Περιβαλλοντική Έρευνα Σύγκριση των προβλεπόμενων τιμών όζοντος από τους οργανισμούς DWD,NCEP με τις μετρούμενες τιμές Δορυφόρου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ιούλιος Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιούλιος 2012.
Advertisements

1 CMR Cypronetwork Marketing Research & Consulting Ιούλιος 2009 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ για την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών.
Ιούλιος Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιούλιος 2012.
Μάρτιος 2011 Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές. “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Ιούλιος Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Ιούλιος 2012.
Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2010 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΧΑΡΗΣ ΚΟΚΚΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΒΡΑΣΙΔΑ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ
Αναστασία Ψάλτη, Επίκ. Καθηγήτρια Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας ΑΤΕΙΘ
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ. Π. Μ. Σ
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Slide 1 Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών ENOTHTA 7 η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’) 1. ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  Εκτός από τις τερματικές.
Ανάλυση Πολλαπλής Παλινδρόμησης
Κεφάλαιο 1 Για Ποιο Λόγο; ΔΟΣΑ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΑ Δημου ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας έρευνα της Λαρισαϊκής αγοράς φθινόπωρο 2009.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Αρχή ηλεκτρονιακής δόμησης (aufbau)
Στατιστική Ι Παράδοση 5 Οι Δείκτες Διασποράς Διασπορά ή σκεδασμός.
Το Οικονομικό Κλίμα και οι Αγορές Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών το Νοεμβρίου 2009 Δρ. Έλλη Παγουρτζή Πρόεδρος Δ.Σ Παρατηρητήριο για την ΚτΠ 11.
Εξάσκηση στην προπαίδεια
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Επιμέλεια: Βασιλική Ασβεστά Θεσσαλονίκη 2004 Εργασία στο μάθημα:
1 Έρευνα για την οικονομία Ελλάδα 2004 Ετοιμάστηκε ειδικά για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ημερομηνία: 5 Νοεμβρίου 2003 TNS ICAP 64, Vas. Sofias Ave.,
ΕΡΕΥΝΑ 2010 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Ιούνιος 2009.
2006 GfK Praha CORRUPTION CLIMATE IN EUROPE % % % %0 - 10% % % % % % ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η.
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ
Μέτρηση χρόνου – Η ακρίβεια
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Ιανουάριος 2011.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Έρευνες Οικονομικής Συγκυρίας ΙΟΒΕ - DG ECFIN Μάιος 2011.
Εργαστήριο Φυσικής Υποδείξεις για τη συγγραφή των γραπτών εργασιών
Ε λληνικό Ι νστιτούτο Μ ετρολογίας Σύγκριση μεταξύ αναλυτικών και αριθμητικών μεθόδων υπολογισμού της αβεβαιότητας μέτρησης Χρήστος Μπαντής, Ph. D. Νοέμβριος,
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΠΘ, Αξιολόγηση αποτελεσμάτων βελτίωσης.
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
Ενεργή επιλογή αλγορίθμου, Active Algorithm Selection, Feilong Chen and Rong Jin Εύα Σιταρίδη.
Πρόβλεψη εύρους σφάλματος μοντέλου T.E.C. με τη βοήθεια των δεικτών Aa, AE με την Μέθοδο Νευρωνικών Δικτύων Αξενόπουλος Απόστολος & Δάνης Πέτρος Θεσσαλονίκη.
Παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου (ΠΚΚ) σε ηλικιωμένους και υπέργηρους με ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ι-ΑΕΕ). Η θέση του σακχαρώδη διαβήτη.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Επιμέλεια: Έφη Κυπράκη Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2004 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Φυσικής Μεταπτυχιακό Φυσικής Περιβάλλοντος Παγκόσμια θέρμανση.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΣΥΛΛΟΓΗ: Α.-Μ.
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
ΑΣΚΗΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Το Εθνικό Δίκτυο Βαρυτικών Βάσεων της Ελλάδας στην Πελοπόννησο εγκαταστάθηκε και μετρήθηκε για πρώτη φορά από τη Γεωγραφική.
Σχεδιασμός Μαθήματος ΑΔΜΕ Στόχοι – Δραστηριότητες - Αξιολόγηση.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενότητα Α3: Ομοιότητα και διαστατική ανάλυση
Κλαδική Ανάλυση – Μελέτη της ICAP Group «Οι Συνέπειες της Κρίσης στους διαφόρους Κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας» Διεύθυνση Οικονομικών Κλαδικών Μελετών.
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Δ. Γ. Χ. ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ.
Θερμική άνεση και παραγωγικότητα Βάβαλος Πασχάλης Διδ. Καθηγητής: Νικολάου Ιωάννης ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τομέας: «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη»
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Επιμέλεια: Κουντούπης Αναστάσιος. Σκοπός: Στην παρούσα μελέτη προβλέπονται οι τιμές της αγοραίας τελικής κατανάλωσης για τα έτη 2012 – 2015 των ακόλουθων.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Δειγματοληψία
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.
Κεφάλαιο 5 Συμπεριφορά των ΣΑΕ Πλεονεκτήματα της διαδικασίας σχεδίασης ΣΑΕ κλειστού βρόχου Συμπεριφορά των ΣΑΕ στο πεδίο του χρόνου Απόκριση ΣΑΕ σε διάφορα.
Ενότητα 7 : Χρήση Πινάκων στο Ηλεκτρονικό εμπόριο (I) Ιωάννης Τσούλος
Μελλοντικές Προκλήσεις στην Επιστήμη και Μηχανική του Περιβάλλοντος
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
Γραφή μετρήσεων με σημαντικά ψηφία
Τουμπαλίδης Ιωάννης, 389 Υπ.καθηγητής : Καρανικόλας Νικόλαος
Πού χρησιμοποιείται ο συντελεστής συσχέτισης (r) pearson
Αναστασία Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ SAPS II SCORE ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ
Επιβλέπων Καθηγητής: Γεωργόπουλος Γεώργιος
Σκοπός Η συνοπτική παρουσίαση
Εισαγωγή στο εργαστήριο Φυσικής
Σφάλματα Συστηματικά Τυχαία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Περιβαλλοντική Έρευνα Σύγκριση των προβλεπόμενων τιμών όζοντος από τους οργανισμούς DWD,NCEP με τις μετρούμενες τιμές Δορυφόρου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης Επιμέλεια: Νικολάου Αθανάσιος Επιμέλεια: Νικολάου Αθανάσιος Επιβλέπων: Μπάης Αλκιβιάδης Επιβλέπων: Μπάης Αλκιβιάδης

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Στα πλαίσια του μαθήματος της περιβαλλοντικής έρευνας θα γίνουν συγκρίσεις μεταξύ των μετρήσεων όζοντος του δορυφόρου και των τιμών όζοντος που προκύπτουν από τους οργανισμούς DWD και NCEP  Με την βοήθεια των προγραμμάτων που ακολουθούν καθίσταται δυνατή η συλλογή των δεδομένων για την περιοχή της Θεσσαλονίκης  Στα διαγράμματα που ακολουθούν με το σύμβολο “E1” περιγράφεται η διαδικασία κατά την οποία οι συσχετίσεις και οι τιμές των διαγραμμάτων προκύπτουν τόσο για τις τιμές του δορυφόρου αλλά και όσο για τις τιμές που προβλέπουν τα μοντέλα από τον τύπο: τιμή διαγράμματος= επόμενη τιμή – προηγούμενη τιμή τιμή διαγράμματος= επόμενη τιμή – προηγούμενη τιμή  Στα διαγράμματα που ακολουθούν με το σύμβολο “E2” περιγράφεται η διαδικασία κατά την οποία οι συσχετίσεις και οι τιμές των διαγραμμάτων προκύπτουν από τύπο: τιμή διαγράμματος= τιμή μοντέλου/τιμή δορυφόρου τιμή διαγράμματος= τιμή μοντέλου/τιμή δορυφόρου

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Για τις εκάστοτε τιμές των προβλέψεων αναφέρεται πρώτα το έτος που σχετίζεται με την πρόβλεψη και ακριβώς δίπλα το εύρος.  Έτσι για το DWD έχουμε 12h,36h και 60h που αναφέρονται στις προβλέψεις της συγκεκριμένης ημέρας, της επόμενης και της μεθεπόμενης αντίστοιχα.  Ομοίως για το NCEP υπάρχουν προβλέψεις που αναφέρονται στις 0h, στις 24h, στις48h και στις 72h και αναφέρονται αντιστοίχως στην συγκεκριμένη μέρα, την επόμενη, την μεθεπόμενη και για χρονικό διάστημα δύο ημερών από την συγκεκριμένη μέρα αντιστοίχως.  Ακολούθως παρουσιάζονται τα διαγράμματα των επεξεργασμένων τιμών. Ειδικότερα για τις μετρήσεις του οργανισμού NCEP παρουσιάζεται και μία εποχική μεταβολή για τις εποχές εκτός από αυτήν του χειμώνα γιατί δεν υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός τιμών.

NCEP

NCEP

NCEP

NCEP

NCEP

DWD

NCEP(Ε1)

DWD(E1)

ΠΙΝΑΚΕΣ NCEP NCEP NCEP NCEP ΑΝΟΙΞΗ0,880,860,810,81 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ0,760,680,710,68 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ0,860,840,750,66 ΣΥΝΟΛΙΚΑ0,890,880,860,86 ΣΥΝΟΛΙΚΑ(Ε1)0,580,470,490,57

ΠΙΝΑΚΕΣ DWD DWD DWD ΣΥΝΟΛΙΚΑ0,720,630,60 ΣΥΝΟΛΙΚΑ(Ε1)0,450,380,56

NCEP(E2)

DWD(E2)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Από την μελέτη της επεξεργασίας των δεδομένων μας προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα: Από την μελέτη της επεξεργασίας των δεδομένων μας προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:  Ο οργανισμός NCEP θα μπορούσαμε να πούμε ότι προβλέπει τιμές όζοντος με μεγαλύτερη ακρίβεια καθώς οι δείκτες συσχέτισης είναι σημαντικά μεγαλύτερες για όλες τις προβλεπόμενες ημέρες.  Για τον ίδιο οργανισμό η εποχή με τον υψηλότερο δείκτη συσχέτισης είναι η Άνοιξη, ακολουθεί το Φθινόπωρο και τελευταίο το καλοκαίρι  Οι προβλέψεις με τον υψηλότερο δείκτη συσχέτισης τόσο για τον NCEP αλλά και όσο για τον DWD, είναι αυτές της ιδίας ημέρας δηλαδή αυτές των 0h και των 12h αντίστοιχα.  Όσον αφορά τον NCEP οι προβλέψεις των επομένων από την ημέρα αναφοράς ημερών είναι συσχετίσεις της ίδιας τάξης μεγέθους

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  Ωστόσο με την επεξεργασία “Ε1” για τον NCEP, η πρόβλεψη των 72h παρουσιάζει σημαντική διαφορά από αυτές των 24h και 48h και μάλιστα είναι και εμφανώς μεγαλύτερη.  Αντίθετα οι προβλέψεις του DWD για τις επόμενες ημέρες παρουσιάζουν σημαντικότατες διαφορές στους δείκτες συσχέτισης τους.  Μια προσεκτικότερη μελέτη των διαγραμμάτων “Ε2” μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η παρουσία ελαχίστων μεμονωμένων τιμών επηρεάζει αρνητικά τις συσχετίσεις μεταξύ των μοντέλων και του δορυφόρου με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση του συγκεκριμένου δείκτη.  Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι η απουσία προβλεπόμενων τιμών για ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ημερών του έτους και για τους δύο οργανισμούς δημιούργησε μεγαλύτερη αβεβαιότητα στην επεξεργασία των μετρήσεων