Εικονικοί τρισδιάστατοι κόσμοι ΠΜΣ:Δυνητικές κοινότητες Παρουσίαση : Θεοδωρίδη Άννα 17.05.2007.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δημιουργία μαθησιακού υλικού πολυμέσων και υπερμέσων
Advertisements

‘’MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ’’ ΤΩΝ MULTIMEDIA
“ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ”
Από Βίνα Τριγκάκη. «Π ΟΛΥΜΕΣΑ » Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων.
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
ΟΙ > ΤΩΝ MULTUMEDIA ΣΤΟ BLOG MAΣ. Περιγραφή των Multimedia  Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον.
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΣΩΝ Γνωριμία με τα πολυμέσα στα πλαίσια της διδασκαλίας και της μάθησης.
ΟΙ “ MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA
«MULTI –ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι “multi-Διαστασεις” Των Multimedia
Τεχνολογίες Ηλεκτρονικής Μάθησης
Μαθητές: Αγγελόπουλος Γεώργιος, Βασιλικόπουλος Αθανάσιος Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζάκη Διονυσία (Πληροφορικής)
ΗΥ-566 Διαχείρηση Γνώσης στο Διαδίκτυο1 SWRC Ontology Κτιστάκης Γιώργος Μπούτσικα Κατερίνα Παπαδάκης Μύρων.
To Εκπαιδευτικό Glogster
Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα συστήματα τεχνικού σχεδιασμού ως εξής:  Βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα  Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτά τα σχήματα.
Εικονική πραγματικότητα ένας τρισδιάστατος κόσμος!!!
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΟΙ “ΜULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Δισδιάστατα γραφικά 2D Επίσης τα δισδιάστατα γραφικά μπορούν να διακριθούν δύο μεγάλες κατηγορίες: Διανυσματικά γραφικά (Vector Graphics): Χρησιμοποιούνται.
Πολυμέσα – Δίκτυα (μαθ. επιλογής Γ’ Λυκείου)
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πολυμέσων
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ.
Τα πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλ. κειμένου, γραφικών εικόνας,
Η εκπαιδευτική αξία μιας εικονικής επίσκεψης σε Μουσείο Γιάννης Κοπιδάκης Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» Ηράκλειο Κρήτης.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. OI “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Τι είναι τα πολυμέσα? Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας.
MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ MULTI-MEDIA ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ. Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/18 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος.
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
Αλληλεπιδρώσες Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Εισαγωγή σε ένα ειδικό ζήτημα σχετικά με την αλληλεπιδραστικότητα στις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Jo.D.I.: Journal of Digital.
Μάθημα: Ηλεκτρονική Δημοσίευση Καθηγητές: Γεργατσούλης Μ. Καπιδάκης Σ.
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή 5 ο Κεφάλαιο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
MACROMEDIA FLASH ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. Τι είναι το flash; To macromedia flash είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία κινούμενων εφέ υψηλής.
Ο υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης
Πολυμέσα Οι “multi-διαστάσεις’’ των multimedia. Περιγραφή Ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών.
Μουσεία και Εικονική Πραγματικότητα
19η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Δυτ. Μακεδονίας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Πολυμεσικές Εφαρμογές με Χρήση ΕΛ/ΛΑΚ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΗΜΑΣ Εκπαιδευτικός ΠΕ19 Πληροφορικός ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ.
Τα πολυμέσα είναι: τεχνολογία λογισμικού και υλικού που συνδυάζει Κείμενο Ήχο Φωτογραφία Κινούμενο σχέδιο Σχέδιο Κινούμενη εικόνα Πολυμέσα.
Β’ Γυμναςιου ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εικονικά Μουσεία Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εικονικά Μουσεία.
26/7/2015 Γραφικά-Εισαγωγή Ιωάννης Φούντος. 2 Ιστορικά.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 7: Ηλεκτρονικό Εκπαιδευτικό Υλικό και Εκπαιδευτικό Λογισμικό. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
A’ ΕΠΑ.Λ. Εφαρμογές Πληροφορικής Γεωργιλά Χιονία 1.
Κινούμενη Εικόνα - Animation. … κάποτε ήταν το Κινούμενο Σχέδιο  Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί.
Από το Web1.0 στον Web X.0 Καλτιριμτζής Ελ. Ιωάννης
Wikis Ο Cunningham εμπνεύστηκε τον όρο wiki από τα "wiki wiki", δηλαδή τα "γρήγορα" λεωφορεία πυκνών δρομολογίων στον αερολιμένα της Χονολουλού.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Web, Web 2.0, Web 3.0 και Web X.0 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9.
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 3: Πολυμέσα
Ο υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Λογισμικό Συστήματος και Λογισμικό Εφαρμογών
9.2 Δομή και υπηρεσίες του Διαδικτύου
9.3 υπηρεσίες του Διαδικτύου
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Υλικό, Λογισμικό και Εφαρμογές
Γραφική με Υπολογιστές Γραφικά τριών διαστάσεων
Δομικα στοιχεια πολυμΕσων
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Μαρία Φερεντίνου. Mία εφαρμογή στον υπολογιστή χαρακτηρίζεται ως εφαρμογή πολυμέσων, όταν:  Συνδυάζει διάφορες μορφές αναπαράστασης της πληροφορίας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εικονικοί τρισδιάστατοι κόσμοι ΠΜΣ:Δυνητικές κοινότητες Παρουσίαση : Θεοδωρίδη Άννα

Εικονική πραγματικότητα Εικονικά περιβάλλοντα φτιαγμένα από ηλεκτρονικό υπολογιστή που εξομοιώνουν σε τρεις διαστάσεις πραγματικούς ή φανταστικούς χώρους Οπτική αναπαράσταση σκηνών και εμπλουτισμός με απτικές και ηχητικές πληροφορίες Αλληλεπίδραση του ατόμου με αυτά τα περιβάλλοντα

multimedia πολυμέσα : χρησιμοποιούν πολλαπλές μορφές δεδομένων,όπως κείμενο, ήχο, γραφικά, αλληλεπίδραση, animation, video. Χρησιμοποιούνται για πληροφόρηση ή ψυχαγωγία. Γραμμικές και μη γραμμικές κατηγορίες πολυμέσων Η συνεργασία των υπερσυνδέσμων (hyperlinks) με τα πολυμέσα δημιουργούν ένα μη γραμμικό περιβάλλον επικοινωνίας

Εφαρμογές εικονικών τρισδιάστατων κόσμων Ιατρική Εκπαίδευση Ψυχολογία ψυχαγωγία

Vector graphics: χρήση γεωμετρικών και μαθηματικών αρχών για την παρουσίαση εικόνων Σχεδιασμός αντικειμένων με γεωμετρικά στοιχεία raster graphics : παρουσίαση εικόνων σαν συλλογή κουκίδων (pixels)

Στάδια δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων 3d modeling : περιγραφή του σχήματος του αντικειμένου. Layout and animation : περιγράφουν τις διαδικασίες κίνησης και τοποθέτησης ενός αντικειμένου σε μια σκηνή. 3d render : τρισδιάστατη απόδοση, που δημιουργεί την τελική εικόνα του αντικειμένου Ένα μοντέλο δεν είναι τεχνικά γραφικό ως την οπτική αναπαράσταση του.

Virtual reality modeling language (VRML) Τυπικός φάκελος για την παρουσίαση τρισδιάστατων αλληλεπιδραστικών γραφικών, σχεδιασμένων με τον παγκόσμιο ιστό υπόψη. Αρχείο ή ομάδες αρχείων που περιγράφουν τρισδιάστατες σκηνές σε μορφή κειμένου. Τα vrml αρχεία δίνουν στον φυλλομετρητή (browser) τις πληροφορίες για την κατασκευή του εικονικού τρισδιάστατου κόσμου προσθήκη στη γλώσσα HTML που επιτρέπει την απεικόνιση τρισδιάστατων κόσμων με ενσωματωμένους υπερσυνδεσμούς (hyperlinks) στο Διαδίκτυο.

VRML Οι φάκελοι vrml ονομάζονται και vrml κόσμοι και παίρνουν την κατάληξη.wrl Μπορούν να συμπιεσθούν ώστε να μεταφέρονται πιο γρήγορα διαδικτυακά (εφαρμογή λογισμικού Gzip) Πολλά προγράμματα εικονικού μοντελισμού μπορούν να αποθηκευθούν σε γλώσσα vrml

VRML Πρώτη εκδοχή της vrml τον νοέμβρη του 1994 Πιο πρόσφατη και λειτουργική εκδοχή η vrml1997 Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από την x3d

Το πρόγραμμα X3D Συνεργασία με την vrml για μεγαλύτερη λειτουργικότητα Προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα για εύκολο χειρισμό των τρισδιάστατων δεδομένων. Τροποποίηση οπτικών αναπαραστάσεων και δυνατότητα χρήσης τους ξανά, σε άλλες εφαρμογές στο web, ή σε άλλες συσκευές δικτύου. Ανταλλαγή τρισδιάστατων μοντέλων και οπτικών εφέ, αλληλεπίδραση

x3d Humanoid animation Σχεδιασμός και οπτική αναπαράσταση ανθρωποειδών Μπορούν να χρησιμεύσουν ως avatar του χρήστη, σε ομάδες chat, ή σε εικονικά παιχνίδια ρόλων

πλεονεκτήματα Συνεργασία Αλληλεπίδραση Αξιόπιστη αρχειοθέτηση Δυνατότητα επέκτασης Κατάλληλο για δίκτυα Εύκολη ανταλλαγή

βιβλιογραφία D_computer_graphicshttp://en.wikipedia.org/wiki/3- D_computer_graphics