Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ SAPS II SCORE ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ SAPS II SCORE ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ SAPS II SCORE ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ
ΜΕΘ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΔΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ;       Παράφορος Γ1, Παπαμιχάλης Π1, Παπαδόπουλος Δ1, Ζαφειρίδης Τ1, Καραγιάννης Σ1, Μπαμπαλής Δ1, Ζησοπούλου Β1, Κατσέλου Κ2, Χριστοδούλου Β1, Κομνός Α1.   1. Μονάδα Εντατικής θεραπείας Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. 2. Αναισθησιολογικό Τμήμα Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

2 Σκοπός: Η αξιολόγηση ενός από τους ευρέως χρησιμοποιούμενους δείκτες βαρύτητας στις ΜΕΘ.

3 Υλικό-Μέθοδος: Η μελέτη είναι προοπτική και περιλαμβάνει 104 ασθενείς με αυτόματη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, που νοσηλεύθηκαν τα τελευταία χρόνια στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας. Μέση ηλικία ασθενών 56,98 ± 11,94 έτη. Όλοι είχαν score κλίμακας Γλασκώβης (GCS) < 8 και χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

4 Η βαρύτητα του δείγματος εκτιμήθηκε με το SAPS II score (8 έως 80, μέση τιμή 52,64 ± 15,19) την πρώτη ημέρα στη ΜΕΘ. Μέσος χρόνος μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής 25,38 ± 20,68 ημέρες. Μέσος χρόνος νοσηλείας στη Μονάδα 33,49 ± 26,67 ημέρες. Ο προαναφερόμενος δείκτης συσχετίστηκε με το χρόνο μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής και το χρόνο νοσηλείας στη Μονάδα, στο σύνολο των ασθενών, βάσει του συντελεστή συσχέτισης r του Pearson.

5 Αποτελέσματα: Οι συσχετίσεις με τα αντίστοιχα επίπεδα στατιστικής σημαντικότητας φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

6 Συμπέρασμα: Από τα αποτελέσματα της μελέτης μας, προκύπτει ότι σε ασθενείς με αυτόματη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, ο χρόνος μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής και ο χρόνος νοσηλείας στη Μονάδα, δεν συσχετίζονται με το SAPS II score της πρώτης ημέρας στη ΜΕΘ.


Κατέβασμα ppt "ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ SAPS II SCORE ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google