ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
Advertisements

Διαλυτοτητα στερεων σε υγρα
Σωστή Διατροφή !!! Γιατί πρέπει να πίνουμε φυσικούς χυμούς;
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ… ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Ενότητα 4.1 ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.
Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Ενότητα 5.1 Λίπη - Λάδια.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
Φωτοσύνθεση Φυσική ΣΤ΄ τάξης.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΣΑΛΤΣΕΣ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
Διάσπαση του αμύλου από το ένζυμο της στοματικής κοιλότητας αμυλάση
ΨΑΡΙΑ.
Δημητριακά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα δημητριακά
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Γαλακτοκομικά προϊόντα
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Κεφάλαιο 33 Οι σχέσεις των κρατών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
Κεφάλαιο 28 Η χλωρίδα και η πανίδα – Η βλάστηση της Ευρώπης.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
Στισ γειτονιεσ των Αστεγων
Κεφάλαιο 22 Η ζωή στα τροπικά δάση.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Οι μαθητές μου κι εγώ γυρίζουμε ταινία
Καρέκλη Ελένη Βοσινάκης Παντελής Ευαγγελακάκης Κωνσταντίνος
Η Ένταξη παιδιών με απώλεια ακοής στη γενική εκπαίδευση
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Αμερικής
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Κεφάλαιο 4 Σπέρματα και φύτρωση Μέρη του σπέρματος:
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Η ζωή στις πολικές περιοχές
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Επόπτης: Σταύρος Σταύρου
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ 2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ. ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ «ΡΟΥ». ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ «ΡΟΥ». ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟ «ΡΟΥ».

ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ ΕΝΑ ΥΓΡΟ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ: ΑΛΕΥΡΙ ΑΡΑΒΟΣΙΤΑΛΕΥΡΟ (CORN FLOUR) ΝΙΣΙΑΣΤΕ ΠΑΤΑΤΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΠΗΞΙΜΟ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΥΛΩΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΥΛΟ Το άμυλο είναι ο σπουδαιότερος υδατάνθρακας των φυτών. Είναι σώμα λευκό, χωρίς γλυκιά γεύση. Η χρησιμότητα και η αξία του αμύλου για τη ζωή είναι πολύ μεγάλη, γιατί είναι μια από τις σπουδαιότερες θρεπτικές ουσίες για τον άνθρωπο και τα ζώα.

ΡΟΥ - ROUX ΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΛΙΠΟΥΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ.

C:\Users\kypros\Documents\Any Video Converter\AVI\Make+Roux+by+Cooking C:\Users\kypros\Documents\Any Video Converter\AVI\Make+Roux+by+Cooking.com_xvid.avi

ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ «ΡΟΥ»

ΑΣΠΡΟ ΡΟΥ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.

ΞΑΝΘΟ ΡΟΥ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΘΟ ΧΡΩΜΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΛΟΥΤΕ.

ΣΚΟΥΡΟ ΡΟΥ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΕΙ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΑΝΙΟΛ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΒΩΛΙΑΣΜΑ ΟΙ ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΥΟ ΥΓΡΟ, ΠΡΟΤΟΥ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.

Ανακεφαλαίωση ΟΙ ΑΜΥΛΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ ΕΝΑ ΥΓΡΟ. ΡΟΥ ΕΊΝΑΙ ΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΛΙΠΟΥΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ. ΕΧΟΥΜΕ 3 ΕΙΔΗ ΡΟΥ: ΑΣΠΡΟ, ΞΑΝΘΟ, ΣΚΟΥΡΟ