Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά annavarna@gmail.com

2 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ -ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

3 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ -ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ;

4 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΌΧΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ

5 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Αυτός ο κόσμος αλλάζει κάθε μέρα. Το να μην αλλάζουμε εμείς σημαίνει ότι θα γίνουμε δεινόσαυροι και θα εξαφανιστούμε!

6 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Ας δικτυωθούμε λοιπόν Κατ’αρχήν για να μαθαίνουμε τι γίνεται γύρω μας Και αργότερα για να συμμετέχουμε ενεργά κι εμείς!

7 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Ουφ! Και πρέπει να τα μάθω όλα αυτά; Μα δεν προλαβαίνω, έχω τρία παιδιά, την πεθερά, δυο λυκόσκυλα και τη μέση μου!!!!! Επίσης τα αγγλικά μου είναι του λόουερ!

8 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Χαλαρώστε! Γι αυτό θα φτιάξουμε τα δίκτυά μας, θα γνωρίσουμε ανθρώπους που το ψάχνουν λίγο παραπάνω, και σιγά σιγά θα μπούμε κι εμείς στο παιχνίδι!

9 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 1. 2.Delicious 3.Slideshare

10 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 1. - Τι είναι αυτό; Μια σελίδα όπου χιλιάδες χρήστες απαντάνε σε μια απλή ερώτηση: «Τι κάνεις τώρα;» -Είναι σοβαρό τώρα αυτό; Ίσως φαίνεται ανόητο σε πρώτη ανάγνωση αλλά επαγγελματικά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ενημέρωσης. -Δηλαδή; Δηλαδή μπορούμε να μάθουμε τα πάντα σχετικά με το αντικείμενο ενδιαφέροντος μας, είτε αυτό είναι η διδασκαλία της φυσικής είτε τα εκπαιδευτικά συνέδρια είτε ο αγαπημένος μας συγγραφέας Είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε τη δική μας ομάδα ενδιαφερόντων ανθρώπων

11 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Το τουίτερ μπορεί να αφορά πολλά πράγματα: ιδέες πηγές ερωτήσεις

12

13 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 2.Delicious -Μια ιστοσελίδα-εργαλείο όπου μπορούμε να μοιραζόμαστε τις ιστοσελίδες που βρίσκουμε και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και άλλους. -Μπορούμε να τους προσθέτουμε ετικέτες, ώστε να βρίσκουμε εύκολα αυτό που μας ενδιαφέρει! -Έτσι έχουμε μια λίστα με τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες όπου κι αν είμαστε (και υπάρχει σύνδεση ίντερνετ)

14 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 2. www.delicious.com

15 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 3. www.slideshare.com Αυτή είναι μια ιστοσελίδα όπου μπορούμε να μοιραστούμε τις παρουσιάσεις που φτιάχνουμε Υπάρχουν παρουσιάσεις για κάθε θέμα που μπορούμε να φανταστούμε. Οι περισσότερες είναι στα Αγγλικά, αλλά είναι στο χέρι μας να «ανεβάσουμε» τις δικές μας ελληνικές παρουσιάσεις και να τις μοιραστούμε με τους συναδέλφους μας!

16 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 3. www.slideshare.com

17 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Τρία ενδιαφέροντα παραδείγματα από το Slideshare

18 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ

19 ΕΠΙΛΟΓΟΣ -Παρουσιάσαμε τρία απλά εργαλεία δικτύωσης που χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο! -Μπορείτε να μας βρείτε σε όποιο από τα τρία θέλετε με το ψευδώνυμο : annabooklover ή annavarna -Περισσότερες πληροφορίες, video, παρουσιάσεις στο etwinningpg.wordpress.com etwinningpg.wordpress.com

20 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ -Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ! -Οι αναλφάβητοι του μέλλοντος δε θα είναι αυτοί που δεν ξέρουν να διαβάζουν ή να γράφουν αλλά αυτοί που δεν είναι διατεθειμένοι να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν!

21 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ Photo Credits 1.Σελ 2: http://blogs.victas.uca.org.au/tasmission/2009/06/25/future-church/ 2.Σελ 4: http://blogs.victas.uca.org.au/tasmission/2009/06/25/future-church/Σελ 4: http://blogs.victas.uca.org.au/tasmission/2009/06/25/future-church/ 3.Σελ 5: http://www.flickr.com/photos/flightlessxbird365/3740808686/http://www.flickr.com/photos/flightlessxbird365/3740808686/ 4.Σελ 6: Diagrams from EXAMINING THE OPEN MOVEMENT: POSSIBILITIES AND IMPLICATIONS FOR EDUCATION (pdf. p182, doc, p.172) – Reproduced under a Creative Commons License – Alec Couros, Dec 2006)EXAMINING THE OPEN MOVEMENT: POSSIBILITIES AND IMPLICATIONS FOR EDUCATION 5.Σελ 7 ak.imgag.com/.../agbeta/seo/landing/orghero1.jpg 6.Σελ 3, 8 : από προσωπικό αρχείο


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google