Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η συγκεκριμένη εργασία έχει σκοπό να παρουσιάσει ορισμένα από τα γεγονότα της πτώσης του Μεσολογγίου (και ιδιαίτερα της δεύτερης πολιορκίας, αφού υπήρξαν δύο πολιορκίες), μέσα από έργα τέχνης και όπως Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες την φαντάστηκαν και την εμπνεύστηκαν. Σταματούλα Ντάνγκα Σχ. Έτος

2 ΕΙΚΟΝΑ 1 Η δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου θεωρητικά ξεκίνησε στις 11 Απριλίου 1825, όμως εξελίχτηκε τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους όταν ο Ιμπραήμ (αναγνωρισμένος Χεδίβης της Αιγύπτου και στρατιωτικός) έφτασε στο Μεσολόγγι με τον στρατό και τον στόλο του. (Πίνακας Giovanni Boggi)

3 ΕΙΚΟΝΑ 2 Ο Ιμπραήμ φέρνει κανόνια, ανοίγει νέα χαρακώματα και με τα πλοία του προσπαθεί να ελέγξει την λιμνοθάλασσα. (ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΡΥΖΑΚΗ)

4 ΕΙΚΟΝΑ 3 Ο Μιαούλης (Έλληνας καραβοκύρης)όμως, κατάφερε να εμποδίσει τον ναυτικό αποκλεισμό με τα πλοία του και να εφοδιάσει το Μεσολόγγι με τα απαραίτητα

5 ΕΙΚΟΝΑ 4 Ο Ιμπραήμ αναγκάζεται έτσι να ζητήσει βοήθεια από τον Κιουταχή, ο οποίος ήταν σπουδαίος Οθωμανός στρατηγός κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. (Πίνακας Giuseppe Pietro Mazzola)

6 ΕΙΚΟΝΑ 5 Τα ξημερώματα της 11ης Απριλίου 1826, οι Μεσολογγίτες αποφάσισαν να επιχειρήσουν έξοδο, να περάσουν δηλαδή από τις εχθρικές γραμμές και να σωθούν. Ο αιφνιδιασμός τους όμως δεν πέτυχε γιατί έγιναν αντιληπτοί από τους εχθρούς.

7 ΕΙΚΟΝΑ 6 Στην πόλη εισέβαλλαν οι Τούρκοι και πολλά γυναικόπαιδα οπισθοχώρησαν. (Πίνακας γάλλου ζωγραφου Alphonse de Neuville)

8 ΕΙΚΟΝΑ 7 O υποσιτισμός και οι αρρώστιες εξασθένισαν τους ρωμαλέους οργανισμούς των ανδρών της φρουράς και προκάλεσαν πολλούς θανάτους.

9 ΕΙΚΟΝΑ 8 Πολλοί κατέφυγαν στην μπαρουταποθήκη με τον Χρήστο Καψάλη( Έλληνας προύχοντας και αγωνιστής του Μεσολογγίου) να την ανατινάξει, όταν μπήκαν μέσα οι Τούρκοι. (Πίνακας Θ. Βρυζάκη)

10 ΕΙΚΟΝΑ 9 Εδώ απεικονίζεται η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου. Φοράει ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, ξεκούμπωτη στον στήθος. Είναι στραμμένη στον θεατή με τα χέρια σε στάση απόγνωσης. Τα ερείπια έχουν καταπλακώσει πολλούς ανθρώπους (χέρι κάτω δεξιά) ενώ στο βάθος ένας μαύρος άντρας με κίτρινο τουρμπάνι συμβολίζει τον εχθρό που καρφώνει μια σημαία στο έδαφος. (Πίνακας Ευγένιου Ντελακρουά 1826)

11 ΕΙΚΟΝΑ 10 Η αυτοθυσία της μάνας. Μεσολογγίτισσα είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει αφού έχει σκοτώσει τον Τούρκο που αποπειράθηκε να την βιάσει. (Πίνακας Ε. de Lunsac)

12 ΕΙΚΟΝΑ 11 Η Έξοδος του Μεσολογγίου (Πίνακας Θ. Βρυζάκη)

13 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ: Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
WIKIPEDIA : ΚΑΨΑΛΗΣ, ΙΜΠΡΑΗΜ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΚΙΟΥΤΑΧΗΣ κεφ.27 η πολιορκια και η εξοδος του μεσολογγιου-SLIDESHARE H ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ--ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ GOOGLE : ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΙΚΟΝΕΣ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΛΙΔΩΝ)


Κατέβασμα ppt "H ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google