Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ Οι κοινωνική θέση των γιατρών στην Αρχαία Αθήνα ήταν πολύ υψηλή μιας και υπήρχαν λιγοστοί οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν αυτή την δουλειά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ Οι κοινωνική θέση των γιατρών στην Αρχαία Αθήνα ήταν πολύ υψηλή μιας και υπήρχαν λιγοστοί οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν αυτή την δουλειά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ Οι κοινωνική θέση των γιατρών στην Αρχαία Αθήνα ήταν πολύ υψηλή μιας και υπήρχαν λιγοστοί οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν αυτή την δουλειά που ήταν τοσο σημαντική για την εξασφάλιση καλών συνθηκών ζωής στους πολίτες.

3 ΤΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ Τα Ασκληπιεία μπορουμε να τα παρομοιάσουμε με τα σημερινά νοσοκομεία. Δεν αποτελούνταν από ένα κτήριο αλλά από πολλά επιμέρους, το καθένα απ ’ τα οποία είχε και διαφορετική λειτουργία. Η θεραπεία φυσικά ήταν επί πληρωμή. Εντός του ιερού χώρου απαγορευόταν να λάβει χώρα θάνατος ή τοκετός. Διευθυντής του Ασκληπιείου ήταν ο μεγάλος ιερέας. Στη συνέχεια ήταν ο πυροφόρος, οι ιερομνήμονες και το σώμα των θεραπόντων Τέλος, υπήρχαν και ιέρειες, αφιερωμένες στην υπηρεσία του Ναού.

4 ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ

5 Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Γεννήθηκε στη Κω το 460 π. Χ. Οι γονείς του ήταν ο Ηρακλείδας και η Φαιναρέτη. Εκπαιδεύτηκε στο Ασκληπιείο της Κω. Ενώ ήταν ακόμη νέος, εγκατέλειψε την Κω και την θρησκευτική ιατρική και εργάστηκε ως λαϊκός ιατρός, αρχικά στη Θεσσαλία. Η αυξανόμενη φήμη του έγινε αιτία για μια ζωή γεμάτη μετακινήσεις. Προσκαλέστηκε για την καταπολέμηση του λοιμού κατά τον Αρχιδάμειο πόλεμο και μετά το θάνατο του έστησαν ανδριάντα ανακηρύσσοντας τον ευεργέτη και σωτήρα του άστεως. Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι αυτος δίνουν ολοι οι γιατροι και περιείχε τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να έχει κάθε ιατρός. Πέθανε στη Θεσσαλία από βαθιά γεράματα το 380 π. Χ.

6 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

7 ΑΓΝΟΔΙΚΗ Ήταν η πρώτη γυναίκα γιατρός στην Αρχαία Αθήνα όπου οι Αθηναίοι γιατροί ζήλεψαν την επιτυχία της. Είχε αναγκασθεί να ντυθεί ως άντρας στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, έως τον 4 ο αιώνα, είχε θεσμοθετηθεί νόμος που απαγόρευε στις γυναίκες να ασκούν ιατρική και όποια παρέβαινε τον νόμο τιμωρείτο με θανατική ποινή. Κατάφερε να μαθητεύσει στον διάσημο γιατρό Ηρόφιλο στην Αλεξάνδρεια. Μετά τη μαθητεία της επέστρεψε στην Αθήνα και άσκησε το ιατρικό επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία.

8 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ !


Κατέβασμα ppt "Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΣΗ Οι κοινωνική θέση των γιατρών στην Αρχαία Αθήνα ήταν πολύ υψηλή μιας και υπήρχαν λιγοστοί οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν αυτή την δουλειά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google