ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ή ‘ο Μαγικός Κόσμος του Ιντερνετ σε απλά λόγια’

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Advertisements

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Τεχνολογίες Web Απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση της άσκησης.
Δημιουργία Ιστοσελίδων σε HTML και FrontPage Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Σπουδών Κεντρικό Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου Αλέξανδρος Λεκατσάς.
Βασικές Έννοιες Προγραμματισμού
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ PHP. Τι θα μάθουμε;  Να καταλάβουμε τι είναι η PHP και πώς δουλεύουν τα PHP scripts  Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε με την PHP  Να.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το λογισμικό του υπολογιστή
WORDPRESS. Self-Hosting Wordpress • Απαιτείται δικό μας domain, και δικιά μας Web Hosting Υπηρεσία (κατόπιν πληρωμής) • Το λογισμικό του Wordpress κατεβαίνει.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
ΕΥΡΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ elemedu. upatras
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Joomla.
5η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία Πτολεμαΐδα, 29 Σεπτ 2005 Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων με PHP και Dreamweaver MX Στυλιάδης.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Διαδίκτυο.
ΠΜΣ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Ημερίδα επιμόρφωσης Φιλολόγων στις Νέες Τεχνολογίες Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων ΠΕ12 Λ. Ψαρράς Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών: Εκπόνηση ιστοσελίδας.
Ενότητα Β: Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Κουμπή Βασιλάντα, Ph.D, MSc.
Γνωριμία με το διαδίκτυο
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Στο λειτουργικό σύστημα Windows, υπάρχουν εικονίδια (icons) τα οποία αναπαριστούν τις διάφορες οντότητες (φυλαγμένες πληροφορίες, προγράμματα που κάνουν.
Δημιουργία Λογαριασμού
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Οδηγίες Εισαγωγής Ανακοινώσεων στο site του ΤΜΕΥ Με το F5 αρχίζει το animation.
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Το Διαδίκτυο Τι πρέπει να ξέρετε για το Διαδίκτυο.
Εισαγωγή - επανάληψη Ο παγκόσμιος ιστός είναι
Μεταβλητές – εντολές εκχώρησης- δομή ακολουθίας
Κεφάλαιο 2.  Με το διαδίκτυο μπορεί κάποιος:  να κάνει έρευνα,  να ψωνίσει για διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα,  να δει καιρικούς χάρτες,  να πάρει.
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
7ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά ΕΠΕΑΚ ΙΙ – Γ΄ ΚΠΣ ΜΕΤΡΟ 2.4. – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ε Έργο : «Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού.
Είναι σωστό να κατεβάζω ταινίες και μουσική μέσω Ίντερνετ? Όχι, καθώς κάποιος άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα επειδή το δημιούργησε. Ναι, αφού γλυτώνω.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
Εισαγωγή στο Blackboard
Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα Teachers 4 Europe
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Μερικές φορές το αποτέλεσμα εμφανίζεται αμέσως από κάτω.
Εφαρμογές Πολυμέσων: Εισαγωγή στην HTML (1)
Ο Παγκόσμιος ιστός World Wide Web (WWW) Είναι μια υπηρεσία του Internet ΠΡΟΣΟΧΗ μην την ταυτίζουμε με το ιντερνέτ Αποτελείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες.
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
Δημιουργία Λογαριασμού
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
Υπηρεσίες του διαδικτύου
Κεφάλαιο 6o. Επίπεδο εφαρμογής
9.2 Δομή και υπηρεσίες του Διαδικτύου
10.1 Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου
Κεφάλαιο 1 Διαδίκτυο και παγκόσμιος ιστός Εισαγωγικές έννοιες
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ Η/Υ
Το Διαδίκτυο - Internet
Εισαγωγή στην υλοποίηση δικτυακού τόπου
Αναζήτηση στο Διαδίκτυο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ή ‘ο Μαγικός Κόσμος του Ιντερνετ σε απλά λόγια’

Βήματα για να δούμε ιστοσελίδα Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης όπως ο Internet Explorer ή ο Firefox Πληκτρολογούμε την διεύθυνση που θέλουμε π.χ. Πατάμε το Enter και Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

Για του λόγου το αληθές

Πως όμως γίνεται αυτό; Στάδια: –Η διεύθυνση είναι για χρήση, από ανθρώπους, το μηχάνημα θέλει μια αριθμητική διεύθυνση όπως www.upatras.gr –Δοκιμάστε το!

Η πραγματική διεύθυνση

DNS Server Είναι ο εξυπηρετητής που είναι υπεύθυνος να μεταφράζει τις ‘ανθρώπινες’ διευθύνσεις του ιντερνετ σε αριθμητικές που καταλαβαίνουν οι μηχανές. Με την εντολή nslookup διεύθυνση μπορούμε να βρούμε και εμείς την πραγματική αριθμητική διεύθυνση

Πως το βρίσκω;

Η ιστοσελίδα τι είναι; Όπως ήδη πρέπει να έχετε καταλάβει η αρχική ιστοσελίδα είναι ένα αρχείο με όνομα index.html Ουσιαστικά εμείς όταν γράφουμε εννοούμε:

Ιστοσελίδα τελικά

Γιατί δεν το βλέπουμε Για λόγους ευκολίας αυτή η πληροφορία δεν απαιτείται να δοθεί από τον τελικό χρήστη, αλλά έτσι δουλεύει το http πρωτόκολλο Είναι αυτό που συμπληρώνεται αυτόματα πριν από κάθε διεύθυνση:

Η ιστοσελίδα που είναι τελικά; Η ιστοσελίδα, δηλαδή τα αρχεία που την απαρτίζουν, βρίσκεται αναρτημένη σε κάποιον ftp server. Οι ftp server είναι από τους πιο βασικούς εξυπηρετητές που έχουμε και χρησιμεύουν για την αποθήκευση και διανομή αρχείων.

Παραδείγματα ftp server

Ή στην παλαιολιθική του έκδοση

Να και η λίστα αρχείων

Οπότε τελικά Για να ‘ανεβάσουμε’ την ιστοσελίδα μας πρέπει: –Να χρησιμοποιήσουμε έναν ftp server –Η αρχική μας σελίδα να ονομάζεται index.html (αγγλικά γράμματα και πεζά όλα)

Κάπως έτσι

Προσοχή! σκόπελος Οι περισσότεροι ftp server είναι unix machines (λειτουργικό μην το φοβάστε). Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Windows είναι το εξής: Τα ονόματα των αρχείων είναι ευαίσθητα στα πεζά ή κεφαλαία. Για παράδειγμα μπορώ να έχω 2 αρχεία με όνομα a το πρώτο και A το δεύτερο!

Προσοχή! Σκόπελος (2) Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ ονομάσω την αρχική μου σελίδα Index.html απλώς δεν θα δουλεύει η σελίδα μου! Αν κάνω σύνδεσμο σε ένα αρχείο με όνομα video.jpg ενώ στον ftp server έχει το όνομα video.JPG πάλι ο σύνδεσμός μου θα αποτύχει!.

Προσοχή! Σκόπελος (3) Για να αποφύγετε προβλήματα κρατήστε την ίδια ονοματολογία όπως Όλα τα ονόματα αρχείων να είναι σε πεζά γράμματα

Προσοχή! Σκόπελος (4) Ένα άλλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι ο χρόνος ανεβάσματος των αρχείων. Υπεύθυνο για αυτό είναι οι ταπεινές ADSL συνδέσεις μας. Α είναι για Asymmetric, δηλαδή στην 1MBit σύνδεση κατεβάζω με 1024 Kbits αλλά ανεβάζω μόνο με 256! (αναλογία 4/1)

Προσοχή! Σκόπελος (5) Όταν γράφετε τις διευθύνσεις προσοχή! Άλλο το ~ g_kompo/WebPag es.mht Και άλλο το ~ g_kompo/WebPag es.mht

Προσοχή! Σκόπελος (6) Μην χρησιμοποιείτε ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες για ονόματα αρχείων!! Παράδειγμα: users.otenet.gr/~g_kompo/Ασκηση1.html δεν θα δουλέψει! Προτιμήστε το users.otenet.gr/~g_kompo/exer1.html ή users.otenet.gr/~g_kompo/askisi1.html

Προσοχή! Σκόπελος (7) Αν δεν μπορείτε να σβήσετε ένα φάκελλο μπορεί να περιέχει αρχεία, κρυφά αρχεία που δεν τα βλέπετε. Στο Unix τα κρυφά αρχεία αρχίζουν το ονομά τους από., έτσι το αρχείο.kryfo δεν εμφανίζεται! Για να τα δείτε πρέπει να ενεργοποιήσετε στον Filezilla την επιλογή εμφάνισης κρυφών αρχείων.