Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ “ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ “ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ “ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ”
1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ “ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ” ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΔΑΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ – ΣΦΕΤΣΑ ΙΩΑΝΝΑ

2 ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα είναι φιλικό προς των χρήστη. Αποτελείται από τρεις βασικές κατηγορίες: ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Επίσης υπάρχουν ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

3 ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ: εδώ γίνεται η καταχώρηση νέου αιμοδότη, επίσης μπορούμε να δούμε το ΣΥΝΟΛΟ των καταχωρημένων αιμοδοτών, όπως επίσης και τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ και ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΥΣ καταχωρημένους αιμοδότες. (ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΣ θεωρείται ένας αιμοδότης ο οποίος για κάποιο λόγο δεν δίνει πλέον αίμα) ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ: εδώ γίνεται η καταχώρηση ημερομηνίας νέας αιμοδοσίας και ποιοι αιμοδότες έδωσαν αίμα, αν κάποιος αιμοδότης δίνει αίμα για πρώτη φορά μπορούν τα στοιχεία του να καταχωρηθούν και από εδώ. Επίσης καταχωρούνται οι αιμοδότες που παίρνουν αίμα και πόσες φιάλες παίρνουν κάθε φορά. Μπορούμε να δούμε για κάθε αιμοδοσία ξεχωριστά αν ο αιμοδότης έδωσε η όχι αίμα όπως και να διορθώσουμε τυχόν λάθος καταχωρημένη ημερομηνία αιμοδοσίας.

4 ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ: από εδώ μπορούμε να τυπώσουμε για κάθε αιμοδότη πότε έδωσε αίμα, πότε πήρε και πόσες φιάλες. Επίσης το συνολικό αριθμό φιαλών, για μία η περισσότερες αιμοδοσίες, που έδωσε το 1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ όπως και την συνολική κατάσταση, συνολικά πόσες έδωσε πόσες πήρε και ποιο είναι το υπόλοιπο, όλων των αιμοδοσιών. Επίσης υπάρχουν Στατιστικά στοιχεία για το πόσοι από το σύνολο των αιμοδοτών είναι άνδρες και πόσες γυναίκες, και Κατάσταση στην οποία εμφανίζεται για κάθε αιμοδότη πότε έδωσε αίμα, πότε πήρε (αν πήρε) και πόσες φιάλες.

5 Ξεκινώντας το πρόγραμμα μας ζητάει να εισάγουμε των «κωδικό πρόσβασης»
******

6 ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ: Εδώ γίνεται η καταχώρηση νέου αιμοδότη, επίσης μπορούμε να δούμε το ΣΥΝΟΛΟ των καταχωρημένων αιμοδοτών, όπως επίσης και τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ και ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΥΣ καταχωρημένους αιμοδότες. (ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΣ θεωρείται ένας αιμοδότης ο οποίος για κάποιον λόγο δεν δίνει πλέον αίμα)

7 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ Στην ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ γίνεται η καταχώρηση ενός νέου αιμοδότη. Μερικά από τα στοιχεία καταχώρησης δε χρειάζονται πληκτρολόγηση καθώς μπορούν να επιλεχτούν από “pull down” λίστα.

8 Η καταχώρηση Φύλου επιλέγεται από τη λίστα.
Η καταχώρηση Φύλου επιλέγεται από τη λίστα.

9 Η καταχώρηση Ειδικότητας επιλέγεται από τη λίστα
Η καταχώρηση Ειδικότητας επιλέγεται από τη λίστα. Αν η ειδικότητα του αιμοδότη δεν υπάρχει στη λίστα μπορεί να προστεθεί κάνοντας κλικ στο 1.

10 Στην παρακάτω λίστα μπορούν να προστεθούν και να αφαιρεθούν ειδικότητες.

11 Ημ. Εγγραφής: πότε καταχωρήθηκε ο αιμοδότης (πρώτη του αιμοδοσία).
Ημ. Εγγραφής: πότε καταχωρήθηκε ο αιμοδότης (πρώτη του αιμοδοσία). Στην Κατάσταση Μέλους επιλέγουμε αν ο αιμοδότης είναι ΕΝΕΡΓΟΣ, ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΣ η ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, επίσης από το 2 μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε Καταστάσεις Μέλους.

12 Στο Σχολείο Προέλευσης καταχωρούμε το σχολείο από το οποίο προέρχεται ο αιμοδότης. Αν το σχολείο προέλευσης του αιμοδότη δεν υπάρχει στην λίστα μπορεί να προστεθεί από το 3.

13 Από την επιλογή ΣΥΝΟΛΟ βλέπουμε μία λίστα με το σύνολο των καταχωρημένων αιμοδοτών.

14 Από την επιλογή ΕΝΕΡΓΟΙ βλέπουμε μία λίστα των ενεργών αιμοδοτών, ενώ από την επιλογή ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ βλέπουμε μία λίστα των μη ενεργών αιμοδοτών.

15 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ Με την επιλογή ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΝΕΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ καταχωρούμε την νέα αιμοδοσία. Το μόνο που χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε είναι η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΝΕΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (1). Κάνοντας κλικ στο (2) εμφανίζετε μια λίστα με τους καταχωρημένους αιμοδότες από την οποία επιλέγουμε αυτούς που έδωσαν αίμα την συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν ο αιμοδότης ΔΕΝ είναι καταχωρημένος μπορεί κα καταχωρηθεί και από εδώ (3) 1 2 3

16 Επιλογή ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΗΡΕ ΑΙΜΑ: κάνοντας κλικ στο (1) επιλέγουμε από την λίστα που εμφανίζετε τον αιμοδότη που πήρε αίμα από την τράπεζα αίματος του 1ου ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ. Στο (2) εμφανίζετε μια λίστα με την/τις ημερομηνίες που πήρε αίμα ο αιμοδότης και πόσες φιάλες πήρε, στην τελευταία γραμμή της λίστας πληκτρολογούμε την νέα ημερομηνία που πήρε αίμα και πόσες φιάλες. 1 2

17 Με την επιλογή ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ βλέπουμε για κάθε αιμοδοσία (ημερομηνία αιμοδοσίας) μία λίστα με τους αιμοδότες που έδωσαν αίμα την συγκεκριμένη ημερομηνία.

18 Με την επιλογή ΗΜ. ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ βλέπουμε μία λίστα με τις ημερομηνίες αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκαν. Αν έχουμε καταχωρήσει λάθος μια ημερομηνία μπορούμε από εδώ να την διορθώσουμε.

19 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ Από την επιλογή ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΕΩΣ επιλέγουμε την/τις ημερομηνίες αιμοδοσίας που θέλουμε να τυπώσουμε.

20 Για κάθε ημερομηνία αιμοδοσίας εμφανίζετε μία έκθεση με τα ονόματα των αιμοδοτών πόσες φιάλες έδωσε ο καθένας και το σύνολο των φιαλών για την συγκεκριμένη αιμοδοσία. Στην τελευταία έκθεση εμφανίζεται επίσης και ο συνολικός αριθμός φιαλών για τις ημερομηνίες που δόθηκαν για αναζήτηση.

21 Επιλογή ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ: Κάνοντας κλικ στο (1) επιλέγουμε από την λίστα που εμφανίζεται τον αιμοδότη που θέλουμε.

22 Κάνοντας κλικ στην επιλογή ΕΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, εμφανίζεται μία έκθεση, για εκτύπωση, η οποία αναφέρει για κάθε καταχωρημένη αιμοδοσία αν ο αιμοδότης έδωσε αίμα και το σύνολο των φιαλών που έδωσε σε όλες τις αιμοδοσίες. Αντίστοιχα εμφανίζεται η έκθεση για το πόσες φιάλες πήρε κάνοντας κλικ στην επιλογή ΠΗΡΕ ΑΙΜΑ.

23

24 Από την επιλογή ΣΥΝΟΛΟ ΕΔΩΣΕ – ΠΗΡΕ ΑΙΜΑ βλέπουμε το συνολικό αριθμό φιαλών, όλων των αιμοδοσιών, που έδωσε και πήρε το 1ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ και το υπόλοιπο.

25 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Από την επιλογή ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ βλέπουμε το συνολικό αριθμό αιμοδοτών και πόσοι από αυτούς είναι άνδρες και πόσες είναι γυναίκες, τόσο αριθμητικά όσο και ποσοστιαία.

26 Επιλογή ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ: Κάνοντας κλικ στο (1) επιλέγουμε από την λίστα που εμφανίζεται τον/την αιμοδότη. Στο κάτω μέρος του παραθύρου στην αριστερή πλευρά τις ημερομηνίες αιμοδοσίας και αν ο αιμοδότης έδωσε αίμα, ενώ στην δεξιά πλευρά ποιες ημερομηνίες πήρε αίμα και πόσες φιάλες κάθε φορά.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ “ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google