Βίας ο Πριηνεύς Πυθαγόρειο Θεώρημα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα πολιτεύματα της αρχαίας Ελλάδας
Advertisements

Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας "σὺν Ἀθηνᾷ"
Μάθημα 2ο 20/10/2012.
Toυ Νεκρού αδερφού Εισαγωγικά Παραλογές
Γιώργος Κάκαρης Γ
Μάρκος Μπότσαρης Από Φώτια Ελευθερίου.
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Γυναίκα στην Αρχαία Ελλάδα
Tα χρoνια του Περικλh.
ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ Από τις μαθήτριες: Αναστασούλη Μυρσίνη Γκέκα Μαρία
Τα Μαθηματικά της Τέχνης & η τέχνη των Μαθηματικών
Τα Μαθηματικά στην Καθημερινή Ζωή
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Ο πατέρας των Ελλήνων μυθοποιών, στον οποίο αποδίδονται οι περισσότεροι από τους διδακτικούς μύθους. Κατά τον Ηρακλείδη "Θράξ ην το γένος". Κατά τον.
Ο«ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ» 5ος αι.π.Χ.
Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας
ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ
2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Άσκηση 9 Ένα λεωφορείο έχει μήκος 16,20m, πλάτος 2,97m, και βρίσκεται σε μια σήραγγα με πλάτος 16,46m. Μπορεί ο οδηγός του με κατάλληλους ελιγμούς να κάνει.
Θαλής ο Μιλήσιος (περ π.Χ.)
Αριστοτέλης Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 πχ στα αρχαία Στάγειρα μιας μικρής πόλης στην βορειοανατολική πλευρά της Χαλκιδικής. Ο πατέρας του Νικόμαχος.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ … ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η ΖΩΉ ΤΗΣ ΣΑΠΦΟΎΣ Ονόματα : Νάσος Κουγιουμτζόγλου, Μαρία Κεραμίδη, Αναστασία Κουνίου, Άλκης Κουλουμαργιέτος, Σοφία Μαντζουράνη.
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
Το δίκαιο Αρχαία Αθήνα.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
Μαθήτριες: Μαρτσουκάκη Ειρήνη Ελέζη Ερίσα
ΙΣΤΟΡΙΑΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 Ο ΣΟΛΩΝΑΣ (μέρος 1) Ο λαός της Αθήνας ζητούσε να καταργηθούν τα χρέη και να ξαναμοιραστεί η γη. Έτσι ο Σόλωνας έφτιαξε ένα.
Πυθαγόρειο Θεώρημα Ιστορική επισκόπηση.
Πυθαγόρας ο Σάμιος ( πΧ)
Άσκηση 7 Οι πλευρές του ορθογωνίου τριγώνου ΑΒC είναι x-14, x, x+4 και η περίμετρος του είναι 80m. Να υπολογίσετε την τιμή του x και στη συνέχεια να επαληθεύσετε.
Οι 7 σοφοί της αρχαιότητας " Πυθαγόρας"
ΟΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΙ 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής
Ντενίσα Λεσάι Ελένη Κοντογόνη
MARIE CURIE Εργασία για το Project Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ομάδα 3 Ξενίδης Γιώργος Βαρελτζίδου Μαρίνα Γαβριηλίδου Ελένη.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Άσκηση 3 Το ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ με υποτείνουσα ΒΓ=10m και το τετράγωνο με πλευρά 5m, έχουν ίσα εμβαδά. Να υπολογίσετε την απόσταση του Α από την ΒΓ.
Αρχαία θέατρα Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
Αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί και η συμβολή τους στη θετική σκέψη
“ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΙΚΣ (COMICS)”
Εισαγωγή στη δραματική ποίηση
Θ.Ε.3: Βία στο όνομα του Θεού και της αλήθειας
Κουλέτου Ελεάννα Μαργέτη Ευαγγελία Μυζήθρα Γεωργία Πιτσογιάννη Χριστίνα.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
17/09/2015 ΣΤ΄2. ΑΙΣΩΠΟΣ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιοντάρι που δεν ζούσε σε μια σπήλια όπως τα άλλα λιοντάρια αλλά σε ένα παλάτι, γιατί ήταν ο.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ Εργασία για το μάθημα της Ιστορίας Α’ λυκείου στα πλαίσια της ενότητας Η πόλη-κράτος, νομοθέτες Η πόλη-κράτος, νομοθέτες.
Ο Λόγος του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ 3.
Ο αριθμοσ φ Χριστίνα Λιακοπούλου Γιώργος Μαυροματίδης
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Γιάννης Ρίζος Κών/νος Βελαλής.
Ο ΕΥΚΛΕΊΔΗΣ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΣΧΟΛΉ ΤΩΝ ΑΘΗΝΏΝ ΤΟΥ ΡΑΦΑΉΛ
Είναι ίσα μεταξύ τους δύο τρίγωνα με 5 ζεύγη κύριων στοιχείων τους ίσα? Επιμέλεια: Κουρτέση Γεωργία - Μαθηματικός.
Ο Απόστολος Παύλος στην Ελλάδα
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
Δραστηριότητα - απόδειξη
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ!!!!
Τα Μαθηματικά του Δρόμου
Το μεγαλοπρεπές μνημείο
Ζήνων ο Ελεάτης 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ ( πΧ)
Πυθαγόρας ο Σάμιος ( πΧ). Με λίγα λόγια…  υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής.  θεμελιωτής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βίας ο Πριηνεύς Πυθαγόρειο Θεώρημα 7 Σοφοί της αρχαιότητας Βίας ο Πριηνεύς Πυθαγόρειο Θεώρημα

Ομάδα: 4G Μέλη: Δεβλιώτης Γιώργος Δημάκης Γιάννης Μπούγιος Γιάννης Ναλμπάντης Γιώργος

Ένας από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας ήταν ο Βίας ο Πριηνεύς Ένας από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας ήταν ο Βίας ο Πριηνεύς. Ενώ ο Πυθαγόρας ήταν ένας σημαντικός μαθηματικός που έζησε τον 6ο-5ο αιώνα π.Χ.

Οι σκέψεις του και οι θεωρίες του εφαρμόζονται μέχρι σήμερα Οι σκέψεις του και οι θεωρίες του εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Στα πλαίσια της εργασίας του 1ο τετράμηνου η ομάδα μας θα ασχοληθεί με τη ζωή και τα αποφθέγματα του Βίαντα από την Πριήνη και με το πυθαγόρειο Θεώρημα.

Βίας ο Πριηνεύς Ο βίος του Από μερικούς Αρχαίους πνευματικούς ανθρώπους ο Βίας πιστευόταν σαν ο σπουδαιότερος από τους εφτά Αρχαιοέλληνες σοφούς.  Γεννήθηκε στην Πριήνη της Ιωνίας γι` αυτό και έμεινε γνωστός σαν Πριηνεύς. Και πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Βίας ο Πριηνεύς Ο βίος του Ήταν άνθρωπος ανιδιοτελής, δίκαιος, εγκρατής και λιτοδίαιτος. Τα δύο πιο κύρια γνωρίσματα του ήταν η ρητορική του δεινότητα και το ακοίμητο πνεύμα της δικαιοσύνης, απ` το οποίο διακατέχονταν.

Βίας ο Πριηνεύς Ο βίος του  Στα δικαστήρια συνηγορούσε πάντα δωρεάν, υπερασπίζοντας σ` αυτά τους αδικούμενους πολίτες.  Οι Πριηνείς τίμησαν το σοφό, τόσο ενόσω ακόμη ζούσε, όσο και μετά το θάνατό του, όταν και του έστησαν μεγαλοπρεπές μνημείο, το λεγόμενο Τευτάμειον τέμενος, από το όνομα του πατέρα του, που λεγόταν Τεύταμος ή Τεντεμίδης. 

Βίας ο Πριηνεύς Ο βίος του Έγινε γνωστός για την δικαιοσύνη του και την ρητορική του δεινότητα. Σήμερα σώζονται ηθικά αποφθέγματα του, ως και απόσπασμα λυρικού ποιήματός του. Ο Σάτυρος τον κατανέμει ανάμεσα στους 7 σοφούς.

Βίας ο Πριηνεύς Ο βίος του Σύμφωνα με τον Σάτυρο, κάποτε Αθηναίοι ψαράδες ψάρεψαν έναν χάλκινο τρίποδα που είχε την επιγραφή «τω σοφώ», έστειλαν τον τρίποδα στον Βία θεωρώντας ότι του ανήκει επειδή τον θεωρούσαν ως τον σοφότερο άνδρα .

Λέγεται ότι κάποτε απελευθέρωσε κάποιες γυναίκες που είχαν γίνει δούλες, καταβάλλοντας τα λύτρα και αφού τις δίδαξε και τις προίκισε τις έστειλε πίσω στους δικούς τους, στη Μεσσηνία[4]. Έγραψε το ποίημα «Περί Ιωνίας, τίνα μάλιστ' αν τρόπον ευδαιμονοίη» με 2000 στίχους, και πολλά γνωμικά.

Βίας ο Πριηνεύς Αποφθέγματα Αρχή άνδρα δείκνυσι. μτφρ: η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα Νόσος ψυχής το των αδυνάτων εράν. μτφρ: είναι ψυχική νόσος να επιδιώκεις τα αδύνατα Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής μη πλουσιώτερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι.

Βίας ο Πριηνεύς Αποφθέγματα Μήτε ευήθης ίσθι, μήτε κακοήθης. μτφρ: να μην είσαι ούτε καλός [μέχρι αφελείας] ούτε κακοήθης Άκουε πολλά, λάλει καίρια. Αλαζονεία εμπόδιον σοφίας. Το γήρας όρμον είναι των κακών.

Πυθαγόρας Πυθαγόρειο Θεώρημα Πυθαγόρας Πυθαγόρειο Θεώρημα Το Πυθαγόρειο θεώρημα είναι σχέση της ευκλείδειας γεωμετρίας ανάμεσα στις πλευρές ενός ορθογωνίου τριγώνου. Συνεπώς αποτελεί θεώρημα της επίπεδης γεωμετρίας. Αυτό το θεώρημα ονομάστηκε και «Εκατόμβη» ή «Θεώρημα εκατόμβης».

Πυθαγόρας Πυθαγόρειο Θεώρημα Πυθαγόρας Πυθαγόρειο Θεώρημα Ισχύει και το αντίστροφο Πυθαγόρειο Θεώρημα: ότι δηλαδή, αν ισχύει η σχέση α2 = β2 + γ2. (όπου α το μήκος της υποτείνουσας και β και γ τα μήκη των δύο άλλων πλευρών) μεταξύ των πλευρών ενός τριγώνου, τότε το τρίγωνο είναι ορθογώνιο