF%82&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&s a=X&ved=0ahUKEwjjivj0773JAhVBxxoKHXAXBoUQsAQIJA#imgdii=2oM2A2mr grkGkM%3A%3B2oM2A2mrgrkGkM%3A%3BtBdrvj73R4Sn2M%3A&imgrc=2oM2A 2mrgrkGkM%3A\ 2η εικόνα: F%CF%82&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X &ved=0ahUKEwjjivj0773JAhVBxxoKHXAXBoUQsAQIJA#tbm=isch&q=%CE%B3% CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7+%CE%B1%CE%B6%CF%85%CE%BC%CF%8 9%CE%BD&imgrc=kgmidnzIaMglfM%3A 3η εικόνα: /File:The_Jews_Passover.jpg


Κατέβασμα ppt "Ελενη νασοπουλου Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google