ΧΟΙΡΙΝΑ 1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Πυραμίδα των τροφών.
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Κρέας,Ψάρι,Όσπρια.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
Τρώγεται μόνο ψημένο και είναι νόστιμο πολύ. Σας αρέσει πολύ! Τι είναι; Κρέας.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ερωτήσεις Multiple choice.
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Σχολείο:10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης Τομέας: Υγείας Πρόνοιας Τάξη:Βυπ3
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Ενότητα 6.1 ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Σαλατες - Salads.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Πρωτεΐνες Πρωτεΐνες Αυτοί που συμφωνούν στο φαγητό, συμφωνούν και στη ζωή. ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.
ΨΑΡΙΑ.
Δημητριακά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα δημητριακά
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
Γαλακτοκομικά προϊόντα
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει.
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Λαχανικά. Τα λαχανικά χωρίζονται σε έξι ομάδες: Καρποί Πράσινα φυλλώδη Ρίζες Κόνδυλοι Βολβοί Άνθη.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Διατροφή Ενότητα 18: Κρέας, κρεατοσκευάσματα και ψάρια Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
1 Κρέατα  ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: 1. Αντιληφθεί και να σχολιάζει τη θέση των κρεάτων στη διατροφή του ανθρώπου 2. Εντοπίζει τα αρνητικά στοιχεία από την.
Αυγά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Ξηροί καρποί.
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΟΙΡΙΝΑ 1

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η αφθονία του χοιρινού κρέατος στην κυπριακή αγορά, το τρυφερό και τραγανό ψαχνό ακόμη και των μεγαλύτερων ζώων, η λεπτή του γεύση και η χαμηλή του τιμή, κάνουν το χοιρινό κρέας πολύ καλή επιλογή σε οποιοδήποτε μενού. Το χοιρινό κρέας χρησιμοποιείται πολύ στην παρασκευή αλλαντικών λόγω των προτερημάτων του, όπως είναι η γεύση και η τρυφεράδα του. 2

XOIΡINA #1 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αξιολογεί την ποιότητα του χοιρινού κρέατος. Υπολογίζει την ποσότητα της μερίδας χοιρινών παρασκευών. Αναφέρει τη διάρκεια ψησίματος των χοιρινών ρόστων. Κατονομάζει τα τεμάχια του χοιρινού σφάγιου και αξιολογεί την ποιότητά τους.

Το ψαχνό να έχει ροζ χρώμα και λεπτές ίνες. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Το ψαχνό να έχει ροζ χρώμα και λεπτές ίνες. Το λίπος να είναι άσπρο, απαλό και σε κανονική ποσότητα. Τα κόκαλα να είναι μικρά, λεπτά και με ροζ στίγματα. Το δέρμα να είναι καθαρό και λείο. 3

ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ 160 ΓΡ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ 200 ΓΡ ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ 160 ΓΡ

ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ½ ΚΙΛΟ ΚΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ½ ΚΙΛΟ ΚΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Το κρέας περιέχει: ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, οι οποίες είναι απαραίτητες για ανάπτυξη και ανάπλαση. ΛΙΠΟΣ, το οποίο καιγόμενο στον οργανισμό μας, δίνει ενέργεια. ΑΛΑΤΑ, που είναι πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, Α και σύμπλεγμα των βιταμινών Β. ΕΚΧΕΙΛΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, που δίνουν στο κρέας τη χαρακτηριστική του γεύση. Η ποσότητά τους διαφέρει και εξαρτάται από την ηλικία, την εργασία και τη διατροφή του ζώου.

ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ 1 Κότσι - Knuckle – Γ 6 Στήθος – fore hock – Γ 2 Μπούτι – Leg – Α 7 Σπάλα – shoulder – Β 3 Νεφραμιά – Loin – Α 8 Σβέρκο – spare ribs – Γ 4 Καρέ – Best end – Α 9 Λαιμός – Neck – Γ 5 Κοιλιά – belly - B 10 Κεφάλι – Head - Γ 4

XOIΡINA #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει μεθόδους μαγειρέματος των διαφόρων τεμαχίων χοιρινού κρέατος. Κατονομάζει τα συνοδευτικά και τις σάλτσες των χοιρινών παρασκευών. Επεξηγεί συνταγές χοιρινού κρέατος.

1.ΚΟΤΣΙ ΖΑΛΑΤΙΝΑΜπρεζέ 5

2. ΜΠΟΥΤΙ ΡΟΣΤΟ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ 6

3. ΝΕΦΡΑΜΙΑ ΡΟΣΤΟ,ΣΧΑΡΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ 7

4. ΚΑΡΕ ΡΟΣΤΟ, ΣΧΑΡΑΣ (ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ) 8

5. ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΟ 9

ΒΡΑΣΤΟ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΣΤΙΟΥ 6. ΣΤΗΘΟΣ ΒΡΑΣΤΟ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΣΤΙΟΥ 10

7. ΣΠΑΛΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΡΟΣΤΟ ΒΡΑΣΤΗ 11

8. ΣΒΕΡΚΟ ΣΤΙΟΥ 12

9. ΛΑΙΜΟΣ ΣΤΙΟΥ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΖΑΛΑΤΙΝΑ 13

10. ΚΕΦΑΛΙ ΖΑΛΑΤΙΝΑ 14

Σάλτσες και Συνοδευτικά Σάλτσα Κουμανταρίας Σάλτσα Μήλου Σάλτσα Μπάρμπεκιου- ΒΒQ Σάλτσα Σαρκουτιέρ Σάλτσα Γκρευβυ Σάουαρ κράουτ(σουκρούτ) Κολσλοου Διάφορες μουστάρδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΣΠΕΑΡ ΡΙΠΣ-BBQ SPARE RIBS ΚΟΤΟΛΕΤΤΕΣ ΣΑΡΚΟΥΤΙΕΡ-PORK CHOPS CHARCOUTIER ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΚΟΡΤΟΝ ΜΠΛΟΥ-PORK FILET GORDON BLEU ΚΡΕΠΕΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ-CREPES NORMANDY