Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θανατική ποινή.
Advertisements

Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας
Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας Κυβερνήτης της Ελλάδας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΤΣΟΚΑΝΑ, ΣΤΕΛΛΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΝΑΣ ΦΥΤΙΛΑ, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ.
5ο ΓΕΛ Σερρών- σχολικό έτος
Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο…
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Καλή και δημιουργική χρονιά.
Περι ΣΕΞ.
Μαθήτρια: Ισμήνη Τσιγκανέ Καθηγήτρια: Μπορέτου Σταυρούλα Μάθημα: Κείμενα Έτος:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5.
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Τροχοί κ΄ υγεία Εργασία: Οικιακής Οικονομίας Από τον μαθητή: Παναγιώτη Κάρκουλα.
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΕΠΟΧΗ
ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ.
τροποι βασανισμου απο την αρχαιοτητα μεχρι και σημερα!!
ΠΝΙΓΜΟΣ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων;
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ KAI H ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΝΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ.
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ Οι κοινωνική θέση των γιατρών στην Αρχαία Αθήνα ήταν πολύ υψηλή μιας και υπήρχαν λιγοστοί οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν αυτή την δουλειά.
ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Η εξέλιξη της ενδυμασίας στην αρχαία Ελλάδα
Το δίκαιο Αρχαία Αθήνα.
Οικιακή Οικονομία ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
Νικολαίδου Κωνσταντίνα Τσέκου Αλεξάνδρα Σιβίλογλου Δώρα Χατζηιωαννίδου Σοφία.
Ο «εν ψυχρώ» και «εκ προμελέτης» ΦΟΝΟΣ
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
δΙΟΝΥΣΗς ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ ΣΟΛΟΝΑς ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙς βασιλης σοφικιτης
ΕΝΟΤΗΤΑ 2.2 Κανόνες Δικαίου και Ηθικής: Η διαφορά
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
Άλλο μόρφωση και άλλο παιδία και αγωγή
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Παρουσίαση των γεγονότων του
Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
Ιστορία Στην Αμερική πολύ πριν ανακαλυφθεί από τον Κολόμβο οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό και πίστευαν ότι έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ερευνητική εργασία στη «Θανατική Ποινή»
Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης.
 Εγκυμοσύνη είναι η διαδικασία κατά την οποία μία γυναίκα φέρει ένα γονιμοποιημένο ωάριο, το οποίο αναπτύσσεται κι εξελίσσεται μέσα της και διαρκεί.
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος  Όταν διακόπτεται η παροχή αίματος σε ένα τμήμα του εγκεφάλου, τα εγκεφαλικά κύτταρα λόγω έλλειψης οξυγόνου δεν μπορούν.
Ανάλυση Σύστασης Σώματος
Παγκάλου Εμμανουέλα Τμήμα Α3
Ηλιακο συστημα.
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ)
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Η ημέρα που σε πήρα αγκαλιά <3 Σε ποιον πιστεύετε ότι αναφέρομαι;
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Ωκεανοί και Ήπειροι με μυθικά ονόματα
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
1.Βλέπω στα μάτια σου τη θλίψη. Νοιώθω την τελευταία σου χαρά.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
Θρησκευτικά-Κεφάλαιο 17: Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Επιμέλεια: Μαρίνα Μίρκου Τμήμα: Β2.
Αρχαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες:
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΠΝΙΓΜΟΣ ή ΠΝΙΓΜΟΝΗ μορφή ασφυξίας που οφείλεται σε μηχανική απόφραξη της αναπνευστικής οδού.
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
H ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση

Εισαγωγή υποθέματος Σύγχρονη εποχή – Θανατική ποινή. Τρόποι θανατικής ποινής σε νεότερη εποχή. Η σχέση της θανατικής ποινής με την Ελλάδα. Ο τελευταίος θανατοποινίτης στην Ελλάδα. Στατιστικά του ερωτηματολογίου. Δικτυογραφία-Βιβλιογραφία.

Τρόποι θανατικής ποινής σε νεότερη εποχή. Ξεκοίλιασμα. Θανατηφόρα ένεση. Θάλαμος αερίων. Ηλεκτρική καρέκλα. Θάνατος από το εκτελεστικό απόσπασμα. Θάνατος δια λιθοβολισμού. Θάνατος από αποκεφαλισμό.

Ξεκοίλιασμα Τα τελευταία όργανα που αφαιρούνται είναι η καρδιά και οι πνεύμονες, έτσι ο καταδικασμένος διατηρείται στη ζωή για να υποφέρει από το αβάστακτο μαρτύριο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Θανατηφόρα ένεση Ο δήμιος συνήθως ένα πρόσωπο ενέσιμων φαρμάκων που το χέρι του εγχέει τρία φάρμακα με τη σειρά : 1.νάτριο θειοπεντάλης το οποίο προκαλεί κώμα 2.βρωμιούχο panacuronium η οποία προκαλεί παράλυση 3.χλωριούχο κάλιο το οποίο σταματά την καρδία

Θάλαμος αερίων Ο κρατούμενος είναι δεμένος σε μια καρέκλα μέσα στον θάλαμο. Ο εκτελεστής τραβά ένα μοχλό όπου γίνεται πτώση κυανιούχου καλίου σβόλων σε μια δεξαμενή θειικού οξέος , έτσι πλημμυρίζει ο θάλαμος με θανατηφόρο υδροκυάνιο αερίων

Ηλεκτρική καρέκλα Ο κρατούμενος έχει ξυρισμένο κεφάλι δεμένο σε μια καρέκλα , και εφοδιασμένο με ηλεκτρόδια που συνδέονται με αγώγιμα σφουγγάρια τα οποία βρίσκονται το ένα πάνω στο κεφάλι και το άλλο στο πόδι δημιουργώντας ρεύμα : Ο δήμιος τραβά ένα διακόπτη , και 2000 βολτ περνάν μέσα από το σώμα του κρατουμένου με εσωτερική θερμοκρασία 140 βαθμούς .

Θάνατος από το εκτελεστικό απόσπασμα Το θύμα είναι δεμένο σε μια καρέκλα και πέντε σκοπευτές στοχεύουν στην καρδία του θύματος και ταυτόχρονα τραβάνε την σκανδάλη.

Θάνατος δια λιθοβολισμού Εάν ο κρατούμενος είναι άντρας θάβετε μέχρι τη μέση αλλά αν είναι γυναίκα μέχρι τους ώμους της και στη συνέχεια πετάνε πέτρες πλήθος εθελοντών μέχρι να πεθάνει ο κρατούμενος .Ο μέσος όρος εκτέλεσης με λιθοβολισμό είναι εξαιρετικά επώδυνη , και διαρκεί τουλάχιστον 10 με 20 λεπτά.

Θάνατος από αποκεφαλισμό Το θύμα είναι συγκρατημένο συνήθως αναγκάζονται να γονατίσει και ο δήμιος αφαιρεί το κεφάλι με το σπαθί ή με το μαχαίρι και επίσης υπάρχει και η γκιλοτίνα η οποία πέφτει μια βαριά λεπίδα μέσα απ το λαιμό του κρατούμενου, επιτρέποντας μια άμεση μορφή θανάτου.

Η θανατική ποινή στην Ελλάδα Η θανατική ποινή υπήρχε στη χώρα μας ήδη από τα αρχαία χρόνια. Η Ελλάδα δεν ήταν από τις χώρες με έντονη δράση σε αυτό τον τομέα. Όσον αναφορά τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, υπάρχουν πηγές που μελετάνε το θέμα της θανατικής ποινής γύρω στο 1830. Οι εκτελέσεις γινόντουσαν στο Ναύπλιο και ήταν ελάχιστες σε σχέση με την δράση άλλων χωρών την ίδια περίοδο.

Τελευταίος θανατοποινίτης Βασίλης Λυμπέρης Ο Βασίλης Λυμπέρης (1945-1972), υπήρξε ο τελευταίος έλληνας πολίτης ο οποίος εκτελέστηκε. Η εκτέλεση του (Ηράκλειο, 25 Αυγούστου 1972 ) ήταν η τελευταία που έλαβε χώρα εντός του ελληνικού εδάφους. Η εκτέλεση του έγινε τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου 1972 στην περιοχή Δύο Αοράκια του Ηρακλείου από 12μελές εκτελεστικό απόσπασμα.

Σε πόσες χώρες θεωρείται ότι επιτρέπεται με νόμο η θανατική ποινή;

Σε πόσες χώρες πιστεύεται ότι έχει καταργηθεί;

Στην Ελλάδα ισχύει η θανατική ποινή;

Τι είναι καλύτερο ως προς τον παραδειγματισμό των υπολοίπων;

Τι σου φέρνει ο όρος θανατική ποινή στο μυαλό;

Δικτυογραφία-Βιβλιογραφία Θανατική ποινή-Βικιπαίδεια Θανατική ποινή στον κόσμο Τελευταίος Θανατοποινίτης-Βασίλης Λυμπέρης

Ευθυμιοπούλου Κυριακή Καρβελά Παναγιώτα Κωνσταντίνου Χρήστος Παναγοπούλου Σοφία