Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρχαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρχαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έλληνες Ολυμπιονίκες που προξένησαν ενδιαφέρον με την ιστορία τους, στην αρχαιότητα και σήμερα.

2 Αρχαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες:
Άνδροκλος ο Μεσσήνιος Δημοσθένης ο Μιλήσιος Διαγόρας ο Ρόδιος Διοκλής ο Κορίνθιος Θεαγένης ο Σάμιος

3 Πυθαγόρας ο Σάμιος Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος έζησε στο διάστημα γύρω στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. με αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. Ήταν ένας αρχαίος Έλληνας πυγμάχος και ολυμπιονίκης στην πυγμαχία κατά τους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας.

4 Καλλιπάτειρα Η Καλλιπάτειρα, κόρη του ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, ήταν η πρώτη γυναίκα της αρχαιότητας που μπήκε μέσα σε αθλητικό χώρο και παρακολούθησε τους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες . Οι κανονισμοί απαγόρευαν την είσοδο και την παρακολούθηση των γυμνικών αγώνων για τις γυναίκες, αλλιώς τιμωρούνταν σε θάνατο με κατακρήμνιση από το βραχώδες όρος Τυπαίο. Η Καλλιπάτειρα, θέλοντας να θαυμάσει το γιο της Πεισίροδο που αγωνιζόταν στην πάλη, πήρε την τόλμη και περιφρονώντας τη σχετική απαγόρευση και την επαπειλούμενη ποινή, μεταμφιέστηκε σε γυμναστή όπου και εισήλθε και παρακολούθησε τον αγώνα. Προδόθηκε όμως από τον υπέρμετρο και δικαιολογημένο ενθουσιασμό της για τη νίκη του γιου της. Ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε η θανατική ποινή, καθώς η οικογένειά της είχε βγάλει σειρά Ολυμπιονικών (πατέρα, σύζυγο, 3 αδέλφια, γιο και ανιψιό).

5 Πύρρος Δήμας Ο Πύρρος Δήμας γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1971, είναι Έλληνας Βορειοηπειρώτης ολυμπιονίκης αθλητής της άρσης βαρών. Είναι τρεις φορές χρυσός και μία φορά χάλκινος ολυμπιονίκης.

6 Κακαρέτσας Παναγιώτης Καρανάνου Παναγιώτα Μαρκοπούλου Ευτυχία
Κακαρέτσας Παναγιώτης Καρανάνου Παναγιώτα Μαρκοπούλου Ευτυχία


Κατέβασμα ppt "Αρχαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google