ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατασκευή σχολικού ιστότοπου Οι μαθητές της Α΄ Λυκειου που ανέλαβαν το project με θέμα «κατασκευή σχολικού ιστότοπου» χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Σε κάθε.
Advertisements

«Μαθητές σε εθελοντική δράση» 2 ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.
24ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 10ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΣΠ 17 & 18 Μαρτίου 2012 Χώρος διεξαγωγής «Αρχοντικό της Ευτυχίας»
Δρ. Κων/νος ΜαρινάκοςΤουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη1 Δρ. Κων/νος Μαρινάκος Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.
ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Ταξιδεύοντας στον κόσμο της Μόδας
Η επιχειρηματοποίηση του αθλητισμού: θετικό ή αρνητικό πρόσημο
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης Ιούλιος 2012 Παύλος Μυλωνάς.
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Συστήματα Ταξινόμησης Βιβλιοθήκης
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ThinkQuest Εργαστήριο Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
1.  Μεθοδολογία-Στόχοι-Ερωτήματα  Πειρατεία και οι τρόποι αντιμετώπισης  Πειρατεία στην Ελλάδα  Συνέπειες  Ερωτηματολόγια και σχολιασμοί  Βιβλιογραφία.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Ο σεισμός του 1978 στη Θεσσαλονίκη
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Χάρτης Ελλάδας για γονείς, από γονείς... elamazi.gr.
Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι της διοργανώτριας χώρας θεωρούν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιβάρυναν τον οικονομικό τομέα της ζωή τους, επιφέροντας.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
‘ Go green ’ ( ομάδα γυαλίου ) Δήμητρα Πολίτη Ιωάννα Σπέντζου Σοφία Παναγιωτοπούλου Γιώργος Σταυρόπουλος Αγάπη Σαββίδου.
Ανάλυση του μοντέλου LISIM για την εφαρμογή του στις Ελληνικές Δημόσιες Βιβλιοθήκες Αναστασία Μαργιόλα & Πέτρος Κωσταγιόλας
ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Τι είναι ο κόσμος; Από πού; Πότε και πώς υπάρχει; Πού θα καταλήξει; Πανάρχαια αλλά και διαχρονικά ερωτήματα : Βίβλος, μύθοι και θρησκείες φιλοσοφία.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
FINAN€NIAL FIVE Είμαστε οι Financial five και ασχολούμαστε με το κομμάτι της περιγραφής του σύγχρονου καταναλωτικού προτύπου. Το οποίο αποτελεί το δεύτερο.
ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ
2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Σχ. έτ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ διαφημισηΣ
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
GRAFFITI, Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΘΗΜΑ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησα τα πρώτα μου ταξίδια στην Ευρώπη, ένα από τα κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Περιεχόμενα 3.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ 4.Σε ποιά περιοχή είναι η μόνιμη κατοικία σας;(1) 5.Σε ποιά περιοχή είναι η μόνιμη κατοικία σας;(2) 6.Έρχεστε πρώτη φορά.
Γεωργία Κωνσταντίνου, Διευθύντρια Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015
Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος
Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Ομφάκινον Ομφάκινον.
Οι έφηβοι απαντούν Στην έρευνα πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας ετών Εργασία από τον: Λάμπρο Ντινόπουλο.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ''ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Περπατώντας στα σοκάκια της Πάτρας … Τι εκπλήξεις με περιμένουν;» Σχ. Έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Αντιγόνη Κριπαροπούλου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου»
Σχεσιακεσ βασεισ δεδομενων
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Εισαγωγή Επιλέξαμε ως θέμα της ερευνητικής εργασίας το Παζάρι διότι: Είναι πολυαναμενόμενο γεγονός-ευκαιρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Είναι ευρέως γνωστό σε εμπόρους κι επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα. Αποτελεί πηγή εσόδων για το Δήμο ευνοώντας την ευρύτερη τοπική οικονομία.

Στόχοι Πότε και που πρωτοεμφανίζεται Πορεία του απ’ το χθες στο σήμερα Χώρος-Φορέας οργάνωσής του Συλλογή οικονομικών στοιχείων (έσοδα- έξοδα ) απ’ το Δήμο Προτάσεις αναβάθμισης του Παζαριού

Μεθοδολογία Για να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους παραπάνω στόχους: Δημιουργήσαμε ερωτηματολόγια που απευθύνονταν τόσο σε εμπόρους όσο και σε πολίτες . Ενισχύσαμε τις πηγές μας μέσω του διαδικτύου και τοπικών περιοδικών. Πήραμε συνεντεύξεις και στοιχεία από άτομα που κατείχαν πληροφορίες έγκυρες και εμπεριστατωμένες αλλά και από πολίτες που είχαν ζήσει το παζάρι παλαιότερα.

Από τις πληροφορίες του κυρίου Κοίλιαρη βγάζουμε το συμπέρασμα ότι: Το παζάρι έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο οικονομικό γεγονός της περιοχής. Η επιλογή τόπου και χρόνου διεξαγωγής του δεν είναι τυχαία. Η λέξη παζάρι είναι τουρκικής προέλευσης, στοιχείο που σηματοδοτεί την ύπαρξή του στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Εικάζεται πως υπήρχε απ’ τα αρχαία χρόνια ,προς τιμήν της θεάς Αρτέμιδος. Η εμποροπανήγυρη είχε οικονομικό, θρησκευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Από τη μαρτυρία του Ross : Γνωρίζουμε πως το παζάρι υπήρχε σίγουρα το 1844, αφού το επισκέφτηκε ο ίδιος.

Από τις πηγές του τύπου που αφορούν το παζάρι μαθαίνουμε ότι : Το παζάρι στα τέλη του ’50 αποτελούσε οικονομικό γεγονός, με κύριο σκοπό την ανταλλαγή προϊόντων, ενδυμάτων και ζώων. Πλέον έχει αποκτήσει καθαρά κοινωνική υφή. Οι αγορές τους εκείνη την εποχή ήταν αποδοτικές, τέτοιες ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

1)Το ποσοστό των εσόδων σας αυξάνεται κατά την περίοδο του παζαριού;

2)Χρησιμοποιείτε το χώρο μπροστά από το μαγαζί σας ;

3) Κατά την περίοδο του παζαριού, παρατηρούνται κλοπές στο μαγαζί σας;

4)Έχουν βελτιωθεί οι υπηρεσίες του δήμου όσον αφορά την καθαριότητα μετά την συγχώνευση των δήμων;

5)Σε τι βαθμό είστε ικανοποιημένοι από την λειτουργία ελεγκτικών οργάνων που ελέγχουν τη νομιμότητα των πωλήσεων (παράνομοι πωλητές, ανασφάλιστοι υπάλληλοι);

6) Πιστεύετε ότι οι πλανόδιοι επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις σας;

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

1) Γιατί έρχεστε στο παζάρι;

2) Γιατί αγοράζετε από το παζάρι;

3) Τι σας ενοχλεί στο παζάρι;

4) Τι προϊόντα αγοράζετε από το παζάρι;

Εμείς τι προτείνουμε; Κατασκευή χώρων διαμονής των εμπόρων. Τήρηση αυστηρών κανόνων ασφάλειας στο Λούνα-Παρκ με συχνότερους ελέγχους. Τοποθέτηση Ταμειακών μηχανών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων από τη μεριά των εμπόρων. Αναβάθμιση χώρου πάρκινγκ. Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Χάρτης Parking Κεντρικό Παζάρι Άγιος Δημήτριος Ζωοπανήγυρη

Συνοπτικά Οικονομικά Στοιχεία Ετήσια Είσπραξη : 200.000 ευρώ Έξοδα : 50.000 ευρώ Παράγκες : Στην αρχή 100 ευρώ/μέτρο Στο κέντρο οι τιμές αυξάνονται Στο μέσα παζάρι οι τιμές ποικίλουν από 400-800 ευρώ η παράγκα Λούνα Παρκ

Συμπεράσματα Το παζάρι αποτελεί τεράστιο οικονομικό και πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή. Είναι πρωτεύουσα μορφή ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Εικάζεται ότι υπάρχει από τα αρχαία χρόνια αλλά τεκμηριώνεται από την μαρτυρία του Ross το 1844. Ενώ κάποτε είχε οικονομική υφή με τον καιρό εξελίχθηκε σε δρώμενο με πολλαπλές κοινωνικές πτυχές.

Αναστοχασμός- Αξιολόγηση Πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό την πλειονότητα των στόχων μας. Δυσκολευτήκαμε στην εύρεση ακριβών οικονομικών στοιχείων. Η συλλογική και αμέριστη προσπάθεια αποτέλεσε κύριο συστατικό ολοκλήρωσης της εργασίας μας.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα απ’ το παζάρι της δεκαετίας ’50.

Φωτογραφικό Υλικό

Βιβλιογραφία Οι πηγές , από τις οποίες αντλήσαμε τα στοιχεία μας ήταν : Το περιοδικό Ρόπτρο Αγιωργήτικα Νέα Ιστορικά – Πολιτιστικά συγγράμματα της ευρύτερης περιοχής www.evia-portal.gr Πολίτες της περιοχής μας

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά Τον κ. Κοίλιαρη Τον κ. Θεοδώρου Την κα. Πάλλη Τον κ. Σπανό Τον κ. Γούναρη Την κα. Κατέρου για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν για να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας την εργασία μας.

Ονόματα μαθητών :  Ανδρέου Ιωάννης Βλάχος Χαράλαμπος Γεωργίου Κωνσταντίνα Γιαγκίνη Δήμητρα Γκύλι Οριάνα Γούναρης Παναγιώτης Δερβενιώτης  Γιώργος Ζυγόπουλος Αντώνης Καγκέλη Μαρία Καραμπέτσου Χριστίνα Καράπα Παρασκευή Καρτελιά Ευαγγελία Καρυστινός Χαράλαμπος Κιούσης Αριστείδης Κότσαρη Σοφία Κρόκου Μαρία Κωνσταντίνου Δήμητρα Κωνστάντιου Γιαννούλα Λάμπρου Παναγιώτα Ονόματα εκπαιδευτικών :   Ελευθερίου Κωνσταντίνος (Πληροφορικός) Αποστόλου Αντώνιος (Χημικός)

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας !

ΤΕΛΟΣ