Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

Ισορροπημένη διατροφή
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
1ο Πειραματικό Θεσσ/νίκης
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
6η εργασία α:Ποταμοί που εκβάλλουν στην Μεσόγειο
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΊΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΡΙΤΣΑΣ
…ένα ταξίδι που διαρκεί Δημιουργία παρουσίασης
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ετσι θα κάνετε οικονομία στο νερό! Να κι ένας σωστός τρόπος να κάνετε οικονομία στο νερό. Πλένεστε και το νεράκι που κυλάει πηγαίνει στο καζανάκι σας...
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΠΑΝΑΚΙ.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
(ΤΑΠΕΡ, ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ,ΧΑΡΤΙ) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΚΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Οι θάλασσες της Ελλάδας
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ.
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ 4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΤΑΞΗ: A’ TMHMA: 1o
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Ηφαίστειο Χαβάης ΚΙΛΑΟΥΕΑ: Η εργασία αυτή θα μας μιλήσει για τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεται για το ενεργότερο ηφαίστειο στην Γη το Κιλαουέα. Αυτό.
Ορθόδοξες Εκκλησίες, Ορθόδοξη διασπορά, Ορθόδοξα κέντρα
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Κασσαβέτης Τι είναι; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής λαών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά.
ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ Καθηγητής : Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια : Κωνσταντίνα Πολίτη
1 ο ΕΠΑ.Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α1 «Oι διατροφικές συνήθειες των εφήβων του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγ. Παρασκευής»
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ.
Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Τροφή και τρόφιμα.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!! Η εργασία αυτή θα μας μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι το μπρόκολο και γιατί πρέπει αυτό το λαχανικό να περιλαμβάνεται στις διατροφικές μας συνήθειες!!!

Λίγα λόγια για αυτό Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που ανήκει στην οικογένεια των Κραμβοειδών και επίσης είναι ένα είδος λάχανου καθώς προϋπήρχε από το άγριο λάχανο. Η καταγωγή του είναι από την Ιταλία όπου εκεί είναι ιδιαίτερα αγαπητό. Το λαχανικό αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς εφόσον είναι πλούσιο σε Πρωτεΐνες, Βιταμίνες , Φώσφορο, Μαγνήσιο , Υδατάνθρακες και Σίδηρο.

Η παραγωγή του Μπρόκολου Τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για αυτό είναι: για την καλλιέργειά του για την συγκομιδή του για την εκτροφή του σε ζωικό οργανισμό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!!!

Η καλλιέργειά του! Η καλλιέργεια αυτού του λαχανικού είναι πολύπλοκη γιατί συνήθως η σπορά γίνεται στα μέσα του καλοκαιριού. Η καλλιέργειά του παρατηρείται συνήθως σε Εύκρατες και ψυχρές περιοχές αφού χρειάζεται πολύ υγρασία και άφθονο πότισμα, επίσης αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό το λαχανικό καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους Ρωμαίους στις αρχές του 16ου αιώνα και αργότερα στους Άγγλους.

Η συγκομιδή του! Η συγκομιδή του μπρόκολου γίνεται 60-100 ημέρες μετά την καλλιέργειά του ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που ευδοκιμούν (χαμηλές θερμοκρασίες 10-20 βαθμούς.) Εάν ξεπεράσει τους 26 βαθμούς θα καταστραφεί και δεν θα μπορεί να γίνει φαγώσιμο.

Η εκτροφή του σε ζωικούς οργανισμούς Η εκτροφή του μπρόκολου σε άλλους ζωικούς οργανισμούς είναι πολύ σημαντική διότι τα μπρόκολα είναι μια βασική διατροφική συνήθεια για τα σαλιγκάρια καθώς και τα μαρούλια.

Ο Τρόπος Κατανάλωσής του! Η κατανάλωσή του γίνεται με πολλούς αλλά και διάφορους τρόπους για παράδειγμα το βραστό μπρόκολο που δίνει όλα τα θρεπτικά και σημαντικά για τον άνθρωπο ιχνοστοιχεία του. Πιο αγαπητό είναι το μπρόκολο Ογκρατέν που περιέχει και άλλα συστατικά εκτός του μπρόκολου παρόμοιο είναι και το κουνουπίδι.

Συνταγή παρασκευής του! Μπρόκολο Ογκρατέν Υλικά 1 κιλό μπρόκολο 1 δόση μπεσαμέλ 250γρ. μπέικον 2 πατάτες 250γρ. κίτρινο τυρί γκούντα 2 κρεμμυδάκια πράσινα Εκτέλεση Βράζουμε το μπρόκολο. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε μια στρώση στο ταψί. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Σωτάρουμε με το μπρόκολο και τα κίτρινα τυριά το μπέικον με το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια το ανακατεύουμε. Απλώνουμε στρώση μπεσαμέλ στρώση μπέικον και τελειώνουμε με μπεσαμέλ, ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ. Περίπου 45 λεπτά.

Συντήρηση… Η συντήρησή του γίνεται σε παγωμένους χώρους όπου το προϊόν (το μπρόκολο) διατηρείται χωρίς να χάνει τις διατροφικές του αξίες. Τέτοιοι χώροι σήμερα είναι τα ψυγεία, κατάψυξη

Χρόνος κατανάλωσής του Ο Χρόνος κατανάλωσής του γίνεται αλλά και παρατηρείται όλο τον χρόνο (χάρης τα θερμοκήπια) γιατί οι άνθρωποι το θέλουν για αυτά που τους προσφέρει ώστε να μπορούν πάντα να διατηρούνται υγιείς . Αυτό βέβαια ισχύει και για τους λάτρες του Μπρόκολου!

Λόγος κατανάλωσης Ο λόγος που κάποιος επιθυμεί να καταναλώσει αυτό το προϊόν είναι για λόγους υγείας εφόσον το μπρόκολο είναι αντικαρκινικό ,όσοι θέλουν να έχουν καλή σωματική ευεξία και υγεία και όσοι θέλουν να έχουν μακροχρόνια ζωή.

Ήθη και Έθιμα σχετικά με το Μπρόκολο Στην Ζάκυνθο την Παραμονή των Χριστουγέννων αφού κόψουν την κουλούρα και βρουν το ίβρεμα (δηλαδή το φλουρί) ύστερα τρώνε την κουλούρα , βραστό μπρόκολο με λεμόνι και ελιές.

Εσείς το καταναλώνετε; Εγώ ως προϊόν το καταναλώνω αρκετά γιατί πιστεύω ότι μας βοηθά πολύ στην σωματική μας κατάσταση και για τους λόγους που προαναφέραμε , επίσης είναι πολύ γευστικό και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνουμε ακόμα γευστικότερο ( φτιάχνοντάς το με διάφορες συνταγές.)

Στοιχεία Βιβλιογραφίας! Διαδίκτυο Πηγές: http://www.sintagespareas.gr/sintages/mprokolo-ogkraten.html http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1228 http://to-mikro-spiti-sto-livadi.blogspot.gr/2012/05/blog-post_2138.html http://zakynthosapodimoi.org/ethima.html

Ελπίζουμε μετά από αυτήν την εργασία να βάλετε στην ζωή σας το Μπρόκολο. ΤΕΛΟΣ