Ζυμαρικά - Pasta.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Advertisements

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
ΨΑΡΙΑ.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
5ο Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Κρήτης Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Χειμερινό
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΙΤΑΛΙΑ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
Meal Management 5ο Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Σάντουιτς.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ζυμαρικά - Pasta

Στόχοι Ο μαθητής /τρια με την ολοκλήρωση του μαθήματος πρέπει να: Ο μαθητής /τρια με την ολοκλήρωση του μαθήματος πρέπει να: Ορίζει τα ζυμαρικά. Αναφέρει τη θέση των ζυμαρικών στο μενού. Υπολογίζει την ποσότητα της μερίδας των ζυμαρικών. Περιγράφει τον ορθό τρόπο ψησίματος των ζυμαρικών. Αναφέρει τα συνοδευτικά και τις σάλτσες για τα ζυμαρικά.

Ορισμός Τα ζυμαρικά είναι τροφές που γίνονται από ζύμη, η οποία αποτελείται από αλεύρι, νερό ή και αβγά, λάδι, και αλάτι. Τα καλύτερης ποιότητας ζυμαρικά παράγονται από το σιμιγδάλι (semolina). Τα ζυμαρικά προσφέρονται σε δύο μορφές, φρέσκα και ξηρή μορφή.

Φρέσκα ‘η αποξηραμένα ζυμαρικά Τα περισσότερα ζυμαρικά (φρέσκα ή ξηρά) παρασκευάζονται από την βιομηχανία ζυμαρικών (έτοιμα, βιομηχανοποιημένα). Όμως, πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια ετοιμάζουν φρέσκα ζυμαρικά στις κουζίνες τους (homemade).

Ορθός τρόπος ψησίματος ζυμαρικών Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε κοχλαστο αλατισμένο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ξανακοχλασει το νερό για να μην κολλήσουν Αφού ψηθούν Al DENTE τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε για να σταματήσει το ψήσιμο. Προσθέτουμε άοσμο λαδί και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Τα καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.

Ξαναζεσταμένα και σερβίρισμα ζυμαρικών Λίγο πριν το σερβίρισμα μπλανσαρουμε τα ζυμαρικά σε κοχλαστο αλατισμένο νερό και τα σερβίρουμε με σάλτσα. Εάν δεν θα χρησιμοποιήσουμε σάλτσα καλό θα ήταν να τα σοτάρουμε με λίγο βούτυρο.

Συνοδευτικά και γαρνιτούρες ζυμαρικών Σάλτσες: ντομάτα, μπολοναιζ, πεστο , Αλφρέδο, μιλανέζ, ναπολιτάν κτλ Σκληρό τριμμένο τυρί: παρμεζάνα, γκράνα, ρεγκατο, χαλούμι, αναρη ξερή. Αρωματικά: βασιλικό, μαϊντανό, φασκόμηλο (σπατζια)

Σημαντικές πληροφορίες Al dente – αλ ντεντε: βαθμός ψησίματος των ζυμαρικών , σημαίνει στο δόντι, δηλαδή τραγάνα. Η ποσότητα του νερού στο οποίο βράζονται τα ζυμαρικά πρέπει να είναι δεκαπλάσια του βάρους των ζυμαρικών. 1 κιλό ζυμαρικά = 10 λίτρα νερό & 4 κουταλιά σούπας αλάτι

Μερίδα και θέση στο μενού Ανάλογα με την ποσότητα που χρησιμοποιούμε τα ζυμαρικά σερβίρονται σαν: Ορεκτικό = 70 γρ ωμα ή 210 γρ ψημένα Κυρίως πιάτο = 100 γρ ωμα ή 300 γρ ψημένα Συνοδευτικο = 70 γρ ωμα ή 210 γρ ψημένα Επιδορπιο = 50 γρ ωμα ή 150 γρ ψημένα

Ντιταλίνι Κριθαράκι Μακαρόνι Α Σπαγγέτι Σούπα Μινεστρόνε Γιουβέτσι . Σούπα Μινεστρόνε Γιουβέτσι Παστίτσιο Σπαγγέτι μπολονέζ

Λαζάνια Πέννε Φουσίλι Ταλιατέλλε Αραπιάτα Ταλιατέλλε Αλφρέτο Καρπονάρα

Ρικατόνι Τορτελλίνι Ραβιόλι Βερμισέλλι Ρικατόνι πριμαβέρα Τορτελλίνι Φιδές Βερμισέλλι Ρικατόνι πριμαβέρα Τορτελλίνι Σούπα Ραβιόλι Σάλτσα ντομάτας Βερμισέλλι Σαλάτα

Σχήματα και χρώματα ζυμαρικών Υπάρχει μια τεραστία ποικιλία σχημάτων ζυμαρικών και είναι αδύνατο να αναφερθούμε σε όλα. Επίσης τα ζυμαρικά μπορούν να πάρουν χρώμα τα πιο γνωστά είναι: κόκκινα, πράσινα, μαύρο, κίτρινο και πορτοκαλί.

Βασική Ζύμη Ζύμη Σπανακιού Ζύμη ντομάτας Ζύμη ζαφοράς Ζύμη Καρότου Ζύμη παντζαριού Ζύμη με μελάνι σουπιάς

Ανατροφοδότηση – Αξιολόγηση Δώστε τον ορισμό για τα ζυμαρικά; Ποια θέση στο μενού μπορούν να έχουν τα ζυμαρικά; Ποιος είναι ο ορθός τρόπος ψησίματος των ζυμαρικών; Πως μπορούμε να συνοδεύσουμε τα ζυμαρικά; Ονομάστε την ποσότητα ζυμαρικών που χρειαζόμαστε ανάλογα με την μερίδα που σερβίρουμε.