ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
1.3 Ιδιότητες ενός Αλγορίθμου
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Οι μελλοντικοί βοηθοί κουζίνας, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα λαχανικά, εφαρμόζοντας βασικές αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ Ευχαριστούμε θερμά την Γ’ ΛΑΙΚΗ Πειραιά για τη δωρεά φρούτων και λαχανικών

ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΡΟΠΙ & ΑΛΜΗ ΤΟΥΡΣΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για την παρασκευή συνεταιριστικών προϊόντων ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ ΖΕΜΑΤΙΣΜΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΡΟΠΙ & ΑΛΜΗ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Αποφλοιώσαμε τις ντομάτες τις καθαρίσαμε και τις κόψαμε σε μικρά κομματάκια

Αλέσαμε τις ντομάτες στο μπλέντερ Συσκευάσαμε το χυμό ντομάτας σε σακουλάκια και τα βάλαμε στην κατάψυξη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΡΣΙΩΝ

Συγκεντρώσαμε τα υλικά μας Κόψαμε τα λαχανικά μας Ξύδι Αλάτι Σκόρδο Ζάχαρη Άνιθο , σέλινο

Συνταγή άλμης: 6 αγγουράκια (τα κοντά, τα διαλέγουμε μικρούλια) 1 φλ. νερό 1 φλ. άσπρο ξύδι λίγο άνιθο 2 κ.σ. ζάχαρη 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. αλάτι χοντρό (όχι πολύ γεμάτη) 1 φύλλο δάφνη κόκκους πιπέρι

Γεμίσαμε τα βάζα με τα κομμένα λαχανικά και συμπληρώσαμε με την αλμύρα Μέσα σε 1 εβδομάδα τα τουρσιά μας ήταν έτοιμα!

ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Καθαρίσαμε τα κοτσανάκια Αποφλοιώσαμε και βγάλαμε τις κλωστές από τα άκρα

Ζεματίσαμε τα φασολάκια Αφού κρύωσαν τα συσκευάσαμε σε σακουλάκια Τα καταψύξαμε για επόμενη χρήση Βάπτισμα σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα

Και εξασκηθήκαμε στο τρίψιμο και κόψιμο σε ροδέλες Αποφλοιώσαμε καρότα Και εξασκηθήκαμε στο τρίψιμο και κόψιμο σε ροδέλες

Μάθαμε να αδειάζουμε κολοκυθάκια Καταψύξαμε για επόμενη χρήση

ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Ψήσαμε μελιτζάνες στο φούρνο φτιάξ Ψήσαμε μελιτζάνες στο φούρνο Αδειάσαμε την ψίχα από τις μελιτζάνες Μια ποσότητα την καταψύξαμε για επόμενη χρήση

Χτυπήσαμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ

Συνταγή μελιτζανοσαλάτας: Τι χρειαζόμαστε: 5-6 μελιτζάνες φλάσκες περίπου 2 κιλά 3-4 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο στο γουδί ή στον τρίφτη 2 κουτ.σούπας ξύδι από κρασί ή balsamico 3 κουτ.γλυκού αλάτι θαλασσινό 7-8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φτιάξαμε μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού Φτιάξαμε μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Υλικά: 35 μικρά, τρυφερά, γερά μελιτζανάκια 1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κούπα νερό χυμό 3 λεμονιών φλούδα και χυμό 1 λεμονιού 4 - 5 φύλλα αρμπαρόριζα 35 καρφάκια γαρύφαλλου 35 αμύγδαλα ασπρισμένα  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τα κοτσανάκια, προσεκτικά. Τα πλένουμε με άφθονο νερό σε σουρωτήρι. Κάνουμε με κοφτερό μαχαιράκι 1-2 τομές κατά μήκος, σε κάθε μελιτζανάκι. Μόλις τα χαράξουμε όλα τα περιχύνουμε με το χυμό των 3 λεμονιών για να μη μας μαυρίσουν. Σε πλατιά κατσαρόλα, σκεπάζουμε τα μελιτζανάκια με νερό,ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 7 λεπτά. Στην κατσαρόλα μας βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και ξεκινάμε σε μέτρια θερμοκρασία το βρασμό. Παράλληλα καρφώνουμε σε κάθε μελιτζανάκι, στη θέση του κοτσανιού, ένα γαρύφαλλο. Επίσης μπήγουμε κι από ένα αμύγδαλο, προσεκτικά, σε κάθε σχισμή. Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού από την κατσαρόλα, αραδιάζουμε τακτικά τα μελιτζανάκια, και προσθέτουμε 4-5 πλυμένα φύλλα αρμπαρόριζας. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε επιπλέον αμυγδαλάκια. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε και χωρίς ξάφρισμα (δεν χρειάζεται) μέχρι να δέσει το σιρόπι, ικανοποιητικά. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Μόλις το κατεβάσουμε από την εστία, αφαιρούμε τις αρμπαρόριζες, το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αποστείρωση βάζων 1)Με βρασμό 2) Στα μικροκύματα

Παρασκευή λαχανοντολμάδων Ένα από τα γεύματα που φτιάχτηκαν στο εργαστήριο μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ!

Από τις εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ: Από τις εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ: Αρπατζόγλου Μαριτίνα Κοτοπουλέα Μίνα Πολιτίδου Έφη Σταματούκου Παρασκευή Επιμέλεια –Οργάνωση : ΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΕΦΗ