3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Advertisements

Οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως προς την αποτελεσματικότητα της βιβλιοθεραπείας Μαρίνα Λουάρη Μαρίτα Παπαρούση.
Παράδειγμα 2: Φοίτηση στο πανεπιστήμιο Εκφώνηση: Ζητάμε το έτος κάθε φοιτητή κάποιου τμήματος κάποιας σχολής που έχει διαφορετικό αριθμό φοιτητών ανά έτος,
ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Μωρό -μαθαίνει να μπουσουλάει -μαθαίνει να κάθεται -μαθαίνει να μιλάει -μαθαίνει να τρώει -το φροντίζουν η μαμά και ο μπαμπάς.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Της Ζωρζ Σαρή εκδόσεις : ΠΑΤΑΚΗ
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ
5Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΣΕΡΕΦΑ «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΡΩΣΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Δ1), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (δ2)
Αμαλία Κ. Ηλιάδη (Φιλόλογος-Ιστορικός, ΜΑ Βυζαντινής Ιστορίας) Ε-Mail:
Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Εργαστήρι Ονείρων Τ’ αστέρια είναι όμορφα, είναι πολλά, είναι ψηλά, σαν τα όνειρα και τις ελπίδες μου είναι τ’ αστέρια. ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας. Από το μαθητή στον αναγνώστη
Τ Ο ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Χριστούγεννα 17/12/ /12/2014.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Τίτλος: «Συναισθήματα»
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
 Ο Κωστής Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου 1859 από γονείς που κατάγονταν από το Μεσολόγγι. Πέθανε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1943.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» Σχ. έτος Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Λυμπέρη Παναγιώτα Τάξη: Β Κλασικό 13ο.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
Ευρύτερη θεματική προγράμματος:
Προσκεκλημένοι συγγραφείς στο σχολείο μας. Λειτουργεί από το σχολικό έτος αρχικά ως Λέσχη Ανάγνωσης και από το ως Όμιλος. * Υπεύθυνοι.
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
Μια αδελφή σκέτος μπελάς
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
Το βιβλίο που διάβασα 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015 Κατερίνα Γαλλιού Ε2.
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος -ιστορικός1 « Ελλάδα: Χώρα των μουσείων, τόπων ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς » στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
 Το απόσπασμα του Ερωτόκριτου περιγράφει την συναισθηματική κατάσταση του ίδιου, δηλώνει τον έρωτα του και παρομοιάζει την επιθυμία του για έρωτα όπως.
Μυστράς-Μονεμβασιά Σχολικό έτος )Εργασία ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘ΌΨΕΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΜΝΗΜΕΙΑ & ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ-Συντονίστρια:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ βαρελλα ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Αγγελική Βαρελλά.
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΑΣΧΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Ευρύτερη θεματική προγράμματος:
« Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός » Της Έρικας Αγγέλικα Γαρμπή Υπεύθυνη καθηγήτρια : Λύχνου Ευτέρπη ΠΕ 02.
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΤΑΞΗ: Ε΄1 ΔΑΣΚΑΛΑ: Μάρθα Σωτηριάδου. Τέσσερις μαθητές/τριες γίνονται αφηγητές, παρουσιαστές της θεατρικής παράστασης. ΤΑΞΗ:Ε1 ΤΑΞΗ:Ε’1 Αποφασίσαμε να.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
ΣΤ΄ 1 Σεπτέμβριος 25/9/2015. Συγγραφείς Αγγελική Πασιά και Φίλιππος Μανδηλαράς.
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ. ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ Λίγα λόγια για την συγγραφέα Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, από δεκαεπτά ετών, όμως, ζει στην Αθήνα. Έμαθε βιβλιοθηκονομία.
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Αρχαια ελληνικα απο πρωτοτυπο στο γυμνασιο
Β’ γυμνασίου(Γεωμετρία)
Σ.Ε.Π. Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Σενάριο (Παρένθεση) - Τελεία.
Όνομα μαθητή: Ελισσάβετ Δουλοπούλου
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων ΕΚΔΡΟΜΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ,ΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ. Βαλαωρίτου ΤΡΙΚΑΛΑ.
Οι γυναίκες ως κόρες στην Αρχαία Ελλάδα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων σχολικού έτους 2013-2014(υπεύθυνη: Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων ) Τούλα Τίγκα Η εποχή των υακίνθων 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής

3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής Εργασία –παρουσίαση της μαθήτριας Λυδίας Παπαγόρα(Γ΄Τάξη) του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων Τούλα Τίγκα: Μία συγγραφέας της οποίας τα βιβλία δεν προσεγγίζουν μόνο τη τρυφερή ηλικία των παιδιών αλλά και τους ενήλικες. Τα βιβλία της Τούλας Τίγκα αντικατοπτρίζουν πραγματικές καταστάσεις όπως η εφηβία, η αγάπη, ο έρωτας κτλ… 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής

3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής Λίγα Λόγια Η Τούλα Τίγκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Όσον αφορά τις σπουδές της, η κα Τίγκα σπούδασε αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα με την φήμη που έχει κερδίσει εξακολουθεί να ζει στην γενέτειρα της τα Τρίκαλα. 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής

3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής Βιβλία Φεγγάρι στο νερό Τα χρόνια τρέχοντας Οδός Γραβιάς Αχ Σαλονίκη Τα πουλιά στο χιόνι κ.α….. 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής

3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής Η εποχή των υακίνθων Η εποχή των υακίνθων περιστρέφεται γύρω από μία έφηβη την Ελένη, η οποία αντιμετωπίζει όπως όλα τα παιδιά τα προβλήματα της εφηβείας. Σαν να μην της έφτανε όλο αυτό, η ζωή της έχει πάρει μία νέα τροπή. Συγκεκριμένα, οι γονείς της Ελένης μόλις χώρισαν και στο σπίτι της εγκαταστάθηκε ο καινούργιος σύντροφος της μητέρας της μαζί με την κόρη του την Αγγελική. Σύντομα, δεν αλλάζει μόνο η ζωή της Ελένης αλλά και η ίδια. Χάρη στην Αγγελική και στον δεσμό που αναπτύχθηκε σιγά σιγά ανάμεσα στα δύο αυτά κορίτσια , την θέση της παχουλής και χωρίς ίχνος αυτοπεποίθησης Ελένης ήρθε να πάρει μία νέα κοπέλα που διαφέρει κατά πολύ από την πρώτη. 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής

3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής Εντυπώσεις Η εποχή των υακίνθων είναι ένα βιβλίο το οποίο πρέπει να το διαβάσουν όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία. Διαβάζοντας και κατανοώντας σε βάθος το βιβλίο αυτό, ένας αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει ότι η Τούλα Τίγκα με αυτό το βιβλίο επιδιώκει να κάνει τα παιδιά να καταλάβουν ότι όλοι οι έφηβοι στην ηλικία αυτή αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο στάδιο το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όταν συμβαίνουν απρόσμενες αλλαγές (όπως αυτές που συνέβησαν στην ζωή της Ελένης). Η Τούλα Τίγκα με το βιβλίο αυτό επιδιώκει να κάνει κάθε παιδί να καταλάβει ότι όλα τα παιδιά στην ηλικία του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα (αν όχι και περισσότερα). Η συγγραφέας δεν θα μπορούσε να βρει πιο κατάλληλο τίτλο από αυτόν, αφού όμοια με το άνθισμα των υακίνθων έτσι άνθισε μία νέα περίοδο στη ζωή της Ελένης με την βοήθεια της νέας θετής της αδερφής της Αγγελικής. Βασικός στόχος του βιβλίου είναι να εμφυσεύσει στον αναγνώστη την πεποίθηση ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εάν υπάρχει προθυμία, καλή θέληση και πάνω απ΄όλα αισιοδοξία. 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής

Η σημασία των βιβλίων Η αξία των βιβλίων δεν θα αλλοιωθεί ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν. Οποιοδήποτε βιβλίο είναι θησαυρός. Βέβαια στις μέρες μας ελάχιστοι άνθρωποι εκτιμούν την αξία αυτή. Παρόλαυτα η σημασία των βιβλίων εξακολουθεί να παραμένει ανυπολόγιστη. 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής