Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
…από μικρούς συγγραφείς
Η ιστορία του Ράμα και της Σίτα
Η κοκέτα ποντικίνα.
Μια φορά και έναν καιρό κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων ένας ζαχαροπλάστης έφτιαχνε τα γιορτινά γλυκά.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Μετάφραση – Προσαρμογή στο Power Point: Μαρία Κασαπίδη
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Ο λύκος που ήταν χορτοφάγος
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Μύθοι του Αισώπου: το λιοντάρι πάει στο πόλεμο
Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Η παρέα και το άγνωστο παιδάκι Ένα μικρό παραμυθάκι που έφτιαξαν τα πρωτάκια με αφορμή την 21 η Μαρτίου: ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών.
Ελίνα Γ., Α1 – 7gymioa.  Η Ηχώ ήταν μία νύμφη της αρχαιότητας. Που συνήθιζε να μιλάει πολύ. Όταν μία φορά η Ήρα κατέβηκε στην γη να ρωτήσει αν είδε κανείς.
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Το παραμύθι μας Γ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ2.
« ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 » ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Β΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του 27 ου Πειραματικού Δημ. Σχολείου Αθηνών.
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΣΜΠΑΔΕΣ.
ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
O ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΚΟΣ
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Μαρία Στυλιανού Στ’3 Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα !!
Το ΣΤ'1 παρουσιάζει Γιώργος και Ηλίας
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Τα τρία γουρουνάκια απ΄το ΣΤ΄1
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν 3 γουρουνάκια.Από το ΣΤ΄3
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν τρία γουρουνάκια... Από το ΣΤ3
Η μάγισσα του βουνού.
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν 3 γουρουνάκια.Από το ΣΤ΄3
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
Μια φορα και εναν καιρο ηταν τα τρια γουρουνακια....Απο το ΣΤ1
Tα τρια γουρουνακια Απο τον Αντζελο Μπατσι. Απολαυστε! =]
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Θεατρικές δραστηριότητες και τεχνικές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι

Μια φορά κι ένα καιρό σ’ένα δάσος μακρινό ζούσαν τρία λυκάκια ο Μίλης,ο Μπένης και η Λίλη μαζί με την μαμά τους σε ένα σπιτάκι πολύ στενόχωρο.Μιά μέρα τα τρία λυκάκια και η μαμά τους αποφάσισαν ότι μεγάλωσαν πιά και έπρεπε να ζουν το καθένα στο δικό τους σπιτάκι.Ξεκίνησαν λοιπόν να ψάχνουν την περιοχή που θα χτίσουν το σπιτάκι τους.

Τα τρία λυκάκια τότε χωρίστηκαν το καθένα στο δρόμο του για να ψάξουν την περιοχή που θα έφτιαχναν το σπιτάκι τους. Μετά από λίγη ώρα ο Μπίλης βρήκε μια περιοχή που του άρεσε πολύ και τότε άρχισε να φτιάχνει το σπιτάκι του αλλά είχε ένα μικρό προβληματάκι,δεν ήξερε με τι υλικό θε έφτιαχνε το σπιτάκι του. Μετά απο πολλή σκέψη ο Μπίλης αποφάσισε οτι θα το έφτιαχνε με άχιρο και έτσι ξεκίνησε το χτίσιμο του σπιτιού του.

Ο Μπένης βρήκε και εκείνος μια περιοχή που του άρεσε και τότε άρχισε το χτίσιμο,με μια μικρή διαφορά ότι το υλικό με το οποίο έχτιζε το σπιτάκι του ήταν το ξύλο.

Καθώς με την σειρά της η Λίλη ξεκίνησε και αυτή το χτίσιμο του σπιτιού της με πέτρα. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε επειδή ήταν κορίτσι έχτισε το πιο στερεό και ωραίο σπίτι απο όλα τα λυκάκια.

Ξαφνικά ήρθε το στρουμπουλό και κακό γουρούνι και με το μικρό του δαχτυλάκι ακούμπησε το σπίτι του Μπίλη με αποτέλεσματα το σπιτάκι να διαλυθεί γιατί ήτανε πολύ εύθραυστο. Τρομαγμένος ο Μπίλης πήγε στο σπίτι του Μπένη. Πριν προλάβει να του διηγηθεί την ιστορία που έζησε το γουρούνι τον είχε ακολουθήσει.

Τα δύο αδέρφια που παρακολουθούσαν το γουρούνι απο το παράθυρο το είδαν να παίρνει φόρα και να κατευθύνεται προς στο σπιτάκι,δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και το σπιτάκι του Μπένη διαλύθηκε.

Άρχισαν λοιπόν να τρέχουν φονάζοντας και ζητόντας βοήθεια Άρχισαν λοιπόν να τρέχουν φονάζοντας και ζητόντας βοήθεια. Τότε τους άκουσε η αδερφή τους η Λίλη και τους πρόσφερε τη βοήθεια της λέγοντας τους να πάνε στο δικό της σπίτι και άρχιαν να λένε στη Λίλη τι έγινε. Ενώ περίμενα ότι το γουρούνι θα κατέστρεφε το σπίτι κοίταξαν απο το παράθυρο και είδαν το γουρούνι να βλέπει το σπίτι με πολλή προσοχή και ενθουσιασμό,του είχε αρέσει γιατί ήταν διακοσμημένο με πολύχρωμα λουλούδια και δεν ήθελε να το καταστρέψει.

Με χαρά λοιπόν τα τρία λυκάκια βγήκαν έξω απο το σπίτι και άρχισαν να πηδάνε απο τη χαρά τους. Κάλεσαν λοιπόν και τη μαμά τους να έρθει να μείνει και αυτή μαζί τους αφού το σπιτάκι της Λίλης ήτανε πολύ μεγάλο και θα μπορούσαν να ζήσουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι. Στο τέλος άρχισαν να τραγουδούν και να χορεύουν μαζί με το γουρούνι. Κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...!!!!

ΤΕΛΟΣ Σοφόκλης Πιττοκοπίτης Ε1