SYSTEM REQUIREMENTS FUNCTIONAL & NON-FUNCTIONAL REQUIREMENTS.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε
w w w . i c a p b 2 b . g r Νέο Περιβάλλον Online Services
HTC & Εφαρμογές HTC Proprietary and Confidential – Internal use and strategic partner use only © 2010 HTC Corporation. All rights reserved.
Οδηγός εγγραφής στην Τηλεμάθεια.
Ω Σ Π ΡΟΣ Τ Η Λ ΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Τ ΟΥ Λ ΟΓΙΣΜΙΚΟΥ  Καταλληλότητα (Suitability), Κάνει αυτό που θέλω ;  Αξιοπιστία (Reliability), Λειτουργεί χωρίς προβλήματα.
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Ο παράγων «Άνθρωπος» κινητήριος Μοχλός στην ανάπτυξη των σύγχρονων εφοδιαστικών αλυσίδων Σύστημα Bonus • Κατηγορία Β: Στόχοι Εταιρείας : Συντελεστής Βαρύτητας:
Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΕΝΤΟΛΕΣ.
Το φόρουμ κάθε Τριγλιανού Απόγονου
Ονοματεπώνυμο: Ζωγράφου Αγγελική ΑΕΜ:1858
Προσωπικές Πωλήσεις.
Λεκτική περιγραφή της περίπτωσης χρήσης «Διεκπεραίωση Πώλησης»
Κεφάλαιο 7: Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Η.Ε) 7.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του Η.Ε 7.2 Τα επίπεδα διάκρισης του Η.Ε 7.3 Οι επιπτώσεις του Η.Ε στον χώρο των.
Ο χώρος της Δευτεροβάθμιας Οικονομικής Εκπαίδευσης στο διαδίκτυο
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφαλείς online αγορές Επίπεδο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
1 Οδικός Χάρτης Σταδιακής Χαλάρωσης των Περιοριστικών Μέτρων Φάση 1 - Στάδιο 1 •Μείωση των κινδύνων που απορρέουν από την κατοχή μεγάλων ποσών μετρητών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ “ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ”
Σελ. 1 Ε.2.2 Υπηρεσίες – Λειτουργία Helpdesk Καταχώρηση και παρακολούθηση αιτημάτων μέσω web Ε Καταχώρηση αιτημάτων υποστήριξης.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Εισαγωγή στη Λογιστική
 Αυδίκου Χριστίνα  Γιουμούκης Παναγιώτης  Κιντσάκης Θάνος  Πάπιστας Γιάννης.
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Καλώς ήρθατε ! Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εφαρμογής Copyright © iBS LTD, all rights reserved.
Αρχή της ενσωμάτωσης Η εσωτερική κατάσταση ενός αντικειμένου πρέπει να είναι τροποποιήσιμη μόνο μέσω της δημόσιας διασύνδεσής του.
Βάσεις Δεδομένων (ΚΒΔ)
Το Εμπορική Διαχείριση αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εταιρίας μας στο χώρο της Εμπορολογιστικής Διαχείρισης Escape ΒΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.
Π. Μαυρογένης Εφαρμογές πληροφορικής τεχνολογίας που καλύπτουν ένα ευρύ τομέα επιχειρησιακών αναγκών του ξενοδοχείου ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Ονομάζει τις.
Σεμινάριο Ανάλυσης Έργων Καθαρής Ενέργειας Περίληψη Εισαγωγικής Λειτουργικής Μονάδας © Υπουργός Φυσικών Πόρων Καναδά 2001 – Αναφορά Φωτογραφίας :
1 HMMY Τεχνολογία Λογισμικού Διδάσκων Κώστας Κοντογιάννης Αναπλ. Καθηγητής, Ε.Μ.Π.
ΟΠΑ - Τεχνολογία Λογισμικού - Εμμ. Γιακουμάκης
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Πεδία εύρεσης βάσει οδηγιών
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
Π. Μαυρογένης Υλικό μέρος και Λογισμικό των συστημάτων μηχανογράφησης των χώρων εστίασης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Αναφέρει το Υλικό μέρος των συστημάτων μηχανογράφησης.
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου
ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ Μαρία Λυσσούδη Μαρία Μπρούμα Πουλχερία Πιτιά Καλλιόπη Ψαράκη
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.
Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων, Ενότητα : Βέλτιστη Κεφαλαιακή Δομή, ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ – Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.
Πλατφόρμες Ηλεκτρονικής Μάθησης Η Πλατφόρμα Moodle Οφηλία Νεοφύτου Σταύρος Καουκάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1.
Αξιολόγηση επενδύσεων Ενότητα 3 : Μελλοντική αξία ράντας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια.
Actus ERP Σύντομη παρουσίαση εφαρμογής. Γιατί να το επιλέξετε; Περιβάλλον WindowsΕύκολος χειρισμός SQL Βάση δεδομένωνΙσχυρό reporting Εύκολος Χειρισμός.
Υπηρεσίες Πληροφόρησης Ενότητα 7: Είδη υπηρεσιών πληροφόρησης – Εξυπηρέτηση (β’ μέρος) Δρ. Ευγενία Βασιλακάκη Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης.
Προσωπικές Πωλήσεις. Προσωπικές πωλήσεις είναι η προβολή των αγαθών και των υπηρεσιών μέσω των πωλητών. Είναι η προσωπική προσπάθεια να παρακινήσει κάποιον.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ανδρέου Βασίλης.
Οδηγός Παρουσίασης Επιχειρηματικής Ιδέας
Κλοπές σε ATM Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε έναν τύπο που προφανώς κάνει μια συναλλαγή σε αυτόματο μηχάνημα τράπεζας (ΑΤΜ).
Kiosk & Retail.
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
ΣΤΟΧΟΙ Να μπορούν οι μαθητές:
6.1 Περιγράψτε τους 3 τύπους απαιτήσεων
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
4/23/2018 Όνομα προϊόντος Τίτλος παρουσίασης.
Σύντομη παρουσίαση εφαρμογής
ΕΦΑΡΜΟΓΗ Κ.Ε.Α. Γνωριμία με την πλατφόρμα διαχείρισης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για χρήστες Δήμων Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.
Όνομα προϊόντος.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν
Μεταγράφημα παρουσίασης:

SYSTEM REQUIREMENTS FUNCTIONAL & NON-FUNCTIONAL REQUIREMENTS

 Είναι µια καταγραφή του τι πρέπει το σύστηµα µας να κάνει, οι λειτουργίες του, ο σκοπός που πρέπει να εξυπηρετεί.

 Λειτουργικές απαιτήσεις (Functional Requirements) Τι πρέπει να κάνει ένα σύστηµα - Οι λειτουργίες του συστήµατος Ορίζουν τους λόγους ύπαρξης του συστήµατος  Μη Λειτουργικές απαιτήσεις (Non Functional Requirements) Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το σύστηµα. Ποιοτικά χαρακτηριστικά, ιδιότητες, κλπ.  Μερικές Κατηγορίες των Μη Λειτουργικών Απαιτήσεων Availability, Efficiency, Flexibility, Portability, Integrity, Performance, Reliability, Reusability, Robustness, Scalability, Usability

1. Ο χρόνος απόκρισης του συστήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 δευτερόλεπτα 2. Το σύστημα πρέπει να μπορεί να ενοποιηθεί με το υπάρχον 3. Τα προσωπικά στοιχεία των πελατών πρέπει να προστατεύονται. 4. Να αποθηκεύει τα στοιχεία των πελατών 5. Να τυπώνει συγκεντρωτικές αναφορές 6. Το σύστημα πρέπει να λειτουργεί αδιάλειπτα (όλο το χρόνο) 7. Να τυπώνει αποδείξεις 8. Μόνο οι διευθυντές πρέπει να έχουν πρόσβαση τους μισθούς 9. Το σύστημα πρέπει συμμορφώνεται με τα πρότυπα της βιομηχανίας

1. Ο χρόνος απόκρισης του συστήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 δευτερόλεπτα 2. Το σύστημα πρέπει να μπορεί να ενοποιηθεί με το υπάρχον 3. Τα προσωπικά στοιχεία των πελατών πρέπει να προστατεύονται. 4. Να αποθηκεύει τα στοιχεία των πελατών 5. Να τυπώνει συγκεντρωτικές αναφορές 6. Το σύστημα πρέπει να λειτουργεί αδιάλειπτα (όλο το χρόνο) 7. Να τυπώνει αποδείξεις 8. Μόνο οι διευθυντές πρέπει να έχουν πρόσβαση τους μισθούς 9. Το σύστημα πρέπει συμμορφώνεται με τα πρότυπα της βιομηχανίας

Σε ένα τραπεζικό σύστημα (ΑΤΜ) ανάληψης χρηµάτων καθορίστε τις τις λειτουργικές και µη-λειτουργικές απαιτήσεις

Λειτουργικές απαιτήσεις  Το σύστηµα πρέπει να εκτυπώνει αποδείξεις  Το σύστηµα πρέπει να εκτυπώνει την κίνηση ενός λογαριασµού  Το σύστηµα πρέπει να εκτυπώνει το υπόλοιπο ενός λογαριασµού  Το σύστηµα πρέπει να δείχνει προεπιλογές από χρηµατικά ποσά  Οι χρήστες θα µπορούν να πληκτρολογούν την τιµή ενός χρηµατικού ποσού  Οι χρήστες θα µπορούν να ακυρώνουν µια ανάληψη µέχρι και πριν το τελικό της στάδιο  Οι χρήστες θα µπορούν να κάνουν ανάληψη χρηµάτων από τον λογαριασµό τους εφόσον το ποσό δε ξεπερνά το υπόλοιπο του λογαριασµού τους

Μη-Λειτουργικές απαιτήσεις  Το σύστηµα πρέπει να ζητάει κωδικό πρόσβασης  Το σύστηµα δε πρέπει να καταρρέει πάνω από 2 φορές το χρόνο  Σε περίπτωση κατάρρευσης το σύστηµα δεν πρέπει να επιτρέπει καµία πρόσβαση σε χρήστες  Το σύστηµα πρέπει να κλειδώνει όταν τελειώσουν τα χρήµατα και να εµφανίζει σχετικό µήνυµα  Το σύστηµα πρέπει να κατακρατεί µια κάρτα ανάληψης χρηµάτων µετά από 3 αποτυχηµένες προσπάθειες

Καθορίστε τις λειτουργικές και µη-λειτουργικές απαιτήσεις ενός συστήµατος για online αγορές.

Λειτουργικές απαιτήσεις  Το σύστηµα πρέπει να παρέχει ένα καλάθι αγορών  Το σύστηµα πρέπει να δείχνει την διαθεσιµότητα των προϊόντων  Το σύστηµα πρέπει να εµφανίζει ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές µε ένα προϊόν από άλλους χρήστες  Οι χρήστες θα µπορούν να κάνουν κρατήσεις προϊόντων  Οι χρήστες θα µπορούν να βλέπουν µια µεγέθυνση της φωτογραφίας ενός προϊόντος  Οι χρήστες θα µπορούν να κάνουν αναζήτηση προϊόντων µε λέξεις κλειδιά.

Μη-Λειτουργικές απαιτήσεις  Το σύστηµα πρέπει να κρυπτογραφεί τις πληροφορίες τιµολόγησης και τα λοιπά στοιχεία των πελατών  Το σύστηµα πρέπει να µπορεί να διεκπεραιώνει τουλάχιστον 100 δοσοληψίες ταυτόχρονα  Ο χρόνος απόκρισης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 δεύτερα ακόµα και αν έχουµε 20 ταυτόχρονους χρήστες  Το σύστηµα πρέπει να παρέχει σε κάθε οθόνη σαφείς οδηγίες για τους χρήστες  Το σύστηµα πρέπει να αποσυνδέει τον χρήστη µετά από 5 λεπτά αδράνειας  Το σύστηµα πρέπει να αποθηκεύει τα στοιχεία των πελατών για µελλοντικές αγορές

Τέλος Μαθήματος...!!