Μαρία Αλεξάνδρου ΑΕΜ 30205. HSV-1 και HSV-2 Είναι δύο μέλη της οικογένειας των ιών του έρπητα που μολύνουν τον άνθρωπο. HSV-1:υπεύθυνος για τον επιχείλιο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΛΥΣΣΑ Η λύσσα αποτελεί ένα ιογενές νόσημα του κεντρικού νευρικού συστήματος, είναι μια λοιμώδης ασθένεια που προκαλείται από διηθητό ιό. Ο ιός αυτός μεταδίδεται.
Advertisements

Τι είναι οι μικροοργανισμοί ;
Εργασία στη Βιολογία Σπύρος Χονδρός
Δρ. Παναγιώτης Πανουργιάς Παθολόγος Γαστρεντερολόγος
Ανοσοποιητικός μηχανισμός του σώματος
Κώστα Μαρία ΑΕΜ  Οι ιοί του απλού έρπητα 1 και 2 (HSV-1 και HSV- 2), είναι δύο μέλη της οικογένειας του ιού του έρπητα, herpesviridae, που μολύνει.
ΛΥΣΣΑ - ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Δεύτερη γραμμή άμυνας 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου
Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
Γιάννα Νικηφόρου : ΙΟΣ Ο ιός είναι μη αυτοτελής μορφή ζωής, που δρα μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό του υλικό στο γονιδίωμα.
ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ.ΕΤΟΣ:
Αιματοεγκεφαλικός Φραγμός και Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μικροβίωμα
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα-Σ.Μ.Ν.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Ερωτήματα για …πρόσθετη διερεύνηση:
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Το κύτταρο σαν εργοστάσιο
Θα έλεγες ότι είσαι ένας
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
Εφαρμογές της Βιοτεχνολογίας στην Ιατρική
Οι κίνδυνοι, οι τρόποι προφύλαξης και γενικές πληροφορίες
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας
Ακυτταρικές μη αυτοτελείς μορφές ζωής
MINIONS.
ΡΟΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
1.2 ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ 1. Ποιοι Είναι;
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)
ΤΥΠΟΙ ΑΝΟΣΙΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗ Ορός
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε.
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΑΝΟΣΙΑ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Μηχανισμοί ειδικής άμυνας Ανοσία
Κονδυλώματα (HPV).
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ Σε έρευνα που έγινε σε 200 άτομα 100 άνδρες και 100 γυναίκες. Το 80% των ατόμων μας απάντησαν ότι έχουν.
Θέμα:”Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα και επιπτώσεις στην οικονομία”
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΑΣΣΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΡΟΜΠΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
1. Άνθρωπος & υγεία (1.3.4) Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας.
1. Άνθρωπος & υγεία (1.1 – 1.2) Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΟΥΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται.
Η ροή της γενετικής πληροφορίας. Στo DNA βρίσκονται αποθηκευμένες οι πληροφορίες που αφορούν : στον αυτοδιπλασιασμό του →εξασφαλίζοντας έτσι τη μεταβίβαση.
Γενική Μικροβιολογία Ενότητα 8: Στοιχεία Ιολογίας και Παρασιτολογίας. Ιωάννης Γιαβάσης, Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, T.E.I. Θεσσαλίας.
ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ
Λοιμώξεις.
ΕΡΠΗΤΟΪΟΙ.
Στοιχεία Υγιεινής Μάθημα 2
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Το μικρόβιο κατάφερε να περάσει στο εσωτερικό του οργανισμού διαπερνώντας.
ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ 37/ Π.Παπαζαφείρη
Επαναληπτικές ασκήσεις 4ης ενότητας
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (ΑΙDS)
AIDS Acquried Immune Deficiency syndrome
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ 39/ Π.Παπαζαφείρη
Κανελλόπουλος Ιω.. 2 Κάθε νευρώνας αποτελείται από το …………… ………. και από τις…………… Οι τελευταίες διακρίνονται στους…………… και στον…………… ή…………… Οι νευρώνες,
Ο ιός ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) Διάγνωση της λοίμωξης και AIDS
O ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ & Ο ΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (HPV) Λύκειο Ιδαλίου.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαρία Αλεξάνδρου ΑΕΜ 30205

HSV-1 και HSV-2 Είναι δύο μέλη της οικογένειας των ιών του έρπητα που μολύνουν τον άνθρωπο. HSV-1:υπεύθυνος για τον επιχείλιο έρπη HSV-2:υπεύθυνος για τον γεννητικό έρπη Μπορούν να εξαπλωθούν όταν ένα μολυσμένο από τον ιό άτομο παράγει και αποβάλλει τον ιό

HSV-1

HSV-2

Συμπτωματολογία Υδαρείς φουσκάλες στην επιδερμίδα ή τις βλεννογόνιες μεμβράνες του στόματος, των χειλέων ή των γεννητικών οργάνων. Οι βλάβες επουλώνονται με την χαρακτηριστική κρούστα της ασθένειας του έρπητα. Μετά την αρχική μόλυνση, μερικοί μολυσμένοι ανθρώποι παθαίνουν σποραδικά επεισόδια ιικής ενεργοποίησης ή έξαρσης. Κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης, ο ιός σε ένα νευρικό κύτταρο ενεργοποιείται και μεταδίδεται μέσω του νευράξονα στην επιδερμίδα όπου υπάρχει αναπαραγωγή του ιού και δημιουργούνται νέες πληγές.

Μετάδοση Ο HSV-1 και -2 μεταδίδεται μέσω επαφής με μια μολυσματική περιοχή της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια ενεργοποίησης του ιού. Η μετάδοση είναι πιθανόν να συμβεί κατά τη διαρκεια συμπτωματικής ενεργοποίησης του ιού η οποία προκαλεί ορατές πληγές στην επιδερμίδα. Ασυμπτωματική ενεργοποίηση του ιού συμβαίνει όταν ο ιός προκαλεί μη τυπικά, ανεπαίσθητα συμπτώματα τα οποία είναι δύσκολο να προσέξεις και δεν αναγνωρίζονται ως ενεργή μόλυνση του έρπητα.

Ο HSV-1 μεταδίδεται στοματικώς κατά την παιδική ηλικία αλλά μπορεί να μεταδοθεί και σεξουαλικά. Ο HSV-2 είναι πρωτίστως ένας σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός αν και τα ποσοστά μόλυνσης των σεξουαλικών οργάνων από τον HSV-1 συνεχώς αυξάνονται. Και οι δύο ιοί μπορούν να μεταδοθούν κατά τη γέννηση αν και το πραγματικό ρίσκο είναι πολύ χαμηλό. Το ρίσκο είναι σημαντικό όταν η μητέρα μολύνεται για πρώτη φορά από τον ιό κατά τη διάρκεια προχωρημένης εγκυμοσύνης της. Η πρώτη εμφάνιση του απλού επιχείλιου έρπητα έχει μικρό ρίσκο ανάπτυξης (=1%) ασηπτικής μηνιγγίτιδας.

Αναπαραγωγή Mετά από μόλυνση ενός κυττάρου, παράγονται οι πρωτείνες του ΗSV οι οποίες ταξινομούνται σε πρωτείνες «άμεσης ανάγκης» και «έμμεσης ανάγκης». Οι πρωτείνες που μεταγράφονται αρχικά (άμεσης ανάγκης) χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της γενετικής αναπαραγωγής του ιού. Ο λοιμογόνος παράγοντας φιλοξενεί μια πρωτείνη-διακόπτη (VHS or UL41) σπουδαίας σημασίας για την ιική αναπαραγωγή. Αυτό το ένζυμο διακόπτει την πρωτεινοσύνθεση μέσα στον ξενιστή, παραγκωνίζοντας το mRna του ξενιστή και ρυθμίζοντας τη γονιδιακή έκφραση των ιικών πρωτεινών. Οι πρωτείνες «έμμεσης ανάγκης» χρησιμοποιούνται για να σχηματίσουν το καψίδιο και τους υποδοχείς στην επιφάνεια του ιού.

Το πακετάρισμα των ιικών τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων το γονιδίωμα, τον πυρήνα και το καψίδιο, πραγματοποιείται στον πυρήνα του ξενιστή. Ο HSV-1 υποβάλλεται σε μια διαδικασία πρωτογενούς και δευτερογενούς τυλίγματος. Το πρωτογενές τύλιγμα αποκτάται από την βλάστηση σε μια εσωτερική πυρηνική μεμβράνη του κυττάρου. Τελικά συντήκεται με την εξωτερική πυρηνική μεμβράνη, απελευθερώνοντας ένα γυμνό καψίδιο στο κυτταρόπλασμα. Αυτός ο ιός αποκτά το τελικό του τύλιγμα κατόπιν εισαγωγής σε κυτταροπλασματικά κυστίδια.