ΝΟΘΕΙΑ & ΤΡΟΦΙΜΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Διατροφή και υγεία.
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Για να διατηρηθεί ο άνθρωπος σε καλή φυσική κατάσταση και να αποφύγει σοβαρές διαταραχές στην υγεία του, χρειάζονται ορισμένες βασικές.
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Οι αναβολικές ουσίες είναι φάρμακα τα οποία προέρχονται από την ανδρική σεξουαλική ορμόνη, την τεστοστερόνη. Προάγουν την ανάπτυξη της μυϊκής.
Εργασία με θέμα τη διατροφή!
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΤΣΗ ΓΙΩΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
ΜΕΙΓΜΑΤΑ.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
Ρύπανση των υδάτων Κάθε φυσική, χημική ή βιολογική μεταβολή του νερού που το καθιστά ακατάλληλο για τους οργανισμούς 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Γιώργος Αθανασόπουλος Κατερίνα Αθανασοπούλου
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
Λ ΙΠΗ Άντρη Τζιωνή 1. Λ ΙΠΗ Τα λιπίδια διαλύονται στο λίπος, όχι στο νερό Λίπη- στερεά σε θερμοκρασία δωματίου Έλαια- υγρά σε θερμοκρασία δωματίου 2.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Φασματοσκοπία NIR (Νear InraRed). Τι είναι NIR ; Tεχνολογία που έχει πολλές εφαρμογές στη γεωργία. Το εγγύς υπέρυθρο είναι ένα μικρό μέρος του φάσματος.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
ΟΜΑΔΕΣ & ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Μείγματα.
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΛΙΠΙΔΙΑ.
ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΝΟΘΕΙΑ & ΤΡΟΦΙΜΑ

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!! ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

Η ΚΡΙΣΗ “ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ” ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΚΡΙΒΟ.

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΝΟΘΕΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ; ΝΟΘΕΙΑ (ADULTERATION) ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙµΑ ΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ (µΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η µΙΚΡΟΤΕΡΗ) ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

ΟΙ ΝΟΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ: ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΚΡΕΑΣ ΣΙΤΗΡΑ ΚΑΦΕΣ ΤΣΑΙ ΜΕΛΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΑΣΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΚΡΕΑΣ & ΝΟΘΕΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΚΡΕΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

ΠΟΣΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ; ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΟΤΙ: ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ) ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ DNA ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΑΛΛΑ DNA ΑΛΟΓΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΦΑΙΝΥΛΟΒΟΥΤΑΖΟΝΗ (BUTE) –ΒΛΑΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΌ; ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ.

Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 1986 ΣΕ ΒΟΟΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΑΙΤΙΑ: ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ (ΧΟΡΤΟΦΑΓΕΣ) ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΚΡΕΑΤΑΛΕΥΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΗΣ ΣΠΟΓΓΟΜΟΡΦΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑΣ. Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΔΙΟΞΙΝΕΣ & ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

ΔΙΟΞΙΝΕΣ & ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1999 ΒΕΛΓΟΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΔΙΟΞΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΟΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ & ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΑΥΓΑ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΑΥΓΑ ) ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΗ.

ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΑΠΌ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΌ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΑΠΌ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΞΙΝΕΣ; ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΜΑΔΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ Σ’ΑΥΤΟ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΔΙΟΞΙΝΗ & ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΨΑΡΙΑ & ΝΟΘΕΙΑ

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ; ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΤΕΨΥΓµΕΝΑ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΩΛΟΥΝ ΚΟΥΤΣΟµΟΥΡΑ ΓΙΑ µΠΑΡµΠΟΥΝΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΘΡΑΨΑΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΑµΑΡΙΑ. Η ΠΩΛΗΣΗ ΣΚΥΛΟΨΑΡΟΥ ΩΣ ΓΑΛΕΟΣ

ΠΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑΨΑΡΙΑ; ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ µΥΡΙΖΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΦΙΚΤΗ ΣΑΡΚΑ, ΕΝΤΟΝΟ ΛΑµΠΕΡΟ ΧΡΩµΑ, ΤΑ ΛΕΠΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΛΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ, ΤΑ µΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑµΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΤΑ, ΤΑ ΒΡΑΓΧΙΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑ, ΤΟ ΣΩµΑ ΔΥΣΚΑµΠΤΟ

Το χαρμάνι του αγαπημένου σας καφέ; Ξέρετε αλήθεια τι περιέχει το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα; Το χαρμάνι του αγαπημένου σας καφέ;

ΝΟΘΕΙΑ & ΓΑΛΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΑΣ, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ Η ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΑΛΑΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, Η ΑΛΛΑ, ΒΛΑΒΕΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΣΟΔΑ Η ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ; ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, ΤΗ ΜΕΛΑΜΙΝΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΑΜΙΝΗ; ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΛΕΥΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΖΩΤΟΥ

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΘΕΥΕΜΕΝΟ; Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΖΩΤΟ (ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ) ΕΑΝ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ  ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.

Η ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΡΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ.. ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΜΕΛΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΚΕΣ ΜΕΛΑΜΙΝΗ= ΑΖΩΤΟ=ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΑΛΛΑ Η ΝΟΘΕΙΑ ΜΕΛΑΜΙΝΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ 53.000 ΒΡΕΦΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΤΟΣΟ ΥΓΙΕΙΝΟ, ΟΣΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.

Η ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΟΘΕΥΕΤΑΙ ΜΕ: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ ΜΕ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ (ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΟ, ΛΑΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΜΕ ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ

ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΦΥΣΤΙΚΕΛΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΣΟΓΙΕΛΑΙΟ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΕΛΑΙΟ

ΜΕΛΙ & ΝΟΘΕΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΤΑ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΟΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΖΑΧΑΡΗΣ & ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΕΛΙΟΥ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΜΑΪΜΟΥ» ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗς ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΦΑΚΕΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ DNA H ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με βάση τα φυτά έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον για την εξακρίβωση του ενδεχόμενου νοθείας με είδη κατώτερης ποιότητας.

ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ Π. ΛΑΜΠΟΣ ΑΛ. ΛΕΤΣΙΟΥ ΚΥΡ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΙΧ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΧΡ. ΣΧΟΙΝΑΣ Γ. ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ ΦΑΝ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘ. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ.